Ik ben dol op cadeautjes geven. De feestdagen zijn mijn favoriete tijd van het jaar, omdat ik er echt van geniet mijn vrienden en geliefden te verrassen. Maar als het om online gamende vrienden gaat, moet je misschien creatieve oplossingen gebruiken om ze te verrassen, vooral als je hun postadres niet kent.

Het is ook nooit te vroeg om te beginnen met het kopen van cadeaus (of in elk geval met het bedenken van ideeën), vooral dit jaar met de zorgen over de leveringsketen en de verzending die ons boven het hoofd hangen. Als je wacht tot eind november/december, zul je merken dat je mogelijkheden beperkter zijn en dat fysieke cadeaus misschien niet op tijd aankomen. Wacht dus niet te lang.

Hier zijn enkele tips die je helpen de perfecte cadeau voor een gamer te vinden!

Tip #1: Verbreed je horizon

Beperk je niet alleen tot een bepaalde game. Zelfs als jullie alleen maar samen World of Warcraft spelen, betekent dat niet dat je opties beperkt zijn tot dat spel. Denk ook aan:

  • Merch van hun favoriete streamer of esports-team (wees extra stiekem en achterhaal hun shirtmaat in een bescheiden gesprek over shirts).
  • Snacks en drankjes waarvan je weet dat ze graag gamen (soms is het beste vakantiecadeau het bestellen van een pizza met hun favoriete beleg voor je beste game vriend).
  • Luister en check onbedoelde hints, zoals die vieze oude muismat ;).

Tip #2: Weet je het adres niet?

playstation-game-controllers

Je hebt dus het perfecte cadeau gevonden, maar je moet weten waar je het naartoe moet sturen. Een veilige gok is om het ze gewoon rechtstreeks te vragen, en ze te laten weten dat je ze iets wilt sturen. Als je close bent met hun significante andere of in een hechte groep zit, kun je ook iemand vragen die dicht bij hen staat.

Maar het belangrijkste is dat je het verzendadres van je game vrienden niet stalkt, tenzij je er zeker van bent dat ze het goed vinden, of het in het verleden met je gedeeld hebben. Verrassingen zijn leuk, maar niet als ze inbreuk maken op de privacy van mensen.

Gelukkig is er, als jullie game vrienden zijn, geen tekort aan virtuele / e-cadeau methoden waarvoor geen verzendadres nodig is om te versturen.

Tip #3: Gebruik hun Steam Wishlist

Steam is mijn go-to probleemloze manier om cadeaus naar mijn gaming crew te sturen. Je moet natuurlijk wel bevriend zijn op Steam om dit te laten werken.

Kijk of ze spellen hebben toegevoegd aan hun Steam verlanglijstje, vooral recentelijk. Je kunt hun verlanglijstje vinden op hun profiel, net boven het commentaargedeelte.

Steam maakt het heel gemakkelijk om spellen te kopen en naar mensen te sturen; je kunt zelfs een briefje toevoegen en een toekomstige leveringsdatum en -tijd kiezen, zodat je cadeau op het perfecte moment aankomt. En Steam staat niet toe dat je een spel koopt voor iemand die het al heeft, dus je hoeft je geen zorgen te maken over duplicaten.

Tip #4: Digitale codes, cadeaubonnen en e-cadeaubonnen

Je kunt digitale codes kopen op plaatsen als de Nintendo eShop en vrienden gewoon de code sturen om op hun account te gebruiken. Wees natuurlijk op je hoede voor onbetrouwbare of niet-officiële sites. Je kunt in veel winkels zelfs fysieke kaarten kopen die je kunt afkrassen om te onthullen, en de code naar je vriend sturen.

Tip #5: In-game items

Het hangt van het spel af, maar onderzoek hoe je virtuele items zoals skins of valuta in je favoriete spellen kunt versturen. Veel spellen op Steam laten je goed toe om virtuele voorwerpen via Steam te versturen of te verhandelen.

Als het spel van je keuze geen gifting/trading functionaliteiten heeft, zou je virtuele betaalmethoden kunnen gebruiken zoals PayPal, Venmo, Amazon gift cards, etc. zodat je vriend het virtuele of fysieke cadeau zelf kan kopen.

Tip #6: pik onbedoelde aanwijzingen op

Let goed op en luister naar spellen waarvan ze zeggen dat ze erin geïnteresseerd zijn. Vooral als je spellen met meerdere spelers cadeau doet, is de implicatie dat je tijd kunt besteden aan het samen spelen ervan. Voor velen is dat meer waard dan het spel zelf.

  • Ze vonden het geweldig om Overcooked te spelen, en ze weten niet eens van het vervolg, Overcooked 2.
  • Ze vonden het leuk om een gezelschapsspel als Jackbox Games of Keep Talking and Nobody Explodes te spelen, dus zouden ze graag hun eigen exemplaar willen hebben om mee te spelen.
  • Ze geven aan geïnteresseerd te zijn in een bepaald spel of genre

Tip #7: Meer onconventionele ideeën

gamen-tablet

  • Boost hun Discord server (als ze dat leuk vinden)
  • Abonneer en schenk abonnees op hun stream
  • Maak een kunstwerk op maat voor hen (de eerste keer dat je gilde een raid versloeg, enz.)
  • Sla spelclips op met behulp van SteelSeries Moments en maak een hoogtepunt van jullie beste spel samen.

Tip #8: Denk eraan, het is de gedachte die echt telt

Bij het geven van cadeaus gaat het er niet om veel geld aan mensen uit te geven; het gaat erom hen te laten weten dat je hun vriendschap koestert zonder dat je er iets voor terug verwacht. Geschenken hoeven niet per se tastbaar of geldelijk te zijn. Stuur een vriendelijk briefje, wens ze fijne feestdagen, speel samen een spelletje, of praat gewoon bij.

Cadeaus of niet, zorg ervoor dat ze weten dat je om ze geeft.

Leave a Comment