Het Zwitserse merk Caran d’Ache kent u uiteraard van de kleurpotloden. Zelfs in dit digitale tijdperk zijn die trouwens weer helemaal ‘in’, want talloze mensen vinden bijvoorbeeld een geweldige vrijetijdbesteding in het inkleuren van kleurplaten tot soms ware kunstwerken. En ouders realiseren zich meer en meer dat het leuker en beter is om kinderen te laten tekenen dan om hen de hele dag achter een tablet spelletjes te laten doen. Het bedrijf introduceerde recentelijk een aantal producten die u interessant zal vinden. Wij gaan de nieuwtjes qua prijs opbouwen. En… wij mogen een set kleurpotloden aan u weggeven. Lees dus snel verder!>>

xxastro-coffret-ouvert

Het Zwitserse merk Caran d’Ache kent u uiteraard van de kleurpotloden. Zelfs in dit digitale tijdperk zijn die trouwens weer helemaal ‘in’, want talloze mensen vinden bijvoorbeeld een geweldige vrijetijdbesteding in het inkleuren van kleurplaten tot soms ware kunstwerken. En ouders realiseren zich meer en meer dat het leuker en beter is om kinderen te laten tekenen dan om hen de hele dag achter een tablet spelletjes te laten doen.
Het bedrijf introduceerde recentelijk een aantal producten die u interessant zal vinden. Laten wij het qua prijs opbouwen. Caran d’Ache maakt schrijfinstrumenten, niet alleen potloden. Daar horen ook ballpoints bij. Zeker aantrekkelijk als cadeautje-onder-de-boom is deze uit aluminium vervaardigde Serie 849 in de kleur Brut Rosé, dus rosé goud. Meer iets voor de meisjes dan de jongens, denken wij zo (bah, hoe traditioneel!) en leuk genoeg om er zuinig op te zijn maar niet zo onbetaalbaar dat onverhoopt verlies of langdurig lenen tot hartzeer leidt. Verkoopadviesprijs: € 38,-.

image005

Caran d’Ache ging verder opnieuw, na eerder succes, een samenwerking aan met modeontwerper Paul Smith en Caran d’Ache. Deze liet nu zijn fantasie los op diezelfde 849 balpen-serie, sinds 1969 een icoon onder penliefhebbers. Smith voegt er nu zijn karakteristieke, achtkleurige streepdesign aan toe, de acht kleuren die ook terugkomen in zijn huidige herfst- en wintercollectie 2016. De collectie bestaat in totaal uit acht pennen. Elke pen bevat één zijde met daarop Smiths handtekening. Deze tweede editie Paul Smith + Caran d’Ache 849-pennen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij een select aantal verkooppunten. De losse pennen zijn verkrijgbaar voor 45 euro per stuk, of in een giftbox met de acht verschillende kleuren voor 370 euro.

image009

Tja, en dan is er nog de Astrograph Limited Edition-pen. In nauwe samenwerking met artistiek horlogemaker MB&F is er vier jaar gewerkt aan een exclusief en beperkt verkrijgbaar schrijfinstrument dat de verbeelding te boven gaat. Oprichter Maximilian Büsser van MB&F gebruikte zijn kinderdroom om te reizen door de ruimte als basis voor het idee. Caran d’Ache verwerkte dit idee in een ontwerp en bouwde de raket. Het resultaat: een exceptioneel schrijfinstrument en een prachtig kunststuk op het bureau. Niet voor niets zat er vier jaar in het perfectioneren van het concept achter de pen. Er zijn slechts 99 genummerde edities beschikbaar. De prijs reikt al net zo hoog als de raket zelf: 22.800 euro….

image018

Deze unieke pen bestaat uit maar liefst 99 componenten en er zijn meer dan vijfhonderd handmatige acties nodig om één pen te maken – de Astrograph Limited Edition is met recht het meest complexe schrijfinstrument dat Caran d’Ache ooit fabriceerde. Samen met het lanceringsplatform geeft de Astrograph de illusie elk moment klaar te zijn voor lift-off. Pak de platina astronautfiguur erbij, plaats hem via een magneet aan de pen en de ruimtedroom wordt werkelijkheid. De Astrograph is verkrijgbaar in drie versies: met hoogglans rhodium-, gezandstraald mat rhodium- of antraciet ruthenium-afwerking. De gezandstraalde versie is behalve als vulpen ook als rolling ball leverbaar. Zeker, met dit bedrag is deze pen meer iets voor een platform als LXRY, maar het feit dat Caran d’Ache zoiets kan maken straalt natuurlijk ook af op elk eenvoudig potlood… Meer informatie op www.carandache.com.

mbandf-astrograph-13

Win een set Caran d’Ache kleurpotloden!
Prikkelt die unieke raket-pen nu echt uw fantasie en zou u bovendien best een gratis set potloden van Caran d’Ache willen ontvangen? Mail ons dan in maximaal 20 woorden, uiterlijk zondag 6 november, wat u mooi of bijzonder vindt aan het merk en/of de producten van Caran d’Ache. Mailt u dat naar [email protected]. Zit er een beschrijving bij die ons erg aanspreekt, dan belonen wij die met zo’n set en anders verloten wij een set onder de inzenders. Doe mee!

carandache_pablo_metal_box_30_0666-330

Nota bene: afbeelding een voorbeeld, de aangeboden set kan hiervan afwijken

Leave a Comment