Geheim # 10: hou je geld waar het is

Het is niet verstandig om, voordat je een nieuw huis gaat kopen, grote aankopen te gaan doen of om jouw geld ongeveer drie tot zes maanden ervoor te verplaatsen. Je moet geen grote risico’s met jouw kredietprofiel nemen. Kredietverstrekkers moeten ervoor zorgen dat je betrouwbaar bent en ze willen graag een volledig papieren spoor, zodat ze jou de best mogelijke lening kunnen geven. Als je een nieuwe creditcard aanvraagt, te veel schulden opbouwt of veel dure items koopt, wordt het moeilijker om een lening te krijgen. Spaar daarom zoveel mogelijk geld en een hypotheek vergelijken is dan ook noodzakelijk om zoveel mogelijk geld te besparen.

Geheim # 9: krijg vooraf een goedkeuring voor je hypotheek

contract

Er is een groot verschil tussen een koper die vooraf is gekwalificeerd en een koper met een vooraf goedgekeurde hypotheek. Iedereen kan zich vooraf kwalificeren voor een lening. Als je vooraf wordt goedgekeurd, betekent dit dat een geldschieter al jouw financiële informatie heeft bekeken en je heeft laten weten hoeveel jij je kunt veroorloven en hoeveel ze jou zullen lenen. Als je vooraf wordt goedgekeurd, bespaar je ook veel tijd en energie zodat je niet naar huizen zoekt, die jij je niet kunt veroorloven. Het geeft je ook de mogelijkheid om rond te shoppen voor de beste aanbieding en de beste hypotheekrente.

Geheim # 8: vermijd een geschil over de erfafscheiding

Het is absoluut essentieel dat je een onderzoek op jouw eigendom laat uitvoeren, zodat je precies weet wat je koopt. Als je precies weet waar de erfafscheiding loopt, kan dit je behoeden voor een mogelijk geschil met jouw buren. Jouw onroerendgoedbelasting is waarschijnlijk ook gebaseerd op hoeveel onroerend goed je hebt, dus is het het beste om dit nauwkeurig in kaart te laten brengen.

Geheim # 7: probeer niet op de markt te anticiperen

Wees niet geobsedeerd door te proberen om de markt te doorgronden en erachter te komen wanneer de beste tijd is om te kopen. Anticiperen op de huizenmarkt is onmogelijk. De beste tijd om te kopen, is wanneer jij jouw perfecte huis hebt gevonden en jij het je kunt veroorloven. Onroerend goed is cyclisch, het gaat omhoog en het gaat omlaag en het gaat weer omhoog… Dus als je probeert te wachten op de perfecte tijd, loop je waarschijnlijk iets mis.

Geheim # 6: groter is niet altijd beter

villa-huis

Iedereen voelt zich aangetrokken tot het grootste, mooiste huis in de buurt. Maar als het om huizen gaat, is groter meestal niet echt beter. Er is een oud gezegde in onroerend goed dat zegt: koop niet het grootste, beste huis in de buurt. Het grootste huis spreekt maar een heel klein publiek aan en je wilt potentiële kopers nooit beperken als je gaat doorverkopen. Jouw huis zal net zo veel in waarde stijgen als de andere huizen om je heen. Als je € 500.000 betaalt voor een huis en jouw buren betalen € 250.000 tot € 300.000, zal jouw waardering beperkt zijn. Soms is het het beste om het slechtste huis van het blok te kopen omdat het slechtste huis per vierkante meter altijd meer winst maakt dan het grootste huis.

Geheim # 5: vermijd slapende kosten

Het verschil tussen huren en eigenwoningbezit zijn de slapende kosten. De meeste mensen concentreren zich alleen op hun hypotheekbetaling, maar ze moeten ook op de hoogte zijn van de andere uitgaven, zoals onroerendgoedbelasting, nutsvoorzieningen en kosten voor de vereniging van huiseigenaren. Nieuwe huiseigenaren moeten ook bereid zijn te betalen voor reparatie, onderhoud en mogelijke verhogingen van de onroerendgoedbelasting. Zorg ervoor dat je een budget hebt voor de slapende kosten, zodat je gedekt bent en niet het risico loopt jouw huis te verliezen.

Geheim # 4: vermijd emoties

huis-tuin

Een huis kopen op basis van emoties, zal gewoon je hart breken. Als je ergens verliefd op wordt, kan het zomaar zijn dat je behoorlijk slechte financiële beslissingen neemt. Er is een groot verschil tussen jouw emoties en jouw instincten. Met je instinct meegaan, betekent dat je beseft dat je een geweldig huis voor een goede prijs krijgt. Met je emoties meegaan, is geobsedeerd zijn door de kleur van de verf of de achtertuin. Het is een investering, dus blijf kalm en wees wijs.

Geheim # 3: laat je huis goed onderzoeken

Zou je een auto kopen zonder onder de motorkap te kijken? Natuurlijk niet, toch? Huur een huisinspecteur in. Het kost je ongeveer € 200, maar kan je uiteindelijk duizenden besparen. De enige verantwoordelijkheid van een huisinspecteur is om jou van informatie te voorzien, zodat je een beslissing kunt nemen om al dan niet te kopen. Het is echt de enige manier om een onbevooroordeelde mening van derden te krijgen. Als de inspecteur problemen met het huis constateert, kun je dit als onderhandelingsinstrument gebruiken om de prijs van het huis te verlagen. Het is beter om het geld van tevoren aan een inspecteur uit te geven dan er later achter te komen dat je een fortuin moet uitgeven. 

Geheim # 2: de geheime wetenschap van het bieden

geld-investeren

Jouw openingsbod moet op twee dingen gebaseerd zijn: wat je je kunt veroorloven (omdat je jezelf niet wilt overbieden) en wat je echt denkt dat het onroerend goed waard is. Zorg dat jouw openingsbod eerlijk en redelijk is en dat je de verkoper niet beledigt. Veel mensen denken dat ze de eerste keer dat ze een bod uitbrengen lager moeten gaan. Het hangt allemaal af van wat de markt op dat moment doet. Je moet kijken waar andere huizen in die buurt voor zijn gegaan en je wilt een gemiddelde prijs per vierkante meter krijgen. De meest eenvoudige manier om de waarde van de woning te berekenen is de prijs te delen door de totale vloeroppervlakte. Dit is de prijs per vierkante meter. Vergelijk deze prijs met de prijs per vierkante meter van andere koopwoningen in dezelfde straat of met andere woningen, die je op het oog hebt. Onderzoek ook of de buren plannen hebben om een bij te bouwen of een basketbalveld of tennisbaan te laten aanleggen, iets dat later de waarde van het onroerend goed kan verminderen.

Verkopers respecteren een bod dat een excentriek getal is en zullen dat eerder serieus nemen. Een mooi rond getal klinkt als elk ander bod dat er wordt uitgebracht. Wanneer je specifieker wordt, zullen de verkopers denken dat je goed over de aanbieding hebt nagedacht.

Geheim # 1: onderzoek de buurt

huis-rieten-dak

Voordat je koopt, moet je de buurt goed kennen – ga ‘s ochtends,’ s middags en ‘s avonds een keer langs. Veel huizenkopers zijn volledig radeloos geworden omdat ze dachten dat ze het perfecte huis hadden gevonden, maar ontdekten dat de buurt niets voor hen was. Rijd op elk uur van de dag een keertje langs het huis om te zien wat er in de buurt gebeurt. Reis regelmatig vanuit het huis om er zeker van te zijn dat je er dagelijks mee om kunt gaan. Lees hoe ver het is naar de dichtstbijzijnde supermarkt en andere diensten. Zelfs als je geen kinderen hebt, moet je de scholen onderzoeken, want dit heeft een grote invloed op de waarde van jouw huis. Als je een huis koopt in een goed schooldistrict in plaats van een slecht schooldistrict kan de waarden, zelfs in dezelfde stad, tot wel 20% worden beïnvloed.

Leave a Comment