Ben je een watersportliefhebber? Hou je van sportief zeilen of lig je graag te zonnen terwijl je ronddobbert op zee? De wateren rondom Ibiza lenen zich uitstekend om verschillende soorten van watersport uit te oefenen. Het aanschaffen van een eigen boot brengt een behoorlijke kostenpost met zich mee. Bovendien maakt het je minder flexibel. Je boot ligt aangemeerd voor de kust van Ibiza en jij wilt in Nederland een dagje varen. Wil je wel een boot kopen? Door eerst een boot te huren, heb je de gelegenheid om verschillende boten uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat. Een boot huren is heel eenvoudig. Voorafgaand aan je verblijf kan je een boot huren Ibiza vanuit Nederland. Op je laptop of smartphone word je simpel door een aantal stappen op de website heen geleid en heb je binnen no-time een boot gehuurd.

Hoe werkt het huren van een boot op Ibiza?

boot-varen

De huur van je boot kan je al regelen als je nog in Nederland bent, gewoon via Internet. Bedenk je tijdens je verblijf op Ibiza dat je een dagje wilt varen? Ook ter plekke is het binnen no-time geregeld. Er zijn verschillende typen boten beschikbaar. Van jachten met een groot aantal slaapplekken tot zeilboten, catamarans of een motorboot. Heb je geen vaarbewijs? Geen nood, er zijn ook boten beschikbaar waarvoor een vaarbewijs niet nodig is. Wil je zelf volledig ontspannen, huur dan een boot inclusief schipper. Deze zal de boot besturen en vaart je overal naar toe. Je huurt een boot al voor een halve dag. Wil je je vakantie volledig op het water doorbrengen? In een maand zie je heel wat van de kusten van Ibiza.

Ibiza: genieten vanaf het water

boot-huren-zee

Een boot huren op Ibiza is aantrekkelijk. Niet in de laatste plaats vanwege het klimaat. Bijna het hele jaar door is het zonnig. Dat maakt het goed toeven op het water. Het heldere water van de Middellandse Zee en de kleine baaien laten je de drukte van alledag vergeten. Sommige baaien zijn alleen per boot of te voet bereikbaar. Het partyeiland Ibiza lijkt op zo’n moment heel ver weg. Na een lange dag op het water geniet je van de zon die langzaam in het water verdwijnt. Jij zit op het dek en doet je tegoed aan het verse voedsel, dat rechtstreeks uit de zee komt.

Vaartochten bij Ibiza

zeilboot-griekenland

Met je boot verken je de verschillende kusten van Ibiza. De schipper zal je de mooiste plekken laten zien. Vaar je zelf? Met deze tips ga je zelf op verkenning. De stranden in het noorden zijn vooral populair onder de lokale bevolking. Je vertrekt vanuit de haven van Sant Antoni de Portmany naar de stranden van Cala Xuclar en Cala d’en Serra. Start je in Ibiza-Stad? Vaar dan naar het paradijselijke zuiden. Vanaf Es Cubells heb je een adembenemend uitzicht op Formentera.

Leave a Comment