Twee jonge ondernemers, de broers Maurice en Roel van der Ende van resp. 20 en 22 jaar, hebben vandaag Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s gelanceerd. Zij spelen hiermee in op de verwachting dat in 2025 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch is. Hun startup www.mountox.com wil hét online platform voor elektrische auto’s zijn. Consumenten kunnen er alle elektrische auto’s in detail bekijken, vergelijken én direct aanschaffen bij de aangesloten autodealers. Daarbij krijgen ze dan in elk geval € 100,- korting. Ook kunnen zij meteen hun besparing van elektrisch rijden berekenen. Die kan oplopen tot duizenden euro’s.>>

Twee jonge ondernemers, de broers Maurice en Roel van der Ende van resp. 20 en 22 jaar, hebben vandaag Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s gelanceerd. Zij spelen hiermee in op de verwachting dat in 2025 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch is. Hun startup www.mountox.com wil hét online platform voor elektrische auto’s zijn. Consumenten kunnen er alle elektrische auto’s in detail bekijken, vergelijken én direct aanschaffen bij de aangesloten autodealers. Daarbij krijgen ze dan in elk geval € 100,- korting. Ook kunnen zij meteen hun besparing van elektrisch rijden berekenen. Die kan oplopen tot duizenden euro’s.

Gat in de markt
‘Volledig elektrische auto’s zijn in bijna elk opzicht beter. Waarom rijden er niet meer op de weg?’ zo vroegen de broers Van der Ende zich al in 2016 af. Na het overtuigen van een van hun ouders om een elektrische auto te kopen, stuitten de heren op een gat in de markt. “Er was gewoon niemand die het totale plaatje en de besparing van elektrisch rijden liet zien. Het enige dat er was, waren talloze ‘net niet-sites’”, aldus medeoprichter Roel van der Ende (22). De nog studerende studenten gingen zelf aan de slag en ontwikkelden een complex rekenmodel om de besparing met elektrisch rijden exact uit te kunnen rekenen. Ze kwamen tot de conclusie dat ze een gouden ei in handen hadden: een rekenmodel waar iedere potentiële autokoper iets aan heeft!

‘Alles-in-een’
Vervolgens ontwikkelden de ondernemers een platform waar alle informatie over elektrische auto’s en elektrisch rijden te vinden is, inclusief de calculator. “Het is in Nederland het enige platform waarbij iedereen in 3 stappen eenvoudig zijn of haar besparing met elektrisch rijden kan berekenen”, aldus Roel. Volgens de broers kunnen zakelijke rijders in 8 jaar tijd tot 70.000 euro besparen ten opzichte van een niet-elektrische auto. Op het platform kunnen alle volledig elektrische auto’s bekeken en met elkaar vergeleken worden. Daarnaast bevat het uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de actieradius van de auto’s in de zomer en in de winter. En wie een proefrit wil maken, kan deze direct aanvragen bij de bij het platform aangesloten autodealers. De oprichters van Mountox richten zich met hun platform vooral op het grote publiek. “Wij zeggen niet alleen: ‘koop een elektrische auto, want dat is duurzaam’, want dat werkt alleen voor de milieubewuste consument, niet voor de massa. We willen de mensen vooral overtuigen een elektrische auto te kopen omdat deze simpelweg kwalitatief en voor het milieu veel beter is en omdat het bakken met geld bespaart”, vertelt Maurice, die ook nog Commerciële Economie studeert.

2025: 90% van de verkoop elektrisch
De oprichters geloven erin dat in 2025 maar liefst 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch kan zijn. “Bijna elke grote autofabrikant is volop bezig met het ontwikkelen en produceren van elektrische auto’s. Elk jaar zakt de prijs van deze auto’s en is de actieradius weer groter. Een actieradius van 350 tot 500 km is nu al standaard; dat was 2 jaar geleden nog 130 km.”
Nu al hebben zich 12 dealervestigingen – waaronder een van de grootste Volkswagen-dealers – bij Mountox.com aangesloten. De dealers vertegenwoordigen gezamenlijk 6 verschillende automerken. “Tot nu toe heeft elke autodealer waar we zijn binnen gestapt enthousiast gereageerd en ‘ja’ gezegd”. Het platform is nu al het grootste van Nederland maar heeft alle potentie om nog groter te worden. De broers willen het aanbod ook verbreden en zijn inmiddels in gesprek met aanbieders van (slimme) laadpalen en installateurs van zonnepanelen. Neem een kijkje op https://www.mountox.com 

Foto1: Oprichters Mountox. V.l.n.r. Maurice van der Ende en Roel van der Ende; Bron: Mountox.

Foto2: Partners van Mountox.

Leave a Comment