Cadeautjes zoals een gouden roos bijvoorbeeld zijn emotioneel geladen. In wezen, als je je lievelingsmensen wilt laten zien hoe je je voelt, denk dan na over je cadeaus. Op de juiste manier.

Luister naar hints

koppel-intiem

Let op subtiele aanwijzingen. Stel dat je samen aan het winkelen bent, bijvoorbeeld, en je partner wordt aangetrokken door een voorwerp maar laat het spijtig genoeg liggen. Of er kunnen duidelijker ‘dit-zal-me-gelukkig-maken’ hints zijn.

Als je geliefde gezegd heeft wat hij echt, echt graag wil hebben en je kunt het je veroorloven, haal het dan niet omdat je denkt dat je het beter weet.

Een goede truc is om door het jaar heen op je mobieltje een notitie te maken van dingen waarvan mensen zeggen dat ze ze graag hebben.

Koop niet wat jij mooi vindt

Dat jij zou watertanden bij het ontvangen van een luxe blender die je ochtend-smoothie naar een nieuw niveau van blenden brengt, wil nog niet zeggen dat dit de ideale kado voor haar is.

We hebben de neiging ons begrip van de mensen van wie we houden te overschatten en onszelf ervan te overtuigen dat iedereen onze specifieke voorkeuren en antipathieën deelt.

Je wilt je waardering voor het individu tonen, niet een cadeau geven dat neerkomt op persoonlijke kritiek door de boodschap uit te dragen dat ze plezier moeten beleven aan iets waar ze nog nooit de geringste belangstelling voor getoond hebben.

Toon echt inlevingsvermogen

koppel-bed

Probeer in hun schoenen te stappen en na te denken over hun passies, interesses, hun huis, hun persoonlijke stijl – en stel je hun reactie voor bij het openen van je cadeau. Een belangrijk onderdeel van empathie is het bewerken van je eigen veronderstellingen uit het cadeau-koopproces.

Doe er wat moeite voor

De moeite die je doet om een geschenk te vinden, of te maken, verhoogt de emotionele waarde ervan. Snel bijvoorbeeld op kerstavond op het station een kant-en-klaar bosje bloemen pakken laat zien dat je beslist geen prioriteit aan je geliefde hebt gegeven.

Maar de tijd nemen voor een geheim bezoek aan een winkel om het geurtje te kopen dat je vriendin op jullie eerste afspraakje droeg, laat zien dat je echt aan haar gedacht hebt – en aan haar belang voor jou.

Nostalgie

koppel-relatie-fietsen

Cadeautjes met een sentimentele waarde, die verwijzen naar een gedeelde nostalgie zullen dure, maar uiteindelijk ondoordachte cadeautjes altijd overtroeven.

Als je elkaar kousen geeft die uit kleine cadeautjes bestaan, is dit het perfecte moment om te laten zien dat je afgestemd bent op de bijzondere relatie die jullie hebben en jullie verstrengelde verhalen. Alles wat verwijst naar privé grapjes (die niemand anders zou snappen) of gedenkwaardige gedeelde momenten zoals vakanties en eerste afspraakjes vormen geschenken die echt gewaardeerd en gekoesterd zullen worden.

Leave a Comment