De toeristische infrastructuur die je in België aantreft is door de jaren heen behoorlijk stevig geëvolueerd. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat er ook heel wat bijzondere vakantiehuizen op de markt zijn verschenen. Wanneer mensen van plan zijn om een vakantie te boeken willen ze daarbij vaak kunnen rekenen op een exclusieve of bijzondere ervaring. Geldt dat ook voor jou? Dan kunnen de aangehaalde, bijzondere vakantiehuizen in dit blogartikel zeker het overwegen waard zijn.

Vakantiehuizen met privé aanlegsteiger in Limburg

houses surrounded by trees under clouds

Verspreid over België zijn verschillende vakantieparken terug te vinden die je net dat tikkeltje meer te bieden hebben. Eén van deze parken luistert naar de naam ‘Center Parcs Terhills Resort’ en bevindt zich in Belgisch Limburg. Het park bevat luxueuze vakantiehuizen voor een bezetting van 4 tot 12 personen. Kenmerkend voor deze huizen is dat ze ook een privé aanlegsteiger kunnen hebben.

Voor heel wat mensen geldt dat ze tijdens hun vakantie graag willen vertoeven aan het water. De aanwezigheid van een groot meer zorgt er in dit vakantiepark voor dat dit zonder probleem tot de mogelijkheden behoort. Wil je graag met een eigen boot(je) over het meer varen? Dan kan je deze gewoon aanleggen aan je eigen aanlegsteiger. Er zijn ook in dit genre vakantiehuisjes in België te vinden. Een onvergetelijke luxe vakantie gegarandeerd!

Vakantiehuis La Mairie, een voormalig oud gemeentehuis

a large courtyard with buildings around it

In de Limburgse heuvels van het Gulpdal is een bijzondere vakantiewoning terug te vinden. Het gaat hierbij om vakantiehuis La Mairie. Het betreft hier een voormalig oud gemeentehuis welke zich op slechts 3 kilometer van de Nederlandse grens bevindt. Het bijzondere aan dit vakantiehuis is dat het een voormalig gemeentehuis betreft. Ze biedt plaats aan 22 tot 35 personen en beschikt over maar liefst 12 slaapkamers en 12 badkamers. Bovendien is er een ruime en professionele Rosval keuken voor handen en is er in de tuin onder meer een leuke trampoline voor de kinderen terug te vinden.

Ga voor even helemaal offline in een slow cabin

In een tijd waarin een niet onbelangrijk deel van ons leven wordt beïnvloed of soms zelfs gedomineerd door het internet kan het fijn zijn om even de stekker uit ons online leven te trekken. Waar kan je dat nu beter doen dan in één van de zogenaamde slow cabins die verspreid over België zijn terug te vinden? Deze vakantiehuizen maken het mogelijk om even terug te keren naar de “essentials”, maar dan wel terwijl je daarbij kan blijven rekenen op een ruime basis aan comfort.

Vaak is het zo dat de locatie van de slow cabins geheim wordt gehouden tot op het moment van reserveren. Er wordt in het merendeel van de gevallen wel rekening gehouden met een maximale reisduur van zo’n 2 uur. Afhankelijk van de slow cabin die je boekt kan je eigenlijk altijd rekenen op een goed uitgeruste keuken, een fijn zithoekje en de nodige sanitaire voorzieningen. Voor mensen die graag even aan slow living willen doen tijdens hun volgende vakantie kan ervoor kiezen om één van de verschillende slow cabins te huren die er bestaan zeker de moeite waard zijn.

Voel je even een ware kasteeldame en -heer

Durbuy-belgie

De Belgische Ardennen staan erom bekend een regio te zijn welke zich kenmerkt door een groot aanbod aan kastelen die worden verhuurd. In eerste instantie is het mogelijk om in deze kastelen een feest te organiseren, maar daarnaast is het eveneens zo dat je ze vaak kan huren als vakantiewoning. In het merendeel van de gevallen dien je er uiteraard wel rekening mee te houden dat het hierbij gaat om vakantiehuizen voor een relatief groot aantal personen. Enkele van de bekendste kastelen die gehuurd kunnen worden voor een toeristisch verblijf zijn terug te vinden in plaatsen als:

  • Durbuy;
  • Hamois;
  • Dinant;
  • Cerfontaine;
  • Beauraing;
  • Plombières;

Voor veel mensen geldt dat ze hun vakantie graag op een echt unieke manier door willen brengen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou spreekt het voor zich dat een vakantie ondernemen in een kasteel altijd een zeer interessante keuze kan zijn om te overwegen.
Zo zie je maar dat als je op zoek bent naar een recreatiewoning, het niet anders kan dan deze bij onze zuiderburen te vinden!

Leave a Comment