2022 is bijna afgelopen en het nieuwe jaar staat daarmee op ons te wachten. De grote vraag is: wat zal het ons allemaal brengen? Wellicht een nieuwe baan, een nieuw huis, maar ook avontuurlijke reizen naar het buitenland. Laat dat laatste nou eens één van de leukste dingen in het leven zijn: reizen brengt je naar nieuwe plekken en leert je de wereld op een andere manier kennen. Maar als je de chaos op vliegvelden wilt vermijden, ben je wel genoodzaakt om de auto te pakken. Gelukkig is dat met onderstaande voertuigen goed te doen!

Met de Jeep Compass door Europa

Klinkt een autorit naar Spanje, Italië of Kroatië ver? Dat hoeft het zeker niet te zijn. Als bijrijder neem je een lekker kussen mee, een dekentje en wat snacks voor onderweg en je bent binnen no-time aangekomen op de bestemming. Als je helemaal uitgerust en zonder zorgen wilt arriveren, dan is in een Jeep Compass rijden een aanrader. Doordat dit model zes versnellingen heeft, is het geschikt voor verschillende wegomstandigheden. Je kunt dus met een gerust hart over een bergpas rijden. Ook is deze auto ideaal als je meer wilt meenemen dan alleen de koffers in de achterbak. Een Jeep Compass kan namelijk ook een trekwagen met zich mee vervoeren. Ga je dus fietsen op de bestemming of wil je misschien wel je eigen quad meenemen? Het kan allemaal!

De praktische Fiat 500e

Ben jij niet zo’n natuurmens, maar houd je wel van steden bezoeken? Dan is een grote auto niet zo handig. Je kunt je lastig door het verkeer manoeuvreren, parkeren is geen pretje en de kans op schade is ook nog eens groot door andere bestuurders. Een kleine auto is dan het meest praktisch. Maar voor welke moet je dan gaan? Wie stijlvol, elegant, maar ook stoer voor de dag wilt komen, kiest tegenwoordig voor een Fiat 500. Dit ‘’autootje’’ is ideaal voor stadsmensen- en bezoekers, maar bovendien ook een echte auto om in te touren. Zie jij jezelf al door de uitgestrekte landschappen van Toscane rijden in een Fiat 500? Wij wel! Wie daarnaast ook goed wilt doen voor het klimaat, is het beste af met de elektrische variant: de Fiat 500e. Wellicht niet zo verstandig voor lange afstanden, maar zeker wel voor ritjes tussen steden of in de stad waar genoeg laadpalen zijn.

Leuke roadtrip bestemmingen

Nu je weet welke auto’s geschikt zijn voor welke type vakantie, is het tijd om een bestemming te kiezen. Ben jij een echte cultuurfanaat, hou je van lekker eten en mag de zon ook best wel schijnen? Ga dan voor een roadtrip door de Spaanse regio Andalusië. Je vindt hier oude Moorse kastelen en paleizen, heerlijke tapas en de meeste zonuren in heel Spanje. Als je een fanatieke wandelaar bent, en daarnaast ook van afwisseling houdt, is een trip naar het hoge noorden aan te raden. Denk aan Zweden, Noorwegen of Finland. Grote meren, uitgestrekte bossen en hippe steden. De perfecte natuur-stad-combinatie!

Leave a Comment