Met de juiste reistas of koffer kan het reizen echt een stuk eenvoudiger worden. Natuurlijk zullen er, als het om bagage gaat, geen twee reizigers exact dezelfde behoeften hebben. Het kiezen van de beste koffer hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeuren, hoe vaak je reist en je budget. Als je op zoek bent naar een nieuwe koffer, die je volgende reis een fluitje van een cent maakt, zijn hier er enkele tips, die de moeite waard zijn om in gedachten te houden.

Als je begint met winkelen voor je koffer, kun je gemakkelijk overweldigd raken door de vele verschillende opties, die voor je beschikbaar zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten koffers, variërend van plunjezakken en rugzakken tot traditionele koffers en alles daartussenin.

Over het algemeen zijn rugzakken de beste optie voor kortere reizen, waarbij je niet per se veel hoeft in te pakken. Vanwege hun kleinere formaat past er niet zo veel in, maar ze functioneren wel prima als handbagage. Als je vaak kortere reizen maakt, zoals dagtochten of weekenduitstapjes, is het hebben van een kwaliteitsrugzak als onderdeel van je koffer een uitstekende manier om te voorkomen dat je je reisbagage moet inchecken, zodat je sneller op je bestemming kunt zijn.

Aan de andere kant geven sommige mensen, die vaker reizen of langere reizen maken, er de voorkeur aan om rugzakken vanwege hun kleinere formaat te vermijden. Als je meer bergruimte nodig hebt, is een traditionele koffer waarschijnlijk de betere keuze voor jou (hoewel een rugzak nog steeds leuk kan zijn om als handbagage te hebben). Een koffer heeft vaak ook meer compartimenten om verschillende items afzonderlijk op te bergen en kan worden geleverd met accessoires zoals bagagewieltjes en telescopische handgrepen om het reizen op de luchthaven gemakkelijker te maken. Met een rugzak of een plunjezak moet je je spullen op je rug sjouwen of dragen, wat vermoeiend kan worden als je op een grotere luchthaven bent met veel mensen en verkeer.

leren-koffer

De beste koffer merken

A – C D – K L – R S – Z
Aimee Kestenberg David King LeDonne Leather Saint Laurent
Aleon Delsey Lewis N. Clark Samsonite
AmazonBasics Dooney & Bourke Lipault Samsonite Black Label
AmeriBag Dot Drops Lodis Samsonite Golf
American Flyer Eagle Creek London Fog Sandpiper of California
American Green Travel eBags.com Louis Vuitton Sherpani
American Tourister Ellessco LLC Luggage Pros Smythson
American West Ermenegildo Zegna MacCase SOLO
Amerileather Fabbrica Pelletterie Milano Mancini Sports Bags by Mojolicensing
AMKA Fila Mark Cross Steamline
Amy Butler for Kalencom FUL McKlein SwissGear
Andrew Philips Gabbiano Luggage Mercury Luggage Ted Baker
Anuschka Ghurka Mia Viaggi ITALY Thom Browne
Arlo Skye Globe-Trotter MontBlanc Thule Luggage
Atlantic Granite Gear Mulberry Timberland
Away G-RO MyFly Timbuk2
Baggallini Gucci Nautica Titan
Bebe HADAKI by Kalencom OGIO Tommy Bahama
Bellino Hartmann Orben Tommy Hilfiger
Big Tag Herschel Supply Co. Pacsafe Tony Perotti Italy
BOCONI Heys America Pan Am Brands TPRC
Bosca Heys USA Patagonia Traveler’s Choice
Bottega Veneta Hidesign pb travel Travelers Club
Bric’s High Sierra Pelican Travelon
Brics High Sierra Sport Piel Leather Travelpro
Briggs & Riley IT Luggage Prada TrueLu
Brunello Cucinelli IZOD PROKAS Tumi
Cabeau J World Raika Valextra
Cabrelli Jenni Chan Remin Versace
Calvin Klein Juicy Couture Renwick Victorinox
Cameleon Bags Jump Paris Rhino Trunk & Case Wally Bags
Canyon Outback Kenneth Cole Ricardo Wembley
Carhartt Kenneth Cole Reaction Ricardo Beverly Hills Winn International
Chariot Travelware kensie Rimowa World Traveler
CHESTER Kipling Rockland ZERO Halliburton
Claire Chase knomo Royce
Concealed Carrie Korchmar

Denk na over de grootte en wendbaarheid van de koffer

Houd ook rekening met de grootte van je reisbagage. Natuurlijk is een kleinere reistas gemakkelijker mee te sjouwen, maar biedt een kleinere reistas ook voldoende ruimte voor al je reisbenodigdheden? Nogmaals, dit is waar het nadenken over de typische duur van je reizen evenals de soorten items, die je gewoonlijk inpakt, je kan helpen bepalen welke maat reisbagage het beste voor je is.

Als je een reistas als handbagage koopt, moet je er rekening mee houden dat elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen eisen aan de afmetingen van de handbagage stelt. De meest voorkomende afmeting is ongeveer 22″ x 14″ x 9″, dus probeer reistassen te kopen, die deze maat hebben of kleiner zijn. Anders ben je genoodzaakt om je handbagage in te checken en de eventuele bijbehorende kosten te betalen.

Denk er bij het kopen van welke soort reisbagage dan ook aan hoe gemakkelijk het is om door krappe ruimtes te manoeuvreren. Dit is waar het hebben van een reistas met vrij draaiende wieltjes en een telescopisch handvat bijzonder nuttig kan zijn.

Als je aan de grootte denkt, moet je misschien ook overwegen waar je jouw reisbagage thuis opslaat wanneer je deze niet gebruikt. Als je een kofferset koopt, zijn veel van deze koffers ontworpen om in de grootste koffer te passen wanneer je ze niet gebruikt, wat natuurlijk ruimte kan besparen. Dit is meer een zorg als je een beperkte berg- of kastruimte in je huis hebt.

Harde of zachte materialen

harde-koffers

Het materiaal dat je voor je reisbagage kiest, is ook belangrijk. Over het algemeen zal reisbagage met een zachte buitenkant minder duur (en ook lichter) zijn, maar ook veel minder duurzaam. Bagage met een zachte buitenkant is over het algemeen het meest geschikt als handbagage. Helaas gaat het vliegtuigpersoneel niet altijd voorzichtig met de ingecheckte reisbagage om, dus als je een zachte reistas incheckt, loop je het risico dat deze gescheurd, bevlekt of anderszins beschadigd raakt.

Aan de andere kant kan zachte reisbagage handig zijn als handbagage omdat het zachtere materiaal het gemakkelijker kan maken om je reistas zonder al te veel moeite in een bagagevak te plaatsen. Afhankelijk van de grootte van je handbagage, heb je misschien zelfs ruimte om deze onder de stoel voor je op te bergen.

Voor reisbagage, die je wilt inchecken, is het een goed idee om hard materiaal te gebruiken voor een grotere duurzaamheid. Deze hardere materialen zijn doorgaans ook gemakkelijker schoon te maken.

Kijk naar de handige functies

man in red jacket and black pants wearing white mask

Tegenwoordig is de reisbagage echt ontworpen met de reiziger in gedachten en er zijn allerlei unieke functies en componenten, die je kunt vinden als je winkelt. Sommige bagagemerken hebben bijvoorbeeld ingebouwde waterdichte zakjes, die ideaal zijn voor het opbergen van toiletartikelen die je niet op je kleding wilt laten lekken. Deze compartimenten zijn ook zeer geschikt voor het opbergen van natte badpakken na een uitstapje naar het strand of het zwembad van het hotel!

Sommige reisbagage, vaak slimme bagage genoemd, wordt tegenwoordig zelfs met een ingebouwd batterijpakket geleverd, dat kan worden gebruikt om jouw apparaten onderweg op te laden. Dit is geweldig voor degenen die het beu zijn om op de luchthaven een stopcontact te moeten zoeken om hun telefoons, tablets of andere apparaten op te laden. Zorg ervoor dat jouw batterij is opgeladen voordat je op pad gaat en je kunt je apparaten altijd aan laten staan, waar je ook heen reist. Maar voordat je een slimme bagage koopt, moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van de richtlijnen met betrekking tot het reizen met elektronica.

Kies een koffer die opvalt

rectangular red wooden box on green field

Hoe frustrerend is het om bij de bagageband op je bagage te moeten wachten, alleen om te zien hoe iemand anders jouw tas pakt of jouw tas niet kan onderscheiden van die van iemand anders? Dit is een veelvoorkomend probleem, vooral bij ‘gewone’ koffers. Als je veel reist en vaak je koffers incheckt, moet je een manier vinden om ervoor te zorgen dat jouw bagage opvalt, zodat er geen twijfel over bestaat wiens bagage van de lopende band komt.

Bij het winkelen voor reisbagage is het over het algemeen het beste om uit de buurt te blijven van veel voorkomende kleuren en patronen. Hoewel het misschien het gemakkelijkst is om een gewone zwarte koffer te vinden, moet je aan alle andere mensen op je vlucht denken die waarschijnlijk met een vergelijkbare gewone zwarte koffer reizen. Zelfs als je een bagagelabel aan je koffer hebt, bestaat de kans dat deze voor die van iemand anders wordt aangezien; niet alle reizigers zijn tenslotte voorzichtig genoeg om de tags te controleren voordat ze een koffer van de bagageband pakken.

Door een ontwerp te kiezen dat iets unieker is, weet je zeker dat je koffer opvalt. Dit is ook een geweldige kans om tijdens het reizen jouw eigen gevoel voor stijl te laten zien. Denk aan zoiets als een leuke luipaardprint of een felle kleur. Als je echter vasthoudt aan een meer neutrale stijl, zijn er ook enkele manieren waarop je je koffer kunt laten opvallen. Je kunt bijvoorbeeld een kleurrijk lint aan het handvat van je koffer bevestigen of in plaats daarvan kiezen voor felle en unieke bagagelabels.

Vergeet de veiligheid niet

grey hard case luggage

Beveiliging en veiligheid mogen bij het kopen van de beste reisbagage niet over het hoofd worden gezien. Dit geldt vooral als je op reis gaat met waardevolle spullen, zoals bijvoorbeeld elektronica. Over het algemeen is de beste manier om jouw waardevolle spullen tijdens het reizen veilig te houden, ze te allen tijde bij je te houden in de handbagage. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Als je een tas met waardevolle spullen erin moet inchecken, zorg er dan voor dat je tas een aantal goede veiligheidsvoorzieningen heeft.

Investeer om te beginnen in bagage met een intern of een extern vergrendelingssysteem. Houd er echter rekening mee dat als de TSA tijdens de luchthavenbeveiliging besluit om jouw koffer te doorzoeken, zij de sloten moeten verwijderen. Hier is dus altijd een goed idee om een extra slotje bij de hand te hebben, die je indien nodig opnieuw kunt bevestigen. Kofferriemen kunnen ook worden gebruikt om je bagage beter te beveiligen en tegelijkertijd om je koffer gemakkelijker op de bagageband te onderscheiden.

Het maakt niet uit hoeveel beveiligingsfuncties jouw bagage heeft, het is nog steeds belangrijk om tijdens het reizen een aantal basis veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Sluit om te beginnen altijd een reisverzekering af en zorg voor een specifieke dekking voor gestolen of zoekgeraakte bagage. Zorg er voor dat jouw waardevolle spullen zijn gelabeld met jouw contactgegevens (je naam en mobiele telefoonnummer of e-mailadres zijn voldoende), zodat je bereikbaar bent als een van jouw bezittingen ergens anders opduikt.

Elke keer dat je landt en jij jouw koffers op de luchthaven claimt, is het ook een goed idee om snel jouw koffers te bekijken om er zeker van te zijn dat er niets ontbreekt. Op deze manier kun je, als er iets ontbreekt, het proces van het indienen van een claim bij jouw reisverzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk op gang brengen.

Tot slot

Er zijn schijnbaar eindeloze overwegingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe reisbagage. Uiteindelijk draait het allemaal om het vinden van stukken, die passen bij jouw unieke behoeften en reisvoorkeuren. Gelukkig is er voor jou geen tekort aan opties.

Leave a Comment