Kijk, dit is aardig, en ook nog lekker. Grote kans dat ook u buxus in uw tuin heeft. Er is nu een alternatief. Het ziet er wel iets anders uit, maar … niet meer de lucht van kattenpis, minder vrees voor ziektes en kostbaar vervangen én… lekkere gezonde bessen op de koop toe. BrazelBerry® introduceerde namelijk de Berry Bux in ons land. Het is een sierplant die sterk op een buxus lijkt. Maar in het voorjaar zit de Berry Bux vol bloesem en in de zomer vol blauwe bessen. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten. Eén Berry Bux kan zo’n 1.200 blauwe bessen produceren. Heerlijk voor in yoghurt, fruitsalade, muffins of als smakelijk tussendoortje!>>

Kijk, dit is aardig, en ook nog lekker. Grote kans dat ook u buxus in uw tuin heeft. En wellicht overkwam u al eens hetzelfde als ons gebeurde: schimmel en de noodzaak om alle buxussen te ruimen. Omdat het een mooie en stijlvolle struik is, plaats je dan vaak weer wat nieuwe terug. Met altijd de vrees dat ook die weer aangetast worden. Er is nu echter een alternatief. Het ziet er wel iets anders uit, maar er is een groot voordeel. Niet meer de lucht van kattenpis, minder vrees voor ziektes en kostbaar vervangen én… lekkere gezonde bessen op de koop toe. BrazelBerry® introduceerde namelijk de Berry Bux in ons land. Het is een sierplant die sterk op een buxus lijkt. Maar in het voorjaar zit de Berry Bux vol bloesem en in de zomer vol blauwe bessen. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten. Eén Berry Bux kan zo’n 1.200 blauwe bessen produceren. Heerlijk voor in yoghurt, fruitsalade, muffins of als smakelijk tussendoortje! Je kunt ‘m het beste in het voorjaar planten.

Snoephaag
De winterharde Berry Bux wordt zo’n 50 cm hoog en heeft een compacte groeivorm. De plant behoudt het hele jaar zijn groene uiterlijk. In april verschijnt de bloesem en in juli komen de eerste bessen tevoorschijn. Als deze blauw kleuren, zijn ze rijp en kun je ze naar hartelust plukken. Door de sierlijke vorm van de Berry Bux kun je ‘m behalve in potten ook in de volle grond planten bijvoorbeeld als smakelijke haag langs een looppad. Elke keer als je erlangs loopt, snoep je van de heerlijke bessen.

De BrazelBerry® collectie is afkomstig uit het veredelingswerk van de Amerikaanse bessenkwekerij Fall Creek uit Oregon. Met het oprichten van de bessenkwekerij in de jaren zeventig vervulden Dave Brazelton en zijn vrouw Barbara hun levensdroom. De kwekerij behoort tot op de dag van vandaag tot een van de meest succesvolle bessenveredelaars wereldwijd. Een jarenlange zoektocht naar de perfecte blauwe bes voor in de tuin of op het terras resulteerde in een fantastische bessenplant voor de particuliere tuin. BrazelBerry® is de ideale combinatie van een siervolle plant met een maximale vruchtopbrengst. De familienaam Brazel(ton)Berries staat garant voor de kwaliteit.

 

Plantencollectie
Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry® .De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie. De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’. Alle BrazelBerry®-planten zijn winterhard en worden gekweekt in Nederland.

Verzorging
De Berry Bux is oersterk en vraagt weinig verzorging. Zet ‘em op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Voorkom dat de kluit uitdroogt en voeg eens per twee weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater. Staan de planten in een pot? Zorg dan wel dat overtollig water weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door een gat in de bodem van de pot of door gebruik van hydrokorrels. Door de compacte vorm van de Berry Bux is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takjes knip je gewoon af. De nieuwe Berry Bux is verkrijgbaar vanaf € 19,90 bij diverse tuincentra. Kijk voor meer informatie en tips op www.brazelberry.nl

Leave a Comment