Het kiezen van de juiste kerstgeschenken voor je medewerkers of je klanten is iets waar je goed over na moet denken. Het is belangrijk om een kerstpakket te kiezen dat attent maar toch generiek genoeg is om veel verschillende mensen met een grote verscheidenheid aan smaken en voorkeuren aan te spreken en tegelijkertijd het merk en waar jouw bedrijf voor staat te versterken.

1. Item voor de kerstmaaltijd

Bij relatiegeschenken voor de feestdagen zijn kalkoenen en hammen vaak de eerste dingen, die in je opkomen. Bedrijven die echte kalkoenen en hammen geven, worden echter geconfronteerd met logistieke uitdagingen die verband houden met het opslaan en het leveren van deze producten. Bovendien zijn er ook steeds meer mensen die zelf de inkopen voor het kerstdiner doen, een andere traditie hebben of op vakantie zullen zijn.

Gelukkig zijn er een paar geweldige cadeaubonprogramma’s, die het voor bedrijven mogelijk maken om aan deze traditie vast te houden en die tegelijkertijd maximale flexibiliteit aan hun werknemers bieden.

2. Donatie aan een goed doel

geld-investeren

Kies geen organisaties die controversieel kunnen zijn (zoals politieke of religieuze organisaties) of die ideeën kunnen vertegenwoordigen, die de ontvanger niet ondersteunt.

Sta ontvangers toe om zelf te beslissen waar het geld naartoe gaat of zoek naar een universeel overeengekomen doel, dat consistent is met de algemene missie van jouw eigen organisatie. Als je bedrijf zich bijvoorbeeld inzet voor duurzaamheid, overweeg dan om donaties te doen aan een non-profitorganisatie met een non-profit focus.

3. Bioscoopkaartjes

Het cadeau geven van entertainment kan een geweldige manier zijn om je klanten en je medewerkers te laten weten dat je hen een uitje gunt. Kies opties waarmee de ontvangers kunnen beslissen waar en wanneer ze naar de film gaan. Ze zullen het zeker waarderen dat ze toegang hebben tot vooraf betaald entertainment en ze zullen, wanneer ze de kaartjes gebruiken, met veel plezier aan jouw bedrijf denken!

4. Moderne bureaulamp

silver iMac on desk near window

Als je werknemers of klanten in een traditionele kantooromgeving werken of thuis een computer gebruiken, kan een moderne bureaulamp een geweldig cadeau-optie zijn. Met dit geschenk kun je een nuttig technologie gericht item geven, dat iedereen kan gebruiken, zonder dat je je hoeft af te vragen wat voor soort telefoon, computer of andere apparatuur de ontvangers mogelijk al in hun bezit hebben.

5. Een messenger bag

Deze tassen zijn voor zowel mannen als vrouwen een must-have accessoire, dus ze kunnen voor zowel werknemers als klanten geweldige kerstpakketten zijn. Messenger bags, ook wel posttassen of overflaptassen genoemd, van hoge kwaliteit zien er professioneel uit en zijn praktisch. Ze zullen waarschijnlijk dagelijks worden gebruikt, wat betekent dat ze kunnen dienen als een visuele herinnering voor je werknemers en klanten. Steeds als ze de tas zien, dan denken ze aan het geweldige geschenk dat jouw bedrijf tijdens de feestdagen heeft gegeven. Deze tassen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en prijsklassen, dus het zou vrij eenvoudig moeten zijn om opties te vinden, die aan jouw behoeften voldoen.

6. Logo merchandise

Messenger bags zijn niet de enige logo-vriendelijke cadeau-optie om te overwegen. Merkbekendheid opbouwen kan één van de belangrijkste voordelen zijn van het geven van relatiegeschenken, dus je kunt logo-merchandise bij het selecteren van kerstgeschenken zeker overwegen.

Als je hiervoor kiest, is het belangrijk dat je hoogwaardige items selecteert, die echt op cadeauartikelen lijken in plaats van op marketingmateriaal voor je bedrijf. Vermijd items, die kunnen worden gebruikt als weggeefacties voor beurzen of kantoorbenodigdheden, maar kies in plaats daarvan voor duurzame goodies die ontvangers echt als speciale traktaties zullen zien.

7. Geschenkmanden met eten en drinken

gezond-eten

Geschenkmanden zijn populaire kerstcadeaus die bedrijven graag schenken en ze zijn in alle prijsklassen verkrijgbaar. Je kunt voor slechts € 25 leuke kleine mandjes vinden of extravagante manden die ruim € 100 kosten. Ze zijn niet alleen geschikt als geschenken voor individuen, maar ook voor teamgeschenken die bedoeld zijn om met iedereen in een bepaalde afdeling of divisie te delen.

8. Muziek

Luisteren naar muziek is een tijdverdrijf dat bijna universeel wordt genoten. Hoewel je misschien niet dezelfde muzieksmaak deelt als je klanten of je werknemers, kun je ze cadeaus geven die het voor hen gemakkelijker maken om van de muziek, die ze leuk vinden, te genieten.

Of je nu geld geeft om muziek of gadgets mee te kopen of bijvoorbeeld een bon voor een winkel om online muziek te kunnen kopen, jouw attente geschenk zal zeker gewaardeerd worden.

9. Verbanddoos voor in de auto

Als je klanten en werknemers voor het werk of privé veel in de auto zitten, kunnen hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen voor onderweg een goede keuze zijn. Mensen denken er vaak niet aan om deze items voor zichzelf te kopen, maar zouden willen dat ze er toegang toe hadden als zich onverwachte noodsituaties voordoen. Dit soort geschenken zijn praktisch en attent en geeft duidelijk het idee weer dat jouw organisatie geïnteresseerd is in het welzijn van twee van de meest waardevolle groepen: de klanten en de werknemers.

10. Tablets

tablet-internetten

Als je een aanzienlijk budget hebt en je een relatiegeschenk wilt geven dat echt indruk op je werknemers of op je klanten maakt, overweeg dan om tablets te kiezen. Er zijn verschillende opties, variërend van minder dan € 100 tot meer dan € 600 beschikbaar. Als je een technologiegericht bedrijf hebt of een mobiel georiënteerd personeels- of klantenbestand hebt, zorg er dan voor dat je één van de nieuwere modellen selecteert om de toewijding van jouw bedrijf aan vooruitstrevend denken te benadrukken.

Kies verstandig

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden als het gaat om relatiegeschenken. Houd bij het nemen van je beslissing rekening met de visie van je bedrijf en houd daarbij rekening met de voorkeuren en de interesses van de mensen die je wat wilt geven. Zorg er ook voor dat de producten, waarin je geïnteresseerd bent, in een geschikte hoeveelheid beschikbaar zijn en overweeg of je het artikel tijdens de kerstperiode tijdig in handen van de ontvangers kunt krijgen.

Leave a Comment