Je moet niet claustrofobisch zijn en menigeen zal bij het betreden van dit overnachtingsadres even moeten slikken. Maar zie de foto’s. Wat een gaaf ‘huisje’! Op een aantal internationale design websites verschenen de afgelopen dagen artikelen over het unieke vakantiehuis in een bunker bij het Fort in het Gelderse Vuren, ontworpen door het Belgische architectenbureau B-ILD. Die verbouwing was onderdeel van een Belgische campagne van verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd. Ter promotie van het familie-verzekeringspakket schreef Delta Lloyd een wedstrijd uit, waarin gezinnen een verblijf in dit super veilige vakantiehuis konden winnen. Inmiddels is die wedstrijd afgelopen, hebben de winnaars hun vakantie al gevierd en kan er nu ook door u gelogeerd worden. De bunker maakt deel uit van Fort Vuren in de Hollandse Waterlinie. Hij heeft een oppervlak van negen vierkante meter en een hoogte van amper twee meter! Je verblijft er tussen het metersdikke beton en het interieur is flexibel ingericht; u moet even wat verbouwen als u wilt gaan slapen. Maar het is ongelooflijk stijlvol en strak, en er is alle comfort.>>

Bunker 

Je moet niet claustrofobisch zijn en menigeen zal bij het betreden van dit overnachtingsadres even moeten slikken. Maar zie de foto’s. Wat een gaaf ‘huisje’! Op een aantal internationale design websites verschenen de afgelopen dagen artikelen over het unieke vakantiehuis in een bunker bij het Fort in het Gelderse Vuren, ontworpen door het Belgische architectenbureau B-ILD. Die verbouwing was onderdeel van een Belgische campagne van verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd. Ter promotie van het familie-verzekeringspakket schreef Delta Lloyd een wedstrijd uit, waarin gezinnen een verblijf in dit super veilige vakantiehuis konden winnen. Inmiddels is die wedstrijd afgelopen, hebben de winnaars hun vakantie al gevierd en kan er nu ook door u gelogeerd worden. Overigens werd er door de website www.roomed.nl al eerder aandacht aan besteed.

De bunker is eigenlijk maar erg klein, heeft een oppervlak van negen vierkante meter en een hoogte van amper twee meter! Je verblijft er tussen het metersdikke beton en het interieur is flexibel ingericht; u moet even wat verbouwen als u wilt gaan slapen. Maar het is ongelooflijk stijlvol en strak, en er is alle comfort. Maar je leeft er wel òf onder de grond zonder daglicht òf in de frisse buitenlucht op het terras. Een middenweg is er niet. Volgens architect Bruno Despierre is er ruimte voor vier volwassenen. Bunker” is overigens eigenlijk geen juiste benaming voor deze schuilplaats. Het is een zogeheten GPS, een Groeps Schuil Plaats zoals die in1939 werden gebouwd in de inundatie-gebieden, om soldaten die onder vuur kwamen te liggen te kunnen beschermen. Hij maakt deel uit van Fort Vuren in de Hollandse Waterlinie. Inspiratie voor de inrichting kwam van het befaamde Cabanon de Vacances van de Franse architect Le Corbusier, met zijn flexibele houten interieur. Vrijwel al het gebruikte meubilair, uiteraard speciaal ontworpen, heeft een dubbele functie. Het terras buiten heeft hetzelfde oppervlak als de ‘woonruimte’. Natuurlijk zullen veel mensen het idee van volledig onder de grond slapen eng vinden. Maar met een paar stoere zoons is dit natuurlijk een superadres voor een paar geweldige dagen.

http://www.wff.nl/algemeen.php?sub1=Overnachten&sub2=Bunker

Als u op onderstaande link klikt, ziet u de videos die destijds voor Delta Loyd België werden gemaakt.

https://vimeo.com/81823808

https://vimeo.com/90686832

Cabanon-20

Het interieur van de ‘Cabanon’ van Le Corbusier.

Leave a Comment