Op de ClassyLife Facebookpagina deelden wij onlangs een berichtje met onze volgers over de komende Brocante en Antiek markt in het Brabantse Heusden, een sfeervol evenement op 2 september in een prachtig historisch stadje aan de Bergse Maas. Dat is inmiddels voorbij, maar 7 oktober is er opnieuw zo’n markt. Er kwam meteen de vraag van lezer René Peters of wij wellicht ook aandacht wilden besteden aan een leuke B&B in Heusden, zodat een bezoek aan de markt zou kunnen worden gecombineerd met een aangename overnachting. Nu is ClassyLife geen digitaal magazine waar we zomaar reclame maken. Maar als we iets tegenkomen dat ons aantrekkelijk lijkt voor u, strijken wij graag de hand over het hart.>>

Op de ClassyLife Facebookpagina deelden wij onlangs een berichtje met onze volgers over de komende Brocante en Antiek markt in het Brabantse Heusden, een sfeervol evenement op 2 september in een prachtig historisch stadje aan de Bergse Maas. Daar werd enthousiast op gereageerd.  Natuurlijk ligt 2 september inmiddels achter ons, maar 7 oktober wordt er opnieuw zo’n beurs gehouden. Er kwam ook meteen de vraag van lezer René Peters of wij wellicht ook aandacht wilden besteden aan een leuke B&B in Heusden, zodat een bezoek aan de markt zou kunnen worden gecombineerd met een aangename overnachting. Nu is ClassyLife geen digitaal magazine waar we zomaar reclame maken. Maar als we iets tegenkomen dat ons aantrekkelijk lijkt voor u, strijken wij graag de hand over het hart. Peters blijkt een actief promotor van zowel de markt als van zijn stijlvolle B&B Bed&Brood&Zo en ach, dat mag best een keer gepromoot worden.

14419698 – in the dutch town of heusden.

 

De Stichting Brocantemarkt in Heusden Vesting organiseert 10 maal per jaar op de eerste zaterdag van de maand een Brocante en Antiek markt op het Burchtplein in het stadje. Het is een pittoreske kleine vestingstad en zo’n markt past er goed. Er staan doorgaans zo’n 50 tot 60 kramen met een divers aanbod van curiosa, vintage, antiek, mooie brocante en hippe/stijlvolle woonaccessoires van hoogstaande kwaliteit. Voor een klein bedrag kun je met de paardenkoets van de parkeerplaatsen naar het Burchtplein worden gebracht, in het hart van het plaatsje.
Gouden tip bij dergelijke beurzen/markten is altijd om er vroeg te zijn, want dan is nog niet al het moois weggekaapt door bezoekers en standhouders. Na een paar uurtjes slenteren over de markt en hopelijk mooie dingen vinden, is er dan tijd genoeg om  de vesting Heusden te bekijken, lekker te eten en in de B&B te overnachten.

Deze Bed & Breakfast heeft twee luxe kamers in het hart van de vesting in het middeleeuwse Heusden. Het pand uit 1619 en in 2016 helemaal in stijl verbouwd, is gelegen in een rustige, authentieke straat, van waaruit je alle historische bezienswaardigheden van dit stadje op loopafstand kunt vinden. Elke kamer biedt twee comfortabele elektrische bedden en een privé badkamer met een inloop-regendouche, een toilet en een wasbak. Het lenen van badjassen is mogelijk en gratis. Ook het gebruik van WiFi is gratis. Op je kamer kun je genieten van Illycafé of een kopje thee zetten met een snelkoker. De arrangementen zijn inclusief hapje en sapje. Prijs: 125 euro per kamer per nacht, met ontbijt, inclusief btw en toeristenbelasting. Boekingen zijn ook mogelijk zonder ontbijt: 100 euro per kamer per nacht, inclusief btw en toeristenbelasting. Traditiegetrouw is er in de weekends van de eerste maanden na de zomervakanties altijd ontzettend veel te doen. Noteer gewoon de websites www.bedandbreakfastheusden.nl en http://brocantemarktheusden.nl/; op die laatste site vindt u alle data van de markten. Dus komt het voor september niet uit maar wilt u wel graag een keer naar Heusden, dan kiest u toch gewoon een maandje later. Ah, en mocht u die B&B gaan reserveren, vertel dan even dat u erover op ClassyLife las. Iedereen blij!

 

 

Leave a Comment