Dit is echt leuk! Slapen in een warme tent, alles van de buren horen, met de spreekwoordelijke wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw – dat vinden wij niet bepaald aanlokkelijk. Maar kamperen met een boel luxe is al een stuk beter. Nu heb je, zo hebben wij zojuist geleerd, glamping en je hebt glamping in Canopy & Stars stijl. Deze Britse outdoor reisorganisatie biedt bijzondere, romantische en ronduit vreemde vakantie accommodaties op de mooiste plekken in Europa. Denk aan kasteelvormige boomhutten, een verbouwde dubbeldekker bus, nomaden tenten, hobbit huisjes, oude kapelletjes, drijvende hutten, oude treinstationnetjes, zigeunerwagens en yurts. En dat is maar een kleine greep uit het aanbod. Het bedrijf Canopy & Stars heeft nu ook een Nederlandse website, www.canopyandstars.nl/glamping, waardoor de avontuurlijke vakanties voortaan gemakkelijk vanuit Nederland te boeken zijn. Canopy & Stars biedt glamping accommodaties aan in Groot Brittannië, Ierland, Spanje, Portugal, Italië en in Neerlands favoriete vakantieland Frankrijk. Dat past prima bij ClassyLife!>>

canopy-and-stars

Dit is echt leuk! Slapen in een warme tent, alles van de buren horen, met de spreekwoordelijke wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw – dat vinden wij niet bepaald aanlokkelijk. Maar kamperen met een boel luxe is al een stuk beter. Nu heb je, zo hebben wij zojuist geleerd, glamping en je hebt glamping in Canopy & Stars stijl. Deze Britse outdoor reisorganisatie biedt bijzondere, romantische en ronduit vreemde vakantie accommodaties op de mooiste plekken in Europa. Denk aan kasteelvormige boomhutten, een verbouwde dubbeldekker bus, nomaden tenten, hobbit huisjes, oude kapelletjes, drijvende hutten, oude treinstationnetjes, zigeunerwagens en yurts. En dat is maar een kleine greep uit het aanbod. Het bedrijf Canopy & Stars heeft nu ook een Nederlandse website, www.canopyandstars.nl/glamping, waardoor de avontuurlijke vakanties voortaan gemakkelijk vanuit Nederland te boeken zijn. Canopy & Stars biedt glamping accommodaties aan in Groot Brittannië, Ierland, Spanje, Portugal, Italië en in Neerlands favoriete vakantieland Frankrijk.

Gegarandeerd onvergetelijk
Ze zijn allesbehalve doorsnee, de vakantieverblijven van Canopy & Stars, dat mag gezegd worden. Dwars door Europa zijn unieke, grappige en indrukwekkende glampeer onderkomens verscholen, die dankzij de nieuwe website van Canopy & Stars nu ook voor ons Nederlanders heel gemakkelijk te vinden zijn. Canopy & Stars verzamelt gekke en ongewone outdoor accommodaties, van modern tot rustiek, van hoog in de boom tot drijvend op het water, in tenten en op karren en op plekken waar niet eens een categorie voor bestaat. De Britse reisorganisatie wil laten zien dat iedereen op een duurzame manier kan reizen zonder in te boeten op plezier, avontuur en zelfs luxe. Elk Canopy & Stars verblijf heeft zo zijn eigen manieren om een trip extra memorabel te maken: houtkachels, persoonlijk afgeleverde picknickmanden met ontbijt, badkuipen tussen de boomtoppen, hout gestookte sauna’s en nog veel meer andere zaken om te ontdekken. De eigenaren van de glampings zijn stuk voor stuk warm en gastvrij en hebben maar één doel: zorgen voor een onvergetelijke outdoor vakantie. Vanaf nu kan daarvoor dus ook via de Nederlandse website geboekt worden. Wellicht nog een idee voor later dit jaar, of alvast voor 2017.

Waar glamping begon
Canopy & Stars werd opgericht door Alistair Sawday, die tot zijn ergernis geen boomhut kon boeken waar hij een vakantie kon doorbrengen. Toen hij besloot om dan maar een andere bijzondere vakantie accommodatie te zoeken, kreeg hij het idee voor een reisorganisatie die iedereen de kans biedt om op een avontuurlijke en unieke manier te kamperen. In 2010 lanceerde hij een website met tien locaties in Groot Brittannië en inmiddels is dat uitgegroeid naar meer dan 500 speciale vakantiebestemmingen in Europa. Canopy & Stars wordt nu gezien als de pionier van de glamping beweging en maakt onderdeel uit van Sawday’s, een bekende Britse reisorganisatie die persoonlijk uitgezochte, bijzondere vakantiebestemmingen aanbiedt.

Een kleine greep uit het aanbod:

500_thebeermothopenside

The Beermoth Truck – Schotland
Eigenaar Walter kocht deze oude brandweerwagen van een museum en toverde hem om tot tweepersoons verblijf compleet met Victoriaans tweepersoonsbed en een hout gestookte oven. Deze truck staat midden in de weilanden van Kent, dus rust gegarandeerd. Je wordt hooguit wakker geblaat door een verdwaald schaap.

500_monbazillacexterior

Monbazillac Treehouse – Dordogne
Tussen de boomtoppen voel je je koninklijk in je eigen kasteelvormige boomhut, compleet met torentjes. Je kunt er bubbelen in de hot tub op je eigen terras, met een ‘magnifique’ uitzicht over het prachtige landschap. De boomhut is met Franse charme ingericht en heeft een badkamer en keuken. Maar als je geen zin hebt om te koken, bereidt chef Vincent Lucas een heerlijk maal dat bij de boomhut wordt bezorgd.

500_lajaimaexterior

La Jaima – Alicante
De man die deze bedoeïenen tent ontwierp, maakte ook de tenten voor koning Mohammed VI van Marokko en dat is te zien aan het overdadige Oosterse interieur vol zachte kussens. Over een steil ezelpaadje klim je naar je tent, die op een ietwat afgelegen plekje ligt. Ideaal om tot rust te komen, terwijl je aan de rand van je eigen zwembad van de zon geniet.500_badgerbower-buckinghamshire-frontofthetabernacle

500_badgerbower-buckinghamshire-breakfastbar

Badger’s Bower – Buckinghamshire
Achter de kerkdeuren van dit kleine heiligdom ligt een luxe verblijf verscholen waarin een reusachtig staand bad meteen de aandacht trekt. Hoewel het gebrandschilderde raam ook het bekijken waard is. Je enige buren zijn de plaatselijke dassen en dat terwijl je nog geen uur van Londen verwijderd bent.

Helemaal geïnspireerd raken en verleid worden? http://www.canopyandstars.nl/glamping

article-2702721-1FE6A7C100000578-177_964x673

tumblr_inline_n0sglx54hk1rnj43d

xpGu6vfB

Leave a Comment