Wanneer zette jij voor het laatst een stap in je professionele carrière? Een leven lang leren is populair. Door trainingen en opleidingen te blijven volgen, zorg je voor een voortdurende ontwikkeling van je eigen vaardigheden. Deze trainingen hoeven niet altijd gericht te zijn op de hard skills; de soft skills zijn minstens zo belangrijk. Overweeg bijvoorbeeld een coach opleiding, gericht op verschillende van deze zachte vaardigheden. Het volgen van een dergelijke training is niet alleen interessant voor mensen die een baan als bijvoorbeeld relatiecoach ambiëren. Je kunt een opleiding tot coach ook volgen om je algemene vaardigheden een impuls te geven, wat van pas zal komen in je dagelijks werk. In dit artikel lees je er meer over.

Coachend leidinggeven een moderne leiderschapsstijl

gesprek-vrouwen-meeting

Het zal je wellicht bekend zijn dat men verschillende leiderschapsstijlen onderscheidt. Zo kan gekozen worden voor een aansturend leiderschap, een ondersteunend leiderschap en bijvoorbeeld een delegerend leiderschap. De afgelopen jaren heeft een coachende leiderschapsstijl aan populariteit gewonnen. Het helpt je het volledige potentieel van een team dat onder jouw leiding staat te benutten. Je wilt een omgeving creëren waarin ieder teamlid de mogelijkheid heeft om tot bloei te komen en een persoonlijke groei door te maken.

Coachend leiderschap is erop gericht de verschillende, unieke sterke punten van een medewerker uit je team te leren herkennen. Daarnaast is het zaak te onderzoeken welke mate van sturing de verschillende teamleden nodig hebben om te groeien. Dit alles is erop gericht de prestaties van het team naar een hoger niveau te tillen.

Ontwikkelen van je andere soft skills

mevrouw-man-laptop-meeting

Om daadwerkelijk vaardig te worden in coachend leiderschap, is het belangrijk ook je andere soft skills te blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan vaardigheden als op heldere wijze communiceren, zonder hierbij direct aanvallend over te komen. Een gesprek, ook escalaties, voer je op een respectvolle en open manier met collega’s. Daarnaast zijn vaardigheden als samenwerken en emotionele intelligentie essentieel. Dat laatste is gericht op het creëren van zelfbewustzijn, zelfmotivatie, je sociale vaardigheden en het tonen van empathie. In de band die je met je teamleden hebt is dit cruciaal; je moet als team kunnen opereren, ook in tijden waarin het minder soepel loopt.

Kijk zelf eens op het internet welke opleidingen er worden aangeboden gerelateerd aan coaching, leiderschap en andere soft skills. Deze vorm van persoonlijke ontwikkeling helpt je te blijven groeien in je werkveld.

Leave a Comment