Internetbank Knab organiseerde deze week weer haar zogeheten Knab Open, een avond voor belangstellenden die er geïnformeerd worden waar deze nieuwe bank voor staat. Deze avond gaven toekomstkijker Vincent Everts (zie www.vincenteverts.nl) en Carolien Roodink van Fintech bovendien een blik in de digitale toekomst van banken en van ons gehele leven. Een ‘low key’ evenement in een eenvoudig kantoor, maar juist daardoor ook bijzonder. Ze doen dat vrijwel elke maand en u kunt zich er op de Knab website (www.knab.nl) voor aanmelden. >>

Internetbank Knab organiseerde deze week weer haar zogeheten Knab Open, een avond voor belangstellenden die er geïnformeerd worden waar deze nieuwe bank voor staat. Deze avond gaven toekomstkijker Vincent Everts (zie www.vincenteverts.nl) en Carolien Roodink van Fintech bovendien een blik in de digitale toekomst van banken en van ons gehele leven. Een ‘low key’ evenement in een eenvoudig kantoor, maar juist daardoor ook bijzonder. Ze doen dat vrijwel elke maand en u kunt zich er op de Knab website (www.knab.nl) voor aanmelden. Knab werd opgericht in 2012, als initiatief van voormalig Alex topman René Frijters die de overtuiging had dat het anders moet in de financiële wereld; dat het niet langer mag draaien om de banken en hun producten maar dat de klanten en hun belangen centraal moeten staan. Hier ziet u iets over de filosofie van het bedrijf:
https://www.youtube.com/watch?v=vb2_Ex6M0iE

Schermafbeelding 2015-02-20 om 12.28.44

Frijters zei in zijn presentatie iets dat wij graag aan u doorgeven. “Feitelijk”, zo vertelde hij, “zijn er drie soorten banken in ons land. Triodos Bank is goed voor de wereld. De bekende grootbanken zijn goed voor zichzelf. En wij zijn goed voor onze klanten.” Knab groeide de afgelopen maanden naar nu ruim 50.000 klanten. Het is een onderdeel van Aegon en valt onder het deposito garantiestelsel. Uw geld is er dus veilig en Frijters liet er geen misverstand over bestaan: deze bank is er om te blijven en om verder te groeien. Het verschil met andere banken: geen kantoren maar alles via internet; geen eigen financiële producten; geen kredieten. Particulieren en ZZP en MKB ondernemers kunnen er alles doen dat ze bij elke andere bank gewend zijn, maar zij kunnen er niet lenen. Je betaalt voor de geboden diensten een vast maandbedrag per persoon, tussen de 5 en 15 euro; er wordt een behoorlijke rente op spaargeld gegeven en er zijn geen verborgen kosten. Voor dat hoogste maandbedrag krijgen klanten de beschikking over een buitengewoon geavanceerd digitaal ‘dashboard’ waarmee de complete financiële huishouding voor nu en later indrukwekkend compleet in beeld is. Dat alleen al is voor veel mensen reden om er klant te worden. En wie vragen heeft, kan elke dag van 8 tot 22 uur terecht bij een helpdesk: telefonisch, per mail of per chat.

Nu is dat allemaal prettig en prachtig, maar wat ons vooral raakte was de eenvoud en gedrevenheid, en de verwijzing van Frijters naar feitelijk de basisgedachte achter zijn bedrijf: het spraakmakende boek van schrijver Simon Sinek ‘Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action’. Hij refereerde aan een TED-presentatie op YouTube van Sinek die u hieronder kunt zien. Als die presentatie u raakt is een bezoek aan de website van Knab wellicht ook interessant. Misschien heeft u er iets aan en dan hebben wij met deze tip weer een nuttige rol voor u gespeeld.

knab_mijnvermogen

Leave a Comment