Wij ontvingen informatie over een nieuwe dienstverlening die u wellicht aanspreekt en kan helpen.Omdat een sterfgeval al genoeg emotie met zich meebrengt, adviseert Boedel Partners over alle goederen en objecten in en rondom het huis. Een nieuwe vorm van dienstverlening waarbij nabestaanden de mogelijkheid krijgen alles onder één dak te regelen; van advies tot taxatie, van expertise over kunst, antiek, sieraden en juwelen tot het bezemschoon opleveren van een huur- of koopwoning. Zelfs de wasmachine kan mee. Grote voordeel is dat de familie totaal wordt ontzorgd. Mede-oprichter Kati Wieg: “Nabestaanden hoeven niet overhaast zaken te doen met bijvoorbeeld opkopers of snel iets online te zetten als hun hoofd er totaal niet naar staat.” Boedel Partners is dit jaar opgericht door ervaringsdeskundigen Drs. Kati Wieg en Jan-Willem Königel. Ze leerden elkaar in 2015 beter kennen nadat Königel Wieg hielp bij een nalatenschap binnen haar familie. Wieg zocht lang voor ze professionele hulp vond en zo ontstond het idee om er ooit hun business van te maken. Wieg: “Zijn gespecialiseerde hulp sleepte mij er destijds doorheen. Dat gun ik anderen ook.”>>

Wij ontvingen informatie over een nieuwe dienstverlening die u wellicht aanspreekt en kan helpen.Omdat een sterfgeval al genoeg emotie met zich meebrengt, adviseert Boedel Partners over alle goederen en objecten in en rondom het huis. Een nieuwe vorm van dienstverlening waarbij nabestaanden de mogelijkheid krijgen alles onder één dak te regelen; van advies tot taxatie, van expertise over kunst, antiek, sieraden en juwelen tot het bezemschoon opleveren van een huur- of koopwoning. Zelfs de wasmachine kan mee. Grote voordeel is dat de familie totaal wordt ontzorgd. Mede-oprichter Kati Wieg: “Nabestaanden hoeven niet overhaast zaken te doen met bijvoorbeeld opkopers of snel iets online te zetten als hun hoofd er totaal niet naar staat.”
Boedel Partners is dit jaar opgericht door ervaringsdeskundigen Drs. Kati Wieg en Jan-Willem Königel. Ze leerden elkaar in 2015 beter kennen nadat Königel Wieg hielp bij een nalatenschap binnen haar familie. Wieg zocht lang voor ze professionele hulp vond en zo ontstond het idee om er ooit hun business van te maken. Wieg: “Zijn gespecialiseerde hulp sleepte mij er destijds doorheen. Dat gun ik anderen ook.”

Hoe werkt het?
Na een overlijden is niet altijd te overzien hoe lang het duurt om een woning leeg op te leveren. Königel: “Wij bieden de familie een tussenfase aan in de vorm van tijdelijke opslag. Die periode beslaat meestal een maand of twee. In die tijd kunnen wij de goederen laten taxeren en advies uitbrengen over mogelijke waarde bij verkoop. Binnen zo’n tijdelijke termijn kan een huis door onze tussenkomst toch worden leeggehaald en verkocht, zonder alles gelijk mee te hoeven geven aan een opkoper of veilinghuis. Bij ons staan spullen van (emotionele) waarde veilig en alles wordt professioneel verpakt en getransporteerd. Je wint als het ware tijd en ruimte voor de familie om na te denken. Zeker in het geval van meerdere kinderen kan de boedelverdeling complex zijn.”

Dankzij Wiegs expertise in kunst en design en Königels ervaring met art, interieur en inboedels, neemt Boedel Partners veel logistieke zaken uit handen. Wat kan er weg en wat wil de familie behouden? Wat moet er eventueel worden overgebracht naar een andere woning? Boedel Partners levert maatwerk en streeft bij verkoop naar de hoogst mogelijke prijs voor de inboedel tegen een van te voren afgesproken transparant tarief.

Kati Wieg: “Verkoop loopt via verschillende afzetkanalen, van online tot veilinghuis. Wij doen wereldwijd zaken met internationale verzamelaars en handelaren in zilver, aardewerk, porselein, schilderijen maar ook auto’s, tv’s en horloges. Allebei hebben we een groot netwerk. Boedel Partners ontruimt alles, tot bijzondere bomen in de tuin aan toe als dat nodig is. Een brede vorm van dienstverlening, die ook inzetbaar is bij verhuizing naar een kleinere (aanleun)woning, bejaardentehuis of voor samenwoners die van twee boedels één willen maken.”

Dutch Inventory Brokers (DIB)
Voor high end klanten, een kleiner deel van de markt, heeft Boedel Partners het bedrijf Dutch Inventory Brokers (DIB) in het leven geroepen. Zowel Wieg, al jarenlang kunstadviseur, als Königel (oud-lijstenmaker en boedelexpert) kunnen voor vermogende families alle afzetkanalen binnen de kunstwereld op de best mogelijke manier onderzoeken en bemiddelen. Ook voor kerkgenootschappen, filantropische instellingen en goede doelen die een nalatenschap ontvangen biedt DIB uitkomst. DIB kan deze nalatenschappen zo goed mogelijk tengelde maken.

Nieuw concept
De combinatie van boedelontruiming en kunstexpertise is een nieuw concept in Nederland. Met DIB willen Wieg en Königel het gat in de kunstmarkt opvullen dat is ontstaan door het wegvallen van de grote, internationale veilinghuizen in Nederland. Wieg: “Terwijl er wel jarenlang veel kunst, zilver en antiek is gekocht door de oudere generatie in de kunsthandel en op de veiling, zijn die afzetkanalen door het wegvallen van grote veilinghuizen verkleind. De volgende generatie, die ooit te maken krijgt met de erfenis van hun ouders of grootouders, heeft straks geen plek meer waar ze naar toe kunnen met hoogwaardige objecten. Wij springen met onze expertise in dat gat van begeleiden en ontzorgen.” Meer informatie: Boedel Partners, Lekstraat 63, 1079 EM Amsterdam,      T 06 14 52 88 66,  [email protected], KvK 69116741.

 

Leave a Comment