Verjaardagen, huwelijken, geboortes en andere feestdagen kunnen je soms echt kopzorgen geven. Leuk om te vieren, maar het kan ook een hele uitdaging zijn een leuk cadeau voor iemand te vinden. Want wat geef je iemand die alles al heeft? Een leuk cadeau kopen is sowieso al moeilijk, helemaal als je wil voorkomen dat je iets koopt dat diegene al heeft. Veel geld ertegenaan smijten heeft in dit geval ook niet altijd zin. Omdat geld juist niet het belangrijkste is, is het veel beter om iets unieks te zoeken. Iets dat echt bij de ontvanger past. Laat zien dat je moeite hebt gedaan je in de ontvanger te verplaatsen, en je slaat eigenlijk nooit de plank mis. Hieronder vind je vijf handige cadeautips.

ingepakte-cadeautjes

Een ervaring

Een gouden regel bij cadeaus: geef een ervaring in plaats van spullen. Hoewel mensen het best spannend vinden om een ervaringsgeschenk te geven, blijkt dat dit erg gewaardeerd wordt. Juist mensen die op materialistisch gebied alles al hebben, staan erg open voor het opdoen van nieuwe ervaringen. Pols eens voorzichtig wat iemand nog nooit gedaan heeft, maar graag eens zou willen doen. Bungeejumpen, een ballonvaart of een etentje in een specifiek restaurant bijvoorbeeld? De ervaring cadeau doen laat ze ongetwijfeld iets ondernemen dat ze niet snel zullen vergeten.

Een ballon

Het lijkt misschien cheesy, maar soms hoeft het geven van een opvallend cadeau echt niet heel ingewikkeld of duur te zijn. Iets dat echt bij iedereen, van jong tot oud en van arm tot rijk een lach op zijn of haar gezicht tovert? Een ballon natuurlijk! Niets dat immers meer een feestelijke stemming weergeeft. Tip: je kunt ook een ballon laten bezorgen, mocht je helaas niet aanwezig kunnen zijn op een verjaardag of andere feestdag.

Een boek

Juist in de hedendaagse drukke maatschappij is het nodig regelmatig een moment van rust te zoeken. En wanneer kun je dat nu beter ervaren dan tijdens het lezen van een boek? Verdiep je in de ontvanger, en bedenkt goed wat hij of zij een leuk boek zou vinden. Een kookboek, thriller, roman, een boek over zelfontwikkeling of een specifieke hobby of interesse? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een boek over verschenen.

Een gepersonaliseerd cadeau

Kunnen mensen die op materialistisch vlak alles al lijken te hebben, nog wel blij zijn met een geschenk? Zeker, maar je moet wel wat meer moeite doen om iets speciaals te vinden of het speciaal te maken. Een goed voorbeeld dat een geschenk net even wat specialer maakt, is het laten personaliseren. Zowat alles kun je tegenwoordig van minimaal een naam of een eigen tekst laten voorzien, dus bedenk maar eens waar de ontvanger blij van wordt.

Eten en drinken

Tot slot nog het laatste ding waar haast iedereen – ja, ook mensen die alles al lijken te hebben – blij van wordt: eten en drinken. Is de ontvanger een persoon met een druk leven, waarbij vaak eten wordt bezorgd of er buiten de deur wordt gegeten? Goede kans dat je zo iemand juist eens lekker een rustig momentje thuis geeft door een levering van een ontbijtservice of een maaltijdbezorging cadeau geeft. Ook een pakket met speciale bieren of wijnen, of een mand met streekproducten zal zeker met een lach in ontvangst worden genomen.

Leave a Comment