Als het gaat om kamperen aan zee, biedt Frankrijk talloze mogelijkheden. Van de prachtige stranden van de Côte d’Azur tot de schilderachtige kustlijn van Bretagne, er zijn zoveel prachtige plekken om te kamperen. Hier zijn de beste campings in Frankrijk aan zee!

1. Camping Sandaya Douce Quiétude – Côte d’Azur

Gelegen aan de prachtige Côte d’Azur, biedt Camping Sandaya Douce Quiétude de perfecte vakantieplek voor gezinnen. Met een scala aan activiteiten voor kinderen, waaronder zwembaden, een speeltuin en een kinderclub, is er voor iedereen wat te beleven. De camping ligt op slechts 10 minuten rijden van het strand en heeft ruime staanplaatsen voor campers en caravans.

2. Camping Le Soleil – Roussillon

Camping Le Soleil is gelegen aan de prachtige kustlijn van Roussillon en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Met talloze activiteiten, waaronder zwembaden, glijbanen en een animatieteam, is er genoeg te doen voor het hele gezin. De camping beschikt over moderne faciliteiten en een breed scala aan accommodaties, waaronder stacaravans, bungalows en tenten.

3. Camping La Yole – Vendée

Camping La Yole ligt in de prachtige regio Vendée en biedt een idyllische locatie aan de kust. Met toegang tot een privéstrand en talloze activiteiten, waaronder zwembaden, een wellnesscentrum en een kinderclub, is er voor iedereen wat te doen. De camping beschikt over staanplaatsen voor campers en caravans, evenals stacaravans en tenten.

4. Camping Les Méditerranées – Languedoc-Roussillon

Camping Les Méditerranées is gelegen aan de prachtige kustlijn van Languedoc-Roussillon en biedt drie campings in één. Met directe toegang tot het strand en talloze activiteiten, waaronder zwembaden, glijbanen en een animatieteam, is er voor iedereen wat te beleven. De camping beschikt over moderne faciliteiten en een breed scala aan accommodaties, waaronder stacaravans, bungalows en tenten.

5. Camping Les Sablons – Languedoc-Roussillon

Camping Les Sablons is gelegen aan de prachtige kustlijn van Languedoc-Roussillon en biedt directe toegang tot het strand. Met talloze activiteiten, waaronder zwembaden, glijbanen en een animatieteam, is er voor iedereen wat te doen. De camping beschikt over staanplaatsen voor campers en caravans, evenals stacaravans en tenten.

6. Camping Les Prairies de la Mer – Côte d’Azur

Camping Les Prairies de la Mer ligt aan de prachtige Côte d’Azur en biedt een perfecte vakantieplek voor gezinnen en stellen. De camping ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en biedt talloze activiteiten voor jong en oud. Met faciliteiten zoals een groot zwembad, tennisbanen, een fitnesscentrum en een miniclub, is er genoeg te doen voor iedereen. De camping beschikt over ruime staanplaatsen voor caravans en campers, evenals luxe stacaravans en glampingtenten.

7. Camping Le Bois de Valmarie – Côte Vermeille

Camping Le Bois de Valmarie ligt in de prachtige regio Côte Vermeille en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. De camping is perfect voor natuurliefhebbers en biedt gemakkelijke toegang tot de omliggende bossen en bergen. Met faciliteiten zoals een groot zwembad, een kinderclub en een bar en restaurant, is er genoeg te doen voor het hele gezin. De camping beschikt over ruime staanplaatsen voor caravans en campers, evenals comfortabele bungalows en chalets.

8. Camping Le Pansard – Var

Camping Le Pansard ligt in de prachtige regio Var en biedt een rustige en ontspannen vakantie aan de kust. De camping ligt direct aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Met faciliteiten zoals een groot zwembad, een wellnesscentrum en een speeltuin, is er genoeg te doen voor jong en oud. De camping beschikt over staanplaatsen voor caravans en campers, evenals stacaravans en lodgetenten.

9. Camping Les Sables Blancs – Bretagne

Camping Les Sables Blancs ligt in de prachtige regio Bretagne en biedt een rustige en ontspannen vakantie aan de kust. De camping ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en biedt gemakkelijke toegang tot de omliggende bossen en wandelpaden. Met faciliteiten zoals een groot zwembad, een sauna en een speeltuin, is er genoeg te doen voor jong en oud. De camping beschikt over staanplaatsen voor caravans en campers, evenals stacaravans en cottages.

10. Camping La Plage – Normandië

Camping La Plage ligt in de prachtige regio Normandië en biedt een rustige en ontspannen vakantie aan de kust. De camping ligt direct aan het strand en biedt gemakkelijke toegang tot de omliggende wandelpaden en bezienswaardigheden. Met faciliteiten zoals een groot zwembad, een tennisbaan en een restaurant, is er genoeg te doen voor jong en oud. De camping beschikt over staanplaatsen voor caravans en campers, evenals stacaravans en cottages.

11. Camping Le Clarys-Plage, Pays de la Loire

Camping Le Clarys-Plage is gelegen in Saint-Jean-de-Monts, Pays de la Loire, en biedt directe toegang tot een prachtig zandstrand aan de Atlantische Oceaan. Met voorzieningen zoals zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants en bars, is het een ideale plek voor een ontspannen vakantie aan zee. Bovendien biedt de camping ook een kinderclub en animatie voor volwassenen, zodat er altijd iets te doen is voor iedereen.

12. Camping Les Mouettes, Bretagne

Camping Les Mouettes is gelegen in Carantec, Bretagne, en biedt directe toegang tot een prachtig zandstrand aan de Baai van Morlaix. Met voorzieningen zoals zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants en bars, is het een ideale plek voor gezinnen om te genieten van een ontspannen vakantie aan zee. Bovendien biedt de camping ook activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals watersporten en avondentertainment.

13. Camping Domaine de la Rive, Aquitaine

Camping Domaine de la Rive is gelegen in Biscarrosse, Aquitaine, en biedt directe toegang tot het strand aan het meer van Biscarrosse. Met voorzieningen zoals zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants en bars, is het een ideale plek voor gezinnen om te genieten van een ontspannen vakantie aan het water. Bovendien biedt de camping ook activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals watersporten en avondentertainment.

14. Camping Les Sablons, Languedoc-Roussillon

Gelegen in Portiragnes-Plage, Languedoc-Roussillon, is Camping Les Sablons een populaire keuze voor gezinnen. Met directe toegang tot een prachtig strand aan de Middellandse Zee en tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen, zul je hier zeker een geweldige tijd hebben. Van waterglijbanen en zwembaden tot minigolf en tennisbanen, er is genoeg te doen voor iedereen. Bovendien biedt de camping ook restaurants, bars en entertainment voor de hele familie.

15. Camping La Sirène, Languedoc-Roussillon

Een andere populaire camping in Languedoc-Roussillon is Camping La Sirène, gelegen in Argelès-sur-Mer. Deze camping is perfect voor gezinnen en biedt een breed scala aan activiteiten en voorzieningen, waaronder waterparken, zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants, bars en een kinderclub. Daarnaast is de camping ook dicht bij het strand en biedt het gemakkelijke toegang tot de omliggende stadjes en dorpen.

16. Camping Les Embruns, Bretagne

Voor een vakantie aan zee in Bretagne is Camping Les Embruns een uitstekende keuze. Deze camping ligt in de buurt van de beroemde roze granieten kust van Bretagne en biedt directe toegang tot een prachtig zandstrand. Het is een ideale plek om te genieten van de zee en de prachtige natuurlijke omgeving. Bovendien biedt de camping ook een breed scala aan faciliteiten en activiteiten, zoals zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants en bars.

17. Camping La Baie des Anges, Côte d’Azur

Voor een glamoureuze vakantie aan de Franse Rivièra is Camping La Baie des Anges de perfecte keuze. Deze camping is gelegen in de buurt van de beroemde badplaats Antibes en biedt directe toegang tot de zee. Met luxe accommodatie, een prachtig zwembad en een scala aan activiteiten en faciliteiten, is het een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

18. Camping Les Flots Bleus, Aquitaine

Gelegen in Biscarrosse-Plage, Aquitaine, biedt Camping Les Flots Bleus directe toegang tot een prachtig strand aan de Atlantische Oceaan. Met faciliteiten zoals zwembaden, sportfaciliteiten, restaurants en bars, is het een ideale plek om te genieten van een ontspannen vakantie aan zee. Bovendien biedt de camping ook activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals watersporten en avondentertainment.


Veelgestelde vragen over een camping in Frankrijk aan zee

Is er op elke camping aan zee in Frankrijk een strand? Nee, niet alle campings aan zee in Frankrijk hebben direct toegang tot een strand. Het is belangrijk om te controleren of de camping die je overweegt een strand heeft of niet.

Zijn alle campings aan zee in Frankrijk duur? Nee, niet alle campings aan zee in Frankrijk zijn duur. Er zijn verschillende campings die betaalbaar zijn en toch dicht bij de zee liggen.

Moet ik van tevoren reserveren voor een camping aan zee in Frankrijk? Ja, het is verstandig om van tevoren te reserveren voor een camping aan zee in Frankrijk, vooral tijdens het hoogseizoen. Zo ben je verzekerd van een plekje op de camping.

Zijn er op de campings aan zee in Frankrijk activiteiten te doen? Ja, veel campings aan zee in Frankrijk bieden verschillende activiteiten aan, zoals watersporten, fietsen, wandelen en animatieprogramma’s voor kinderen.

Is het veilig om in de zee te zwemmen bij de campings aan zee in Frankrijk? Over het algemeen is het veilig om in de zee te zwemmen bij de campings aan zee in Frankrijk. Het is echter wel verstandig om de lokale waarschuwingen en aanwijzingen te volgen om veilig te blijven tijdens het zwemmen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een vakantie aan zee in Frankrijk, dan zijn er tal van campings om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie met het gezin of een glamoureuze vakantie aan de Franse Rivièra, er is voor elk wat wils. Met prachtige stranden, tal van activiteiten en voorzieningen en een prachtige natuurlijke omgeving, zul je hier zeker een geweldige tijd hebben. Uiteraard kan je ook een kijkje nemen naar campings in Italië.

Leave a Comment