Als je een bureau hebt met een computer, is de kans groot dat het nogal een rommel kan zijn als het aankomt op kabels. Het is dan ook een hele klus om alles netjes uit de knoop te houden en ervoor te zorgen dat het niet in het zicht ligt. Maar er zijn wel manieren voor. Met de volgende tips houd je jouw bureau altijd netjes en geordend, en heb je geen last meer van rommelige kabels.

Lange kabels en snoeren

grijs-bureau

Kabels die te lang zijn, brengen vaak roet in het eten. De extra lengte van de kabels liggen vaak in de weg en zijn lastig weg te werken. Koop daarom geen meters lange kabels, maar kijk of je een maat kunt vinden die past bij wat jij nodig hebt. Lukt dit niet, en zijn de kabels nog steeds te lang? Dan kun je altijd kijken of je ze in kunt korten. Met een beetje elektrische voorkennis kun je dit prima zelf doen. Heel lastig is het namelijk niet. Zorg er wel voor dat je ze niet te ver inkort, want dan loop je het risico dat je hem te kort maakt en dat er zo niet genoeg ruimte is voor de kabel om te reiken naar waar hij heen moet. Met behulp van connectors kun je de kabel aanpassen, en ook verschillende kabels samenvoegen. Gebruik je power connectors, kun je het apparaat ook nog eens makkelijk aan- en uitschakelen.

Handig wegwerken

laptop-bureau

Wil je liever niet aan de slag met het verkorten van kabels of het aanschaffen van nieuwe? Je kunt ook met kabelbinders oftewel een tie-wrap aan de slag, en op die manier proberen om van de massa aan kabels een geordend systeem te maken. Wikkel de kabels netjes op, bundel ze en doe er vervolgens een kabelbinder omheen. Zo kun je ze netjes wegwerken, en heb je er geen last van dat er allemaal verschillende kabels hangen.

Ook handig is een bureau dat speciaal is ontworpen om kabels netjes weg te werken. Vaak heb je achterin een soort extra plankje waar je de kabels op kunt leggen. Ook zitten er speciale gaten waar je de kabels door omhoog kunt nemen. Dat is ideaal, want zo hoef je niet lastig te doen met stopcontacten in de buurt en zitten de kabels vrijwel niet in het zicht. Zo maakt het ‘t geheel een stuk netter en veel meer geordend. Heb je dit eenmaal goed zitten allemaal, dan heb je hier lang plezier van.

Leave a Comment