Vorig jaar werd met de Mando Footloose uit Korea een erg opvallende elektrische vouwfiets op de markt gebracht. Een van de kenmerken was het ontbreken van een ketting of aandrijfriem. Maar hij was erg prijzig en hield een plaatsje in de schaduw van andere e-bikes. Nu introduceert de fabrikant de Footloose IM die meer kan en minder kost. Kijk, dat spreekt aan. Innovaties zijn o.a. een verwijderbare accu die het opladen aanzienlijk vereenvoudigt, een nog slanker design en een duurzaam met kunststof bekleed aluminium frame. De fiets heeft een verwijderbaar 36 volts, 8,2 Ah oplaadbaar lithium-ion accupakket dat, als je meetrapt, een bereik van maximaal 60 km biedt. De consumentenadviesprijs is 2690 euro. >>

Mando Footloose IM red-1

Vorig jaar werd met de Mando Footloose uit Korea een erg opvallende elektrische vouwfiets op de markt gebracht. Een van de kenmerken was het ontbreken van een ketting of aandrijfriem. Maar hij was erg prijzig en hield een plaatsje in de schaduw van andere e-bikes. Nu introduceert de fabrikant de Footloose IM die meer kan en minder kost. Kijk, dat spreekt aan. De geavanceerde Mando Footloose won al de prestigieuze Red Dot Award en de Good Design Award voor zijn inventieve aandrijving en opvallende design. De nieuwe e-bike heeft een aangepaste vormgeving, is technisch verbeterd en is nu in vijf verschillende kleuren beschikbaar. De IM heeft enkele belangrijke innovaties zoals een verwijderbare accu die het opladen aanzienlijk vereenvoudigt, een nog slanker design en een duurzaam met kunststof bekleed aluminium frame. “Met de nieuwe Mando Footloose IM hebben we de lat weer hoger gelegd. Het ontwerp en de prestaties zijn geoptimaliseerd zodat de fiets nu nog ergonomischer en gebruiksvriendelijker is”, aldus Mark Sanders, de Nederlandse designer die verantwoordelijk is voor het ontwerp van beide Mando e-bikes. “Het is een ideale combinatie van vormgeving en functionaliteit en we zijn ervan overtuigd dat deze hightech elegantie goed zal aanslaan in Europa.”

De nieuwe fiets heeft diverse praktische en esthetische vernieuwingen, waaronder gegoten aluminium voor- en achterwielen met krachtige schijfremmen. De ingebouwde led-knipperlichten aan de achterkant van het zadel bieden extra veiligheid. Het frame van een gepolijste aluminiumlegering is licht gecoat met hoogwaardige kunststof en vormt een effectieve behuizing voor alle mechanismen en bekabeling van de fiets en geeft deze een minimalistische uitstraling. Een gevormde aluminium vork aan de voorkant van de fiets doet de fraaie, gladde lijnen nog sterker uitkomen. De Mando Footloose IM is een ideaal stadsvoertuig voor de moderne forens. Hij is uitgerust met een verwijderbaar 36 volts, 8,2 Ah oplaadbaar lithium-ion accupakket dat, als je meetrapt, een bereik van maximaal 60 km biedt. De fiets heeft een (begrensde) topsnelheid van 25 km/uur en weegt net iets meer dan 21 kilo. De fiets heeft dezelfde geavanceerde kettingloze hybridetechnologie als zijn voorganger voor de aandrijving van de interne motor van 250 watt. In plaats van een traditionele mechanische verbinding tussen de cranks en het achterwiel zijn trappers en achterwiel via een alternator met elkaar verbonden. Een Electronic Control Unit (ECU bewaakt de toestand van de fiets en het systeem om de e-bike optimaal te laten presteren. De verwijderbare Human Machine Interface (HMI) is een LCD-computermodule ter grootte van een smartphone die op het stuur wordt gemonteerd en fungeert als een dashboard voor de fiets. Hij geeft de gebruiker informatie over vermogen, snelheid, onderhoud en zelfs fitness en gezondheid. De HMI biedt ook de mogelijkheid om de gewenste stand te kiezen voor de versnelling (eco, normaal, sportief, gezond) en de pedaalweerstand (licht, middelhoog, hoog). En zodra de gebruiker de HMI verwijdert, is de fiets volledig onbruikbaar. De nieuwe Mando Footloose e-bike is verkrijgbaar in rood, wit, geel/groen, donkerblauw en donkergrijs. De consumentenadviesprijs is 2690 euro. Zie verder www.mandofootloose.com.

Mando-Footloose_Frau_low-resc30eca09e154611a639be1949587ebc81410420003585-kv63qjpwgypb-700-80 (1)

 

 

Leave a Comment