Met een lekkere taart bakken in de oven, snel even wat klaarmaken of met vrienden over de vloer en dus veel vaat verbruiken wij veel meer energie dan we denken. We volgen wel de aanbiedingen in de supermarkt, maar bedenken vaak niet hoeveel energie het kost om alles te bereiden. Slim koken en duurzaam de keuken inrichten zijn dan ook onderwerpen die absoluut wat meer aandacht mogen krijgen. UnitedConsumers zette praktische tips op een rij om veel geld te kunnen besparen in de keuken. Wij vinden ze zeer de moeite waard om aan u door te geven. Deze tips kunt u met het hele gezin eenvoudig toepassen en het scheelt serieus geld! >>

Oven gebruik

Met een lekkere taart bakken in de oven, snel even wat klaarmaken of met vrienden over de vloer en dus veel vaat verbruiken wij veel meer energie dan we denken. We volgen wel de aanbiedingen in de supermarkt, maar bedenken vaak niet hoeveel energie het kost om alles te bereiden. Slim koken en duurzaam de keuken inrichten zijn dan ook onderwerpen die absoluut wat meer aandacht mogen krijgen. UnitedConsumers zette praktische tips op een rij om veel geld te kunnen besparen in de keuken. Wij vinden ze zeer de moeite waard om aan u door te geven. Deze tips kunt u met het hele gezin eenvoudig toepassen en het scheelt serieus geld!

Tip 1: de vaatwasser minder snel aanzetten
De vaatwasser is de grootverbruiker in de keuken en dus ook het apparaat waar je het meeste mee kunt besparen. Was de pannen met de hand af, waardoor je al een stuk minder vieze vaat hebt. Zet de vaatwasser ook pas aan als deze helemaal vol is. Je zult zien dat de vaatwasser hierdoor al snel minder vaak wordt aangezet. Dan heb je al 50% besparing op de vaatwasser te pakken!

Tip 2: houd de koelkast niet te lang open
Het is voor sommige mensen een gewoonte geworden om de koelkast of vriezer gewoon even wat langer open te laten staan. Dit kost veel energie én dus ook veel geld. Er is daardoor veel meer energie nodig om weer te koelen. Dat kan aardig aantikken, omdat u deze apparaten meerdere keren per dag gebruikt. Iets meer aandacht hieraan besteden scheelt veel geld.

Tip 3: verwarm zoveel mogelijk in de magnetron
Even iets opwarmen zoals melk of een kleine portie eten? Verwarm het dan in de magnetron in plaats van op het fornuis. De magnetron verbruikt namelijk veel minder energie en het is nog makkelijker ook!

Tip 4: zet de oven iets eerder uit
Wanneer een gerecht bijna klaar is, kun je het beste de oven alvast uitzetten. De warmte blijft voldoende hangen. De oven verbruikt veel energie waardoor je met één minuut korter de oven aan al veel energie kunt besparen.

Wilt u nog veel meer van dergelijke praktische tips om energie te besparen in de keuken? Bekijk dan hier eens alle bespaar tips voor de keuken. (klik!).  Hiermee leert u onder andere slimmer te koken en duurzamer om te gaan met alle apparaten. Kies daarbij uiteraard ook voor een goedkope energieleverancier. U zal merken dat u dan heel gemakkelijk tot honderden euro’s kunt besparen op uw energiekosten. Dat scheelt niet alleen geld, het is nog veel beter voor het milieu ook!

keuken_infographic

 

 

Leave a Comment