Als je de ‘aprilbuien’ beu bent, dan hebben we goed nieuws voor je. In april al op vakantie naar de zon is namelijk zeker te doen. Dit zijn de beste zon vakantiebestemmingen in april!

Waar kan je in april op vakantie gaan naar de zon?


Marrakech

De gemiddelde temperatuur in Marrakech in april is 25,4 °C.

people walking on street during daytime

Marrakech is een binnenlandse stad in het zuidwesten van Marokko in de buurt van het Atlasgebergte. Door het woestijnlandschap en het mediterrane klimaat is april, zoals een groot deel van het jaar, een warme maand om te bezoeken.

Het aantal toeristen begint in april te stijgen als de temperatuur stijgt tot een maximum van gemiddeld 25,4 ºC. Maar ‘s nachts daalt de temperatuur merkbaar, waardoor het aanzienlijk koeler aanvoelt. Gedurende de hele maand kun je dagelijks ongeveer 8 uur zonneschijn verwachten naast slechts 31 mm gemiddelde regenval. De regenval is deze maand relatief gering, maar valt in de vorm van korte stormen.

Ondanks de relatief lage windsnelheden, kunnen er in het voorjaar zandstormen uit de Sahara waaien.

Albufeira

De gemiddelde temperatuur in Albufeira in april is 20,7 °C.

people on shore under cloudy sky

Albufeira, een kuststad in de zuidelijke Algarve in Portugal, is een groot deel van het jaar een populaire toeristische bestemming.

Het mediterrane klimaat in Albufeira zorgt voor hete zomers en milde winters. In april zijn er veel weersverbeteringen. De temperaturen stijgen de hele maand naarmate de zomerperiode nadert, met een maximum van gemiddeld ongeveer 20,7 ºC. De nachten zijn echter nog aanzienlijk koeler, met minimumtemperaturen van 11 ºC. Albufeira is ook nog prima te doen als zonvakantie in mei.

Caïro

De gemiddelde temperatuur in Caïro in april is 28,1 °C.

man walking between concrete buildings at daytime

De hoofdstad van Egypte, Caïro, ligt aan de oevers van de Nijl. Het is de grootste stad van Afrika met bijna 7 miljoen inwoners.

Door het woestijnklimaat van Caïro zijn de dagen warm en valt er het hele jaar door weinig regen. Het weer in april zet deze trend voort. In april zijn de temperaturen iets koeler en aangenamer dan in de daaropvolgende zomermaanden, met gemiddelde maxima van 28,1 ºC. De zon schijnt dagelijks ongeveer 10 uur, waardoor de dagen warm en zonnig zijn met minimale bewolking. De gemiddelde totale regenval voor deze maand bedraagt ongeveer 5 mm.

In april is er kans op hete ‘scirocco’ winden die stof- en zandstormen naar de stad brengen, terwijl de gemiddelde regenval voor die maand 38 mm bedraagt.

Lanzarote

De gemiddelde temperatuur op Lanzarote in april is 23,7 °C.

Lanzarote-weg

Lanzarote, op slechts 127 km afstand van de Sahara-woestijn, heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat en is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Europa.

Als warmste van de Canarische Eilanden stijgt de temperatuur op Lanzarote tot een gemiddeld maximum van 23,7 ºC in april. Maar de windsnelheden nemen in deze maand toe en bereiken ongeveer 14,5 km/uur, waardoor de dagen koeler aanvoelen. De bewolking blijft de hele maand vrij constant op 44%, terwijl de dagelijkse zonneschijn toeneemt tot 9 uur.

De neerslag daalt tot een totaal gemiddelde van 6 mm in april en de kans daarop neemt af naarmate de maand vordert.

Bodrum

De gemiddelde temperatuur in Bodrum in april is 21,4 °C.

aerial view of city buildings during daytime

Bodrum, gelegen aan de zuidwestkust van Turkije, is een populaire toeristische bestemming dankzij het mediterrane klimaat en de ongelooflijke stranden.

In april stijgt de temperatuur tot een aangenaam maximum van 21,4 ºC. De dagelijkse zonuren lopen op tot ongeveer 8 uur per dag, wat betekent dat de dagen zonnig zijn maar af en toe onderbroken worden door kleine buien, terwijl de gemiddelde totale regenval voor de maand afneemt tot 44 mm.

Ondanks minimale veranderingen in de vochtigheidsgraad ten opzichte van de vorige maand, zorgen de hogere temperaturen en minder wind ervoor dat het steeds vochtiger aanvoelt naarmate de maand vordert. De zeetemperatuur daarentegen is in deze tijd van het jaar koeler met 17 ºC.

Kos

De gemiddelde temperatuur van Kos in april is 21,4 °C.

brown sand beach during daytime

Kos ligt in de Egeïsche Zee, maakt deel uit van de Dodekanesos en heeft een mediterraan klimaat.

Na een zachte winter is april het begin van het warme seizoen in de aanloop naar de zomer. De temperaturen stijgen geleidelijk gedurende de maand, op weg naar een comfortabeler piekgemiddelde van 21,4 ºC, waardoor het aanzienlijk warmer aanvoelt dan in maart.

Terwijl de temperatuur stijgt, neemt de regenval gedurende de hele maand af, met een gemiddelde van 44 mm per maand. Gedurende de maand neemt ook de bewolking geleidelijk af, wat leidt tot warme en zonnige dagen.

Cancún

De gemiddelde temperatuur in Cancún in april is 36,7 °C.

aerial view of city buildings near sea during daytime

Cancún ligt aan de zuidoostkust van Mexico en heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door zeer warme temperaturen en april is daarop geen uitzondering. De temperaturen stijgen tot een maximum van gemiddeld 36,7 ºC, wat betekent dat de meeste dagen zeer heet en droog zijn.

April markeert het einde van het droge en koelere seizoen in Cancún. In deze maand neemt de kans op regen en de hoeveelheid regen gestaag toe, met een gemiddelde van 55 mm regen in april.

De dagen zijn grotendeels droog, warm en zonnig met minimale bewolking en een licht kustbriesje waardoor het iets koeler aanvoelt.

Costa del Sol

De gemiddelde temperatuur aan de Costa del Sol in april is 21,8 °C.

green trees near body of water during daytime

De Costa del Sol wordt steeds meer de kust van de zon naarmate april vordert, met dagelijks meer zonuren tot ongeveer 8 per dag, terwijl de neerslag afneemt tot gemiddeld 43 mm over de hele maand.

Net als in het grootste deel van Spanje begint de temperatuur in april gestaag te stijgen tot soms 20 ºC met een piek van gemiddeld 21,8 ºC. Een lichte wind of bries die gedurende de dag opsteekt, zorgt er echter voor dat de dagen koeler aanvoelen.

De dagen in april zijn zeer onvoorspelbaar en beginnen meestal helder en zonnig voordat ze koeler en winderiger worden en later in de middag enkele buien krijgen.

Leave a Comment