Wij besteden graag aandacht aan evenementen ten behoeve van goede doelen. Die worden vaak georganiseerd door serviceclubs als Rotary, Lions, Kiwani’s en JCI, de ‘junior kamer’. Een mooi voorbeeld is de ondersteuning door JCI Amsterdam van de ook door ClassyLife gesponsorde Barcode Car Challenge for Life. Nu doen wij geregeld een oproep aan de leden van al die clubs om ons te informeren over hun evenementen, maar dat blijkt meestal niet te worden opgepikt. Slaap zacht! Een uitzondering valt dan extra op. Zo werden wij benaderd door de Rotaryclub Bergen op Zoom die aandacht vroeg voor hun Cars & Charity 2016 evenement. Het gaat in dit geval al om de zevende editie, die gehouden wordt op zondag 4 september 2016. U bent van harte welkom om mee te doen. Cars & Charity nodigt u graag uit voor de editie 2016, op zondag 4 september in Bergen op Zoom. Ook dit jaar heeft het goede doelen evenement weer een schitterend programma samengesteld voor elke autoliefhebber. In Bergen op Zoom ziet u auto’s als de klassieke Austin Healey tot een peperdure en zeldzame oldtimer als de Bugatti Type 38. Ook liefhebbers van meer moderne auto’s komen aan hun trekken.>>

carscharity7

Wij besteden graag aandacht aan evenementen ten behoeve van goede doelen. Die worden vaak georganiseerd door serviceclubs als Rotary, Lions, Kiwani’s en JCI, de ‘junior kamer’. Een mooi voorbeeld is de ondersteuning door JCI Amsterdam van de ook door ClassyLife gesponsorde Barcode Car Challenge for Life (www.carchallengeforlife.nl) . Nu doen wij geregeld een oproep aan de leden van al die clubs om ons te informeren over hun evenementen, maar dat blijkt meestal niet te worden opgepikt. Slaap zacht! Een uitzondering valt dan extra op. Zo werden wij benaderd door de Rotaryclub Bergen op Zoom Noord die aandacht vroeg voor hun Cars & Charity 2016 evenement. Het gaat in dit geval al om de zevende editie, die gehouden wordt op zondag 4 september 2016. U bent van harte welkom om mee te doen.

Cars & Charity nodigt u graag uit voor de editie 2016, op zondag 4 september in Bergen op Zoom. Ook dit jaar heeft het goede doelen evenement weer een schitterend programma samengesteld voor elke autoliefhebber. In Bergen op Zoom ziet u auto’s als de klassieke Austin Healey tot een peperdure en zeldzame oldtimer als de Bugatti Type 38. Ook liefhebbers van meer moderne auto’s komen aan hun trekken.

Programma (tijden onder voorbehoud)
09.30 – Opstellen en inchecken in de ronde tent op de Grote Markt.
10.00 – 11.00 – Start van de tourrit. De deelnemers rijden over de startlijn op de Grote Markt.
10.30 – Start van het meerijden, de muziek en alle overige activiteiten.
15.15 – De deelnemers aan de tourrit komen aan bij de finish op de Grote Markt.
16.30 – Prijsuitreiking. De winnaars van de tourrit, de concoursprijzen en natuurlijk de Coup Marquis worden uitgereikt.
17.30 – Bekendmaking van de opbrengst en uitreiking van de cheques aan de goede doelen.

rotary2

Tourrit
De deelnemers aan de tourrit van Cars & Charity genieten het privilege om ‘s ochtends midden in de binnenstad van Bergen op Zoom te mogen parkeren. De auto’s worden opgesteld in de Wouwsestraat en de Zuivelstraat. Van daaruit rijden de auto’s om 10.30 uur over de Grote Markt, waarna de tourrit officieel begint. Tijdens de route moeten de deelnemers een aantal vragen beantwoorden, waarvan de antwoorden te vinden zijn op en langs de route. Oplettend genieten dus! Via het historische stadsdeel van Bergen op Zoom rijden de deelnemers naar een speciale behendigheidsproef. Na het voltooien van de proef, vervolgt u de route. Over mooie binnenwegen in Brabant en Zeeland rijdt u na het genieten van een uitstekende lunch terug naar de Grote Markt van Bergen op Zoom. Hier staat een mensenmenigte te wachten op de aankomst van de deelnemers en hun schitterende auto’s. De aankomst op de Grote Markt is elk jaar weer één van de hoogtepunten van Cars & Charity! Wilt u deelnemen aan de tourrit van Cars & Charity 2015 en daarmee het goede doel steunen? Per equipe bedragen de kosten € 99,- voor deelname. Een equipe bestaat uit één auto met twee personen. U krijgt een RoadBook, geniet van een heerlijke lunch en ontvangt nummerschilden. Extra meerijders betalen € 25,- per persoon. Inschrijven? Dat kan hier!
Woont u wat verder weg of wilt u met volle teugen genieten van dit evenement? Dan biedt het oudste hotel van Nederland, hotel ‘De Draak’, een uniek arrangement. Voor slechts € 99,- boekt u een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt en beveiligde parkeerplaats. Het arrangement kan naar wens worden uitgebreid met een gastronomisch diner (inclusief wijn) en kaarten voor de avondvoorstelling in het naastgelegen theater ‘De Maagd’.

rotary4Concours d’Élégance
Alle deelnemers aan de tourrit doen automatisch mee aan het Concours d’Élégance. Deelnemers kunnen de kans op het winnen van een prijs vergroten door inzet van extra sfeerelementen, zoals kleding die past bij de tijd van waaruit de auto afkomstig is. Vanaf 10.00 uur wordt begonnen met jureren. De uitslagen zijn omstreeks 16.30 uur bekend. De Coup Marquis is de hoofdprijs.

rotary6

Grote Markt
Niet alleen voor deelnemers, maar zeker ook voor bezoekers is er bij Cars & Charity 2016 genoeg te doen! Zo is het deze dag koopzondag. Het is bij Cars & Charity 2016 ook mogelijk om mee te rijden in een auto naar keuze. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. De sponsoren zorgen voor speciale en bijzondere auto’s. De afgelopen jaren zijn er al diverse modellen van Porsche en Ferrari bij het evenement aanwezig geweest. Zo was afgelopen jaar de gloednieuwe Ferrari 488 GTB present; in 2013 was de 740 pk sterke F12 Berlinetta aanwezig. Dit jaar verwachten we de nieuwe Porsche 911 van Porsche Centrum Rotterdam en een Ferrari 488 Spider van Kroymans. De kosten voor meerijden in een klassieker bedraagt € 35,- per persoon. Voor het meerijden in de nieuwste modellen van Porsche betaalt u ditzelfde bedrag. Omdat de plaatsen voor het meerijden in een schitterende Ferrari zeer beperkt zijn, bedragen de kosten daarvoor € 45,-. De opbrengsten gaan vanzelfsprekend naar de goede doelen die wij ondersteunen. Inschrijven voor het meerijden? Dat kan hier! De hele dag door kan de bezoeker op de Grote Markt van Bergen op Zoom genieten van een schitterend aanbod van bijzondere auto’s. Er zijn stands van sponsoren die hun producten tentoonstellen en informatie geven. Vanzelfsprekend wordt er ook voor de inwendige mens goed gezorgd. Ook de opbrengsten van voedsel- en drankverkoop gaan naar de goede doelen.

Cars & Charity is een fantastisch evenement voor elke autoliefhebber. Het evenement heeft echter bovenal als doelstellinghet inzamelen van geld voor goede doelen. De Rotary Club Bergen op Zoom Noord, verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement, doneert de opbrengsten van Cars & Charity jaarlijks aan een goed doel. Dat is voor dit jaar de Stichting Bridge the Gap, die zich inzet voor de behandeling van de allerarmste kinderen in Laos met schisis (hazenlip). Onderdeel daarvan is het verbeteren van de locale gezondheidszorg en de scholing van artsen en tandartsen. Ieder jaar reist er een team van Nederlands artsen naar Laos om dit te verwezenlijken. Voor meer informatie over deze stichting en haar werk: www.stichtingbridgethegap.nl Alle verdere informatie over Cars & Charity vindt u hier: www.carsandcharity.nl.

rotary3

 

13840546_879555765511708_1028223198_o

Leave a Comment