Veel mensen dromen van een eigen camper, maar denken dat de investering en de vaste lasten buiten hun budget liggen. Met het online peer-to-peer camperverhuurplatform PaulCamper, kan hun droom een stuk eenvoudiger werkelijkheid worden. Het Duitse PaulCamper is sinds enkele maanden ook in ons land actief en dat is wellicht voor u een uitkomst. Eigenaren van een camper maken daar meestal maar een klein deel van het jaar zelf gebruik van. De rest van de tijd staat de camper ongebruikt in de garage of de opslag, terwijl de vaste kosten, zoals belastingen, verzekeringen en het onderhoud, gewoon doorlopen. Gemiddeld is de eigenaar ongeveer 4.500 euro per jaar kwijt aan vaste lasten, zo berekende PaulCamper. Zonde van het geld, vindt men daar. “Met de verhuur van je camper of RV via PaulCamper kun je namelijk geld verdienen,” aldus Teus van Mourik, country manager PaulCamper Nederland.
Geld verdienen met een camper
De campers op PaulCamper worden gemiddeld 85 dagen (dus ongeveer twaalf weken) per jaar verhuurd, voor gemiddeld 75 euro per dag. Dat komt neer op 6.375 euro per jaar en betekent, dat eigenaren niet alleen hun vaste kosten terugverdienen, maar er ook nog eens een bedrag aan over kunnen houden. “Van dat geld kan je leuke dingen doen,” stelt Van Mourik. “Bijvoorbeeld je camper verder personaliseren en uitbreiden met luxe toevoegingen, je eigen vakantie bekostigen, of uiteindelijk zelfs het aankoopbedrag van je camper terugverdienen. De aanschaf van een camper komt dan ook voor veel mensen binnen handbereik. Tegelijkertijd kunnen huurders veel goedkoper genieten van een campervakantie dan wanneer ze een camper zouden huren bij een grote verhuurder.”
Veilig verhuren zonder de administratieve rompslomp
Paul Camper is het eerste en grootste Duitse bemiddelingsplatform voor de particuliere verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn camper via het platform voor de verhuur aanbood. Nu worden meer dan 10.000 huurders en meer dan 1.300 verhuurders bediend door het bedrijf. Voorheen was verhuur van een eigen camper vaak omslachtig en het gaf veel administratieve rompslomp. Zo moest er bijvoorbeeld een extra verzekering worden afgesloten en moesten verhuurders zelf contracten opstellen. Bovendien waren voor mensen die een camper wilden huren de verhuurders niet makkelijk te vinden. Wat Airbnb doet voor huiseigenaren, doet PaulCamper voor camperbezitters. Het platform brengt huurders en verhuurders bij elkaar en regelt alle administratieve zaken, inclusief een unieke extra Allianz verzekering voor de verhuurders. Zowel huurders als verhuurders worden uitgebreid gescreend voor ze gebruik kunnen maken van PaulCamper. Zo weten verhuurders altijd aan wie ze hun kostbare bezit verhuren en zijn huurders verzekerd van betrouwbare, bijzondere en goed onderhouden campers. Verhuurders vormen onderling een community en kunnen zo van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.
Ook succesvol in Nederland
Sinds maart is PaulCamper ook actief in Nederland via www.paulcamper.nl. Toen PaulCamper in Nederland van start ging, heb ik mij meteen aangemeld,” vertelt verhuurder Klaus Budde. PaulCamper heeft, wanneer je eigen verzekering de verhuur niet dekt, een goed alternatief voor een redelijke prijs.” Teus van Mourik van PaulCamper voegt eraan toe: “Nederlandse campereigenaren zijn van nature voorzichtig met hun bezit en dankzij onze samenwerking met verzekeringsmaatschappij Allianz hoeven zij zich geen zorgen te maken over een extra verzekering of eventuele schade. Wij helpen verhuurders ook met de advertentie, bijvoorbeeld met de tekst, zodat zij de best mogelijke advertentie online hebben staan.” Deze persoonlijke aanpak weet ook Budde te waarderen. “Bij PaulCamper heb ik mijn persoonlijke contactpersoon. Wanneer ik vragen heb, krijg ik meteen een competent antwoord en voel ik me op mijn gemak. Zo wilde ik bijvoorbeeld weten wie door moet geven wanneer een camper een halve dag later terugkomt. Mijn vraag werd meteen beantwoord. Voor ons staat PaulCamper voor vriendelijkheid, betrouwbaarheid en hulpvaardigheid”. Er zijn inmiddels plannen voor verdere uitbreiding naar andere Europese landen. Kijk voor meer informatie op: www.paulcamper.nl.
Leave a Comment