Het proces om cryptocurrencies te begrijpen alleen al kan ontmoedigend zijn. Als je überhaupt nieuw bent in de handel nog meer, met zijn unieke reeks regels en richtlijnen die je moet volgen – om nog maar te zwijgen van de bijzonderheden van het daadwerkelijk kopen en verkopen van de activa. Dit is waar cryptocurrency beurzen om de hoek komen kijken.

Cryptocurrency beurzen zijn online diensten die op dezelfde manier werken als een effectenmakelaar, door je specifieke hulpmiddelen te overhandigen waarmee je gemakkelijk digitale valuta (zoals BTC, LTC, Ethereum, enz.) kunt kopen en verkopen. Je kent een goede exchange als je dat allemaal met gemak kunt doen, en dat alles met lage kosten en sterke beveiligingskenmerken.

De plotselinge groei van de cryptocurrency rave is allemaal gekatapulteerd naar de mainstream financiën, waardoor de mogelijkheden om te beleggen mee omhoog schieten. Beleggers hebben nu meer dan ooit zin om deel uit te maken van de ontluikende subcultuur van digitale valuta en de veelbelovende winsten ervan.

Als het gaat om het kiezen van het juiste crypto ruilplatform voor jou, is er zelden dat ‘one size fits all’ model. Je zult specifieke behoeften hebben waaraan je met je e-coins tegemoet wilt komen en het juiste platform zal dat voor je waarmaken. Durf je zelf niet te handelen en heb je er weinig ervaring in, dan kan je ook beginnen bij Bitcoin Era Software.

statistieken-financieel-beleggen

1. Bisq

Bisq, dat in 2014 werd gelanceerd als een gedecentraliseerde beurs, heeft servers over de hele wereld opgesteld in plaats van alleen een hoofdkwartier te hebben. Dit gemak van de locatie brengt meer veiligheid voor elke transactie met zich mee, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor iemand om je geld te stelen.

Als je aan de slag wilt met cryptocurrency handel of beleggen, is dit een beginnersvriendelijke plek om mee te beginnen. Bisq geeft iedereen de mogelijkheid om verschillende beurzen uit te proberen en zo de wateren te testen om te zien welke het beste bij hun financiële of handelsdoelen past. Of je nu de meeste valuta’s wilt, de laagste kosten, of de gemakkelijkste ervaring, de kans is groot dat je een waarschijnlijke keuze vindt in een van Bisq’s 120+ cryptocurrencies en vele fiats.

2. TradeStation

Ongetwijfeld een van de langstlopende spelers in het spel, is TradeStation een in Florida gevestigd bedrijf dat voor het eerst werd opgericht in 1982. Door zijn ongeëvenaarde lange levensduur en geloofwaardigheid op het terrein is het platform vooral gericht op meer gevorderde en gemiddelde cryptobeleggers.

Hoewel TradeStation overwegend bekend is om zijn handelsregime in aandelen, heeft het wel een paar diensten in de richting van cryptocurrency. Ze bieden momenteel 4 cryptocurrency opties: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, en USD Coin; en geven gebruikers de flexibiliteit om ze te verkopen, te beleggen, te verhandelen, of eraan te verdienen.

3. Binance

Deze in Malta gevestigde exchange werd opgericht in China, in 2017. Binance behoort ook tot de titelloze lijsten van geloofwaardige cryptoplatforms, en biedt zijn diensten al geruime tijd wereldwijd aan. Bij Binance kun je cryptocurrency kopen, verkopen en verhandelen – eigenlijk de hele mikmak – terwijl je maar 0,1% rekent op transacties.

Je hebt de mogelijkheid om rente op je munten te verdienen door ze een tijdje te stallen en een rente van tussen de 0,5-10% te verdienen. Binance is een aanbevolen platform om in andere munten zoals Cardano of Neo te stappen, vanwege zijn eigen systeem dat gebruik maakt van robuuste mechanismen die niet alleen de grotere crypto-namen tegemoet komen.

4. Gemini

Met een modulaire focus op veiligheid en transparantie is Gemini ook een ander alom gewaardeerd uitwisselingsplatform dat er een punt van maakt zijn klanten eerst te beschermen maar toch positieve resultaten te leveren. Tot nu toe is Gemini een van de enige beurzen die FDIC-bescherming biedt op USD stortingen.

5. Kraken

Wat begon als een van de oorspronkelijke crypto handelsplatforms ooit, is Kraken uitgegroeid tot een van de formidabelste handelaars op de markt. Het herbergt een royaal archief van munten en tokens voor de gemiddelde handelaar – en dan nog wat. Net als de beurzen hierboven heeft Kraken 50+ cryptocurrencies met een scala aan mogelijkheden voor zowel kleine beleggers als institutionele beleggers. Maar als het om wereldwijde ondersteuning gaat, ondersteunt de beurs momenteel handelaars in bijna 200 landen.

De beurs biedt ook eigen handelsplatforms voor futures. Maar institutionele klanten kunnen profiteren van deskundige inzichten, één-op-één overleg, ondersteuning bij accountbeheer, en meer.

6. eToro

Hoewel niet per se een nieuw gezicht op de Europese markt, is het pas sinds kort dat eToro zijn diensten in de Verenigde Staten uitbreidt. Ze bieden een grote verscheidenheid aan diensten die het crypto-genre tegemoet komen, van het kopen en verkopen van digitale activa tot oefen handelsrekeningen voordat je in echt geld dipt.

Als uitwisselingsplatform biedt eToro 6 cryptomunten (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, XRP, Litecoin, en XLM) aan voor beleggers. Hoewel sommigen kunnen beweren dat het een beetje tekort komt in vergelijking met de andere platforms, is het kunnen onderbrengen van alle belangrijke munten op één plaats een staaltje van gemak dat grotendeels onderschat voorbij gaat.

7. Crypto.com

Dit in Hong Kong gevestigde uitwisselingsplatform, opgericht in 2016, is een ander populair platform dat gebruikers in staat stelt te handelen, kopen, verkopen en uitgeven. Een all-in huis instelling, maar waar het vooral bekend om staat rond cryptokringen zijn de onklopbare prijzen – Crypto.com heeft een opmerkelijk lage vergoeding die begint tussen 0,04% tot 0,20%.

Behalve dat biedt Crypto.com gebruikers ook de mogelijkheid een niet-custodiale DeFi portemonnee te hebben die via een eigen aparte app kan worden bewaakt. Daarmee kun je die rekening aan je hoofdrekening koppelen om gemakkelijk geld over te maken.

8. 7B

7b – is een nieuwe crypto makelaar voor eenvoudige, veilige, en lonende handel. Het is een betrouwbare tussenpersoon die helpt bij het verwerken van cryptotransacties en die handelaars in alle stadia van het proces begeleidt en analytische en statistische gegevens levert die nodig zijn om nauwkeuriger beslissingen te nemen. 7b crypto makelaar voltooit transacties namens de gebruiker via de Android app. In feite krijg je een app die je persoonlijke assistent bij het handelen wordt, die altijd bij je is.

9. Coinbase

Ongetwijfeld een van de populairste en beste cryptocurrency beurzen tot nu toe, is Coinbase om vele redenen al lang een fanfavoriet onder handelaars. Je kunt er Bitcoin, Ethereum, Litecoin, maar ook 50+ munten direct met USD kopen. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je je UDST rente geeft, terwijl je daarbij token beloningen verdient door verschillende activiteiten. Het maakt kopen en verkopen van cryptocurrencies vrij gemakkelijk, met zijn sterke beveiliging en transparante prijsstelling. Je kunt de aanbiedingen van cryptovaluta bekijken en beslissen welke het beste bij je past.

Behalve de grotere cryptocoins biedt Coinbase ook meerdere beleggingsmogelijkheden voor individuele en institutionele klanten. Enkele van de accountfuncties zijn staking beloningen, mobiele apps voor iOS en Android, en een Coinbase Earn account optie die je in crypto-activa uitbetaalt voor het bekijken van educatieve video’s.

10. Robinhood

Robinhood, voor het eerst gelanceerd in de VS in 2013, begon als een eenvoudig makelaarsbedrijf voor aandelenhandelaars en dook sindsdien met zijn tenen in de handel in crypto’s. In 2018 begon Robinhood zijn belangstelling voor de digitale munt door cryptodiensten aan te bieden die gericht zijn op toen jonge en onervaren beleggers die in de handel willen stappen.

Robinhood’s crypto ruilpoot, die momenteel 7 belangrijke cryptocurrencies bedient, krijgt het grootste deel van zijn reputatie door de prettige gebruiksvriendelijke interface van de mobiele app en het feit dat er geen kosten worden aangerekend voor crypto transacties. Naast het algemene gemak heeft Robinhood ook behoorlijke veiligheidsmaatregelen die de handelservaring verder verrijken en stabiliseren – vooral voor wie zich zorgen maakt over problemen met de privacy van gegevens.

Conclusie

Met meer dan een miljard digitale munten in omloop kan het overweldigend zijn om te weten welke je moet aanhouden. We hopen dat deze lijst je keuzes heeft verkleind en dat je aan je langverwachte handelsreis kunt beginnen!

Leave a Comment