De soort matras die je kiest kan je slaapkwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Dat geldt ook voor de ondergrond die je kiest om je matras te ondersteunen. In plaats van je gloednieuwe matras op de grond te leggen of te investeren in een zware bedbodem, kun je overwegen een boxspring aan te schaffen om je slaapoppervlak te ondersteunen. Dus wil je een boxspring kopen? Lees dan eerst onze tips hieronder om de meest ideale boxspring voor jou te vinden.

Wat is een boxspring?

luxe-boxspring-opbergruimte-beige

Een boxspring is een bedbodem die onder je matras zit om steun te geven. De bedbodem bestaat meestal uit een houten frame met latten en metalen veren, bekleed met stoffen stof (geheel metalen boxsprings komen ook voor). Sommige moderne versies bevatten een stalen frame voor meer steun, terwijl traditionele boxsprings alleen een houten frame kunnen hebben. Een boxspring voegt hoogte toe aan je bed, helpt de lucht door je matras te circuleren om stofophoping te voorkomen en beschermt het bed tegen doorzakken. Boxsprings zijn er in alle matrasmaten, waaronder twin, full, queen, king, en je hebt zelfs ook een superhandige boxspring met opbergruimte.

3 voordelen van het gebruik van een boxspring

lage-boxspring-slaapkamer

Er zijn een paar gunstige redenen om een boxspring bedbodem te gebruiken, zoals:

Ze voegen hoogte toe

Een boxspring is een manier om je bed een vrijstaand platform te geven, zonder dat je een metalen bedframe hoeft aan te schaffen. Of je nu een lage of hoge boxspring kiest, door je bed van de grond te tillen kun je gemakkelijker bij het bed komen, waardoor het risico op mogelijke verwondingen na verloop van tijd afneemt. Een boxspring geeft je matras een vlak, gelijkmatig oppervlak om op te rusten, wat gunstig kan zijn voor je wervelkolom en je slaapkwaliteit positief beïnvloedt.

Ze geven extra steun

Slapen of andere bewegingen kunnen na verloop van tijd slijtage of degradatie aan je matras veroorzaken. Een boxspring van goede kwaliteit kan echter schokken opvangen en je matras helpen beschermen, terwijl hij ook helpt voorkomen dat het midden van je matras doorzakt, waardoor hij duurzamer wordt.

Ze helpen bij de ventilatie

Luchtcirculatie is nodig om je matras fris en schimmelvrij te houden. Met een boxspring vergroot je de ademende werking van je matras, en voorkom je de opeenhoping van huisstofmijt of andere schadelijke allergenen die de kwaliteit van je slaap kunnen beïnvloeden.

4 tips om de beste boxspring voor jou te kopen

grijze-boxspring-opbergruimte

Het soort boxspring dat je kiest hangt af van het soort bed dat je hebt en de eigenschappen die je verkiest. Hier zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een boxspring:

1. Hoogte

Een hoog geprofileerde boxspring is beter voor wie wat extra hoogte nodig heeft bij het uit bed stappen. Als je een diepe matras hebt (of korter van lengte bent), kan een laag-profiel boxspring als matras fundament een betere optie zijn.

2. Maat

Het kiezen van de juiste boxspring hangt af van de afmetingen van je matras. De boxspring moet passen bij je matrasmaat, zonder over de randen te hangen. Als je een queensize bed of groter hebt, kun je bovendien een gedeelde boxspring overwegen, die in twee delen komt om hem gemakkelijker door kleinere of smallere ruimtes te kunnen vervoeren.

3. Type

Bepaalde matrassoorten zijn beter geschikt voor boxsprings dan andere. Zo krijgen binnenveringmatrassen of tweezijdige matrassen de beste steun van boxsprings, terwijl traagschuim matrassen zachter zijn en veel meer steun nodig hebben dan een boxspring kan bieden.

4. Stijl

Wil je een hoofdbord bij je matras, dan is een boxspring waarschijnlijk niet de beste keuze voor je, omdat de juiste verstevigingen ontbreken om die te ondersteunen. Bovendien, als je een platform bed gekocht hebt, heb je misschien geen boxspring nodig, tenzij je extra hoogte wilt of het een vereiste is om aan je garantievoorwaarden te voldoen.

Leave a Comment