U kent het ongetwijfeld. U wilt naar iemand een bloemetje meenemen, maar u kunt alleen nog tankstationbosjes vinden, en dat is nou precies wat u niet wilt. In Amsterdam is dat leed voorbij, daar is op de NDSM-werf de allereerste bloemenautomatiek in Amsterdam en omstreken geopend. Je kunt er 24 uur per dag verse bloemen uit de muur halen. Het is een concept van 24Flower, van oorsprong tulpenkweker. De bloemenmuur en de winkel, op de Mt. Ondinaweg 30b recht tegenover de pont, werden geopend door de 11-jarige Puck de Vries, dochter van één van de werknemers van de winkel en terminaal gediagnostiseerd met neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker bij kinderen. 24Flower schenkt van elke verkochte bos bloemen uit de bloemenmuur € 0,24 cent aan Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.>>

24Flower_4

 U kent het ongetwijfeld. U wilt naar iemand een bloemetje meenemen, maar u kunt alleen nog tankstationbosjes vinden, en dat is nou precies wat u niet wilt. In Amsterdam is dat leed voorbij, daar wordt vrijdag 6 februari op de NDSM-werf de allereerste bloemenautomatiek in Amsterdam en omsteken geopend. Bedrijven en omwonenden kunnen er 24 uur per dag verse bloemen uit de muur halen. De bloemenautomatiek en bijbehorende winkel is een concept van 24Flower, van oorsprong tulpenkweker. Om 15.00 uur worden de bloemenmuur en de winkel, op de Mt. Ondinaweg 30b recht tegenover de pont, officieel geopend door de 11-jarige Puck de Vries. Zij is de dochter van één van de werknemers van de winkel en is terminaal gediagnostiseerd met neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker bij kinderen. 24Flower schenkt van elke verkochte bos bloemen uit de bloemenmuur € 0,24 cent aan Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Tijdens de openingsdag wordt de gehele opbrengst aan het fonds geschonken.

Na verschillende succesvolle pop-up stores te hebben gehad in onder meer de Berenstraat, Rozengracht en Haarlemmerstraat, besloten de eigenaren van 24Flower.nl dat het tijd was om de NDSM-werf in Amsterdam Noord te verrijken met een bloemenwinkel- en automatiek. “Met onze bloemenautomatiek en winkel tegenover de pont op de NDSM-werf willen wij de ondernemers en inwoners van Noord en omstreken van het gemak voorzien dat zij 24 uur per dag aan verse bloemen kunnen komen. Denk aan tulpen, rozen, narcissenbollen, blauwe druiven, azalea’s en gemengde bloemstukken. Vanaf nu kunnen mensen die in de buurt wonen of werken op elk tijdstip van de dag iemand blij maken met bloemen!” aldus mede-eigenaar Nikki van Eldijk. Bijzonder daarbij is dat de bloemen – die uit eigen kas komen of rechtstreeks van andere kwekers – voorzien zijn van een versheid kleurcode sticker. Het is voor de consument daardoor transparanter welke kwaliteit bloemen gekocht kan worden. Groen staat voor “First Class Fresh” (€ 10) en houdt in dat de tulpen gegarandeerd 10 dagen zullen staan. Blauw staat voor “The Original Fresh” (€ 7) en houdt in dat je zeker nog 7 dagen van de tulpen kunt genieten. Oranje betekent “Too Fresh Too Trash” (€ 4) en garandeert nog 4 dagen plezier van het boeket. Terwijl bloemisten doorgaans erg veel bloemen weggooien omdat ze te oud zijn geworden, zorgt dit systeem ervoor dat 24Flower in hun pop-up stores 99.5% van de bloemen verkochten.

De bloemen worden verkocht in een speciaal door 24Flower ontwikkelde papieren draagverpakking met twee hendels. Op die manier kunnen mensen de tulpen gemakkelijk mee nemen en zelfs aan het stuur van hun fiets hangen. De verpakking is tevens geschikt als cadeauverpakking. In de winkel hangen de boeketten als een kledingstuk aan een hangertje wat een bijzonder beeld geeft. Ook de rozen van 24Flower hebben sinds kort een bijzondere omhulsel: een hangverpakking met dicht gevlochten touw. 24Flower is een dochteronderneming van Haakman Flowerbulbs, exporteur van tulpenbollen, en zusterbedrijf van H&M Flowers, specialist in duurzaam watergebroeide tulpen. 24Flower verkoopt tulpen die zeker 10 dagen staan. Per verkocht boeket of plant schenkt 24Flower € 0,24 aan de stichting Vila Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. www.24flower.nl.

24Flower_3

 

Leave a Comment