Excuses voor de woordgrap, maar we willen wel het belang van tevredenheid en geluk onderstrepen met de persoonlijke keuzes die jij voor je woning maakt.

Zodra er namelijk iets niet helemaal – of helemaal niet – klopt met hoe jij het wilt hebben, is dat jou een doorn in het oog. Als een constante jeuk op een plek waar je onmogelijk bij kunt. Kortom, je voelt je niet meer jezelf op de plek waar jij helemaal thuis hoort te zijn. En dat mag je nooit of te nimmer toestaan! Gebeurt dat wel, dan is het reden genoeg om harde actie te ondernemen. Wat er allemaal moet gebeuren, hangt volledig van jouw persoonlijke smaak af. En wat daar precies afbreuk aan doet.

Misschien is een nieuw behang of een likje verf aan je muren al voldoende. Maar voor hetzelfde geldt moeten die wanden plaatsmaken voor wat anders. En je plafond ook. Oh, en je deuren en kozijnen niet te vergeten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is iets aan de ruimte an sich dat je wilt veranderen. Doe dat dan ook altijd wanneer je dat nodig vindt.

Oh, en kijkend naar de kop van dit artikel gaan we ook nog eens naar je vloer kijken. Misschien wil je daar na lange tijd ook wel eens wat anders voor. Gelukkig is er een heel breed scala aan mogelijkheden! Wij nemen de populairste daarvan graag even met je door. Zo zorg je er helemaal zelf voor dat jij je in jouw eigen stekkie weer thuis voelt!

kurkvloer-woonkamer

Gehouwen uit…

…steen, natuurlijk. Bakstenen vloeren zijn meestal niet aan te raden, tenzij als drempel of in een bijkeuken of andere zijruimte. Het is een veel te grof materiaal om dagelijks op te lopen. In plaats daarvan zouden we je plavuizen en marmer willen aanraden.

Hoewel, ergens is ‘aanraden’ toch niet helemaal het juiste woord. Steen vergt namelijk ontzettend veel onderhoud en mocht je niet over de duurste variant van plavuizen of marmer beschikken, dan ben je behoorlijk wat tijd en geld kwijt aan onderhoud. Sterker nog, goedkoop marmer is vaak al erg poreus en blijft niet lang zijn oorspronkelijke glans behouden. En dan heb je daar nog wel bakken met geld aan uitgegeven!

Zolang jouw portemonnee diep genoeg is, kun je natuurlijk altijd voor marmer gaan. We wilden dit alleen wel even gezegd hebben.

Tapijtje leggen

woonkamer-ramen

Je hele vloer bedekken met een aantrekkelijk en zacht materiaal maakt je erg populair. Al is het maar omdat het zo prettig aanvoelt aan je voeten, of je nou sokken aan hebt of niet. Daarnaast dempt het geluid en isoleert het materiaal ook op het gebied van temperatuur. Wel meten we ook hier een kanttekening plaatsen: hardnekkige vlekken gaan er niet zo makkelijk meer uit. Dus kijk goed uit met wijn, suiker, vettigheid en andere substanties.

Plaatselijk tapijt

Dat wordt meestal een vloerkleed genoemd, onafhankelijk van de dikte. Want soms staat het gewoon mooier om iets anders dan de vloer te zien in het midden van een ruimte. koffietafel staan banken en stoelen. Maar onder die koffietafel kan dan weer een mooi kleedje liggen! We raden je aan om eens met vormen te gaan spelen en te kijken wat het beste bij je past. Door een ander contour te kiezen dan dat van de ruimte zelf, maak je er werkelijk iets bijzonders van. Zo staat een rond vloerkleed heel mooi in een hoekige kamer. Ontdek het zelf!

Leave a Comment