De casual stijl is één van de belangrijkste stijlen, die je in het dagelijkse leven kunt kiezen! En om er altijd verbluffend en verblindend mooi uit te zien, moet je gewoon de basistips en de trucs voor de casual stijl kennen. Daarom gaan we dat in dit artikel bespreken en zullen we de belangrijkste tips en trucs met betrekking tot de casual stijl met je delen. Hieronder presenteren we handige tips om een casual stijl voor vrouwen te kunnen creëren en geven we een korte uitleg over hoe je deze stijl in je dagelijkse leven kunt opnemen!

Hoe de casual stijl is ontstaan

woman standing near hand rails during daytime

Over hoe de casual stijl is ontstaan, zijn de meningen verdeeld. Volgens sommige bronnen is het ontstaan in een klein Schots stadje Aberdeen genaamd en dan met name in een voetbalclub, waar iedereen zijn/haar naam op hun kleding begon te dragen. De voetbalfans en de oprichters van deze club wilden anders zijn dan de anderen clubs, dus creëerden ze een unieke voetbalstijl, gekenmerkt door de items van bepaalde merken. Later beseften de voetbalfans dat de merken helemaal niet belangrijk waren. En ze begonnen zich te concentreren op het comfort van de items, die werden gecombineerd en ze keken of het wel goed bij elkaar stond. Zo werd de casual stijl geboren. Volgens andere bronnen gebruikten de Scandinaviërs, die op het platteland woonden, deze stijl in hun dagelijkse leven.

Dus zoals je kunt lezen, is het niet helemaal zeker hoe het is ontstaan, maar de items combineren voor een casual stijl is een echte kunst en daarom kun je verderop in dit artikel lezen hoe je dat kunt doen.

De kenmerken van een casual stijl

vrouwen-casual

De casual stijl is een stijl met gedurfde en unieke kleuren en combinaties, gevoel voor design en een mix van verschillende stijlen. Om een lang verhaal kort te maken, is een casual stijl een combinatie van comfortabel zittende items die elke persoon wel in zijn kast heeft hangen. Iets anders zeer eenvoudigs aan deze stijl is dat het voordelig is en dat je zelfs de retro-kleding van je familieleden kunt hergebruiken om deze stijl te bereiken!

Wat deze stijl absoluut uitsluit, is de zakelijke look of andere subculturen. De rest van de stijlen zijn allemaal welkom. De casual stijl is geschikt voor elke vrouw met elk type figuur, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Een voorbeeld van deze stijl kan bijvoorbeeld een interessante top zijn, die gecombineerd wordt met een kort broekje of een rokje van bijvoorbeeld Marc Cain, een creatieve handtas en een dunne sjaal.

Deze stijl is vrijwel onmogelijk te bereiken zonder onze favoriete denim items. Dit komt natuurlijk omdat denim praktisch en comfortabel zit. Je kunt bijvoorbeeld een skinny jeans aantrekken met een korte tuniek of een dunne blouse met een romantisch flare ontwerp. De look maak je dan af met glamour details zoals kralen, glitter of strass.

Een andere geweldige variant van de casual look is de combinatie van de eenvoudige grijze jas over een pittige nauwsluitende jurk van Jane Lushka. Of anders kun je een strakke rok combineren met een simpel jasje of een blouse of de look gewoon opfleuren met een leren jasje. Je maakt de look dan helemaal af met stiletto’s of gewoon met hoge hakken. Het dragen van meerdere lagen is de beste manier om de ideale casual look te kunnen creëren.

Schoenen en accessoires

woman sit on chair

Als we het hebben over de basis accessoires, die kunnen worden gebruikt voor een casual stijl, moeten we ons opnieuw concentreren op het comfort. Je kunt dus kiezen voor een aantal sportieve en gedurfde sneakers of sandalen maar ook mocassins, espadrilles of ballerina’s staan goed bij deze stijl. Maar als je je geen leven zonder hakken kunt voorstellen, kun je ook kiezen voor comfortabele schoenen met een minder hoge hak.

Wat betreft de accessoires, kun je kiezen voor items die opvallend zijn. Je kunt bijvoorbeeld een creatieve handtas met ongewone vormen of tinten, opvallende schoenen, lederen of metalen armbanden, grote ringen, enz. met je kleding combineren. De basisregels voor de accessoires zijn dat ze opvallen, maar wel bij het geheel passen. Je kunt dezelfde accessoires bij jeans maar ook bij jurken combineren.

De verschillende stijlen binnen de casual stijl

woman in white coat

Er zijn bepaalde stijlen binnen de casual stijl:

  • Zakelijk casual

Dit is één van de meest voorkomende en gebruikte stijlen binnen de casual stijl en mensen dragen dan traditionele klassiekers met een comfortabel item.

  • Smart casual

Een minder strikte stijl die ook kan worden gebruikt voor een zakelijke uitstraling, combineert de details van elegante en alledaagse stijlen met smart-casual. Giorgio Armani wordt beschouwd als de grondlegger van deze stijl, nadat hij heeft laten zien hoe zakelijke looks gemakkelijk met bijvoorbeeld shirts kunnen worden gedragen. Andere kenmerken van deze stijl zijn kledingstukken, zoals bijvoorbeeld comfortabele truien en shirts. Maar ook losgeknoopte tops, enz. Je kunt ook de mouwen omslaan en een verscheidenheid aan accessoires waaronder sjaals, oorbellen of iets anders gebruiken om de look helemaal af te maken. Je kunt gerust kiezen voor een opvallende kleur of een speciaal ontwerp.

  • Street casual

Dit is een andere populaire stijl binnen de casual stijl, die op allerlei momenten kan worden gedragen. Hier heb je absoluut geen grenzen of beperkingen en heb je de vrije keuze van het gevoel en de manieren van zelfexpressie. Het belangrijkste is om er wel voor te blijven zorgen dat het één geheel blijft.

  • Sporty casual

Deze stijl lijkt erg op street casual, maar door het toevoegen van denim, vooral jeans en shirts, krijg je toch een andere look dan bij street casual. Dikke vesten, sneakers, gebreide kleding, hoeden en petten zijn allemaal items, die je draagt bij deze stijl.

  • Casual chic

Deze stijl wordt gekenmerkt door de moeiteloze elegantie die wordt gecreëerd door Nino Cerutti. Voor het creëren van deze stijl heb je eenvoudige en minimalistische items nodig maar wel het liefst van luxueuze stoffen. Vergeet niet dat comfort precies datgene is, dat elke vrouw steeds vaker belangrijk vindt!

Leave a Comment