Bij warm weer staat buiten dineren al snel op het menu. Laat onze favoriete tuinruimtes je inspireren voor je eigen al fresco dineren. Dineren in de openlucht is een must als de zon weer begint te stralen. Als je een fan bent van dineren in de openlucht (en wie is dat niet?) tijdens alle seizoenen, maar wat begeleiding wilt bij het creëren van de perfecte opstelling in je eigen buitenruimte, dan ben je hier op de juiste plek.

1. Benader de buitenruimte op een unieke manier

terrasverwarmer

Het is een must om jouw persoonlijkheid aan jouw al fresco eethoek toe te voegen. Of je nu houdt van moderne looks of shabby chic, onthoud dat het toevoegen van je eigen favoriete stukken aan het ontwerp, echt het verschil zal maken.

2. Houd alles netjes met voldoende opbergruimte

Elke tuin heeft een goede buitenberging nodig, maar voor een tuin die ook dienst doet als eetruimte of buitenkeuken is dit een must. Als jouw eethoek buiten overdekt is, kun je al jouw keukengerei en tafellinnen schoon en netjes in de keukentrolley of in dozen en kratten buiten opbergen. Maak anders een slimme opbergruimte in de schuur

3. Creëer sfeer met muziek

Muziek maakt elk etentje gezelliger, dus waarom zou je ook geen muziek hebben als je buiten dineert? Je kunt natuurlijk gewoon het geluid van binnen laten komen, maar voor het gemak (denk aan snel een nummer wisselen of het volume regelen) investeer je in een buitenspeaker.

4. Verhoog het comfortniveau met een vloerkleed

terras-vloerkleed-tuinmeubelen

Om dineren in de buitenlucht net zo comfortabel te maken als binnen, is het vooral als het gaat om de stoffering belangrijk om te investeren in extra details. Een weelderige stoelbekleding is een must, maar om het buiten dineren naar een heel nieuw niveau te tillen, leg je een buitenvloerkleed onder je eethoek.

5. Decoreer de tafels

Een van de geneugten van binnen dineren, is fris en helder tafellinnen – dus waarom zou je niet hetzelfde detailniveau buitenshuis hebben? Kies natuurlijke, luxe stoffen zoals katoen of linnen voor een ietwat rustieke, gezellige uitstraling. Ga voor natuurlijke afwerkingen en kleuren omdat die niet zo snel vervagen als felle kleuren.

6. Bereid je eten buiten voor

Als je keuken niet direct naast je eethoek in de tuin staat, kan het vervoeren van zware gerechten tussen binnen en buiten een echte uitdaging zijn (vooral als je voor een grote groep kookt). Dus waarom zou je buiten niet een kleine keuken hebben, die gewijd is aan al fresco koken, precies waar je gaat dineren? Voeg een paar plantenpotten met kruiden toe en je hebt een zelfvoorzienende eethoek in de buitenlucht, compleet met een mini-moestuin.

7. Creëer een intieme overkapping met planten en lichten

Verasol_Partners_Extern_Sfeer – 2

Dineren onder een overkapping aan huis terwijl het regent is het gezelligste wat er is. Creëer een natuurlijk dak door klimplanten, zoals een klimop of een wijnstok, te leiden om een overkapping te vormen. Maak het af met mooie tuinverlichting en geniet van buiten dineren zonder dat het te warm wordt.

8. Creëer schaduw met een parasol

Buiten dineren betekent overgeleverd zijn aan wisselvallig weer, van felle zon tot een onverwachte bui. Om iedereen comfortabel koel te houden – of beschermd tegen regen – kies je voor een eethoek met een parasol of voeg je een vrijstaande of een clip-on versie toe aan je bestaande eethoek. Deze optie is vooral handig voor blootgestelde buitenruimtes en terrassen.

9. Kies een mooie, maar praktische buitenvloer

Een eethoek in de buitenlucht heeft een vloer nodig, die veel meubels en je barbecue kan dragen. Kies dus voor een praktisch, duurzaam oppervlak dat hard is (om te voorkomen dat je meubels in de grond wegzakken) en vlak en glad is (om ongelukken te voorkomen). In het ideale geval zal je buitenvloer, voor die perfecte mix tussen binnen en buiten, de stijl, de kleur en de afwerking van de vloer binnenshuis nabootsen. Een houten deck is een geweldige optie als je een houten keukenvloer hebt, maar kijk naar bestratingsopties als er vloertegels liggen.

10. Kies voor inklapbare tuinstoelen

vakantiehuis-terras

Als je tuin of terras aan de kleine kant is en je van plan bent om na het diner te entertainen, moet je de beste tuinstoelen kiezen, die gemakkelijk kunnen worden ingeklapt of worden opgestapeld.

Leave a Comment