Inmiddels zitten we alweer volop in de herfst en dat betekent dat we ook alweer langzaam richting de feestdagen gaan. Misschien ben je alweer langzaamaan aan het bedenken wat je dit jaar zal geven en natuurlijk ook vooral: hoe? Want hoe we de feestdagen anno 2020 gaan vieren, blijft nog wel even spannend. Toch staat dat het uitzoeken van een mooi cadeau niet in de weg.

Online shoppen

brown and black gift box

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn de online aankopen sterk gestegen. Niet zo gek, aangezien het niet alleen makkelijk is, maar ook een stuk veiliger dan je een weg te banen in een winkel. Van bloemen tot gadgets en van badkamer producten tot complete drank assortimenten. Alles is online te vinden.

Altijd goed

Of het nu voor een verjaardag, borrel of kerstdiner is, het geven van een fles wijn is nooit verkeerd. En je kunt het dan ook zo duur maken als dat je zelf wil. Een wijn cadeau online vinden is ook zeker geen probleem. Je kunt gaan voor een flesje wijn met een leuke fancy strik eromheen, of voor een wat groter wijncadeau. In plaats van een doos van dezelfde wijn, bestaan er ook genoeg wijnpakketten waar van alles in zit. Ga voor een pakket met wijnen uit het favoriete vakantieland of regio, wijnen van hetzelfde druivenras die toch weer anders smaken, of ga voor wijnen met een bepaald thema. Vooral rond de feestdagen zijn er altijd wel speciale kerst wijnpakketten en diner wijnpakketten te vinden.

Classy wijnen

wijntour

Je hebt wijn en je hebt wijn. De wereld van wijn is zo immens groot, dat er van alles te vinden is. Wijnen komen er dan ook in allerlei verschillende prijsklasse. Geef je een wijn cadeau, dan mag het best wel een beetje bijzonder zijn. Grand Cru wijnen uit Bordeaux bijvoorbeeld, zorgen vaak wel voor het ‘wauw’ effect. Nu kunnen Bordeaux wijnen wat ‘hard’ overkomen, vanwege de duidelijk aanwezige tannines. Al helemaal wanneer deze wijnen te jong gedronken worden. Wil je een wat meer toegankelijke classy Bordeaux wijn? Kies dan voor een Pomerol of Saint-Émilion Grand Cru. In deze wijnen van de zogenoemde Rechteroever van Bordeaux, zit meer Merlot die de wijnen wat zachter maken. Op de Linkeroever domineert juist de wat meer krachtige Cabernet Sauvignon.

Wijn voor de feestdagen

Geef je een wijn tijdesn de feestdagen voor bij het diner, vraag dan van te voren aan de gastheer of gastvrouw wat er op tafel komt te staan. Met die informatie kun je vervolgens op zoek naar de beste wijn. Vooral bij het kopen van wijn online, staat er vaak bij de proefnotitie al vermeld bij welke gerechten de wijn goed past.

Leave a Comment