Om het 30-jarig partnership tussen Chopard en de Mille Miglia te vieren (de Mille Miglia 2018 is onlangs verreden), presenteert het in Genève gevestigde horlogehuis een nieuw, sportief model in subtiele grijstinten. De Mille Miglia GTS Power Control Grigio Speciale weerspiegelt de passie van Chopard voor ‘classic racing’. Bij ClassyLife besteden wij graag aandacht aan horloges, zij het doorgaans in een voor velen betaalbare prijsklasse. Dit is iets anders, maar een Chopard Mille Miglia is zo iconisch dat wij het bericht toch meenemen.>>

Om het 30-jarig partnership tussen Chopard en de Mille Miglia te vieren (de Mille Miglia 2018 is onlangs verreden), presenteert het in Genève gevestigde horlogehuis een nieuw, sportief model in subtiele grijstinten. De Mille Miglia GTS Power Control Grigio Speciale weerspiegelt de passie van Chopard voor ‘classic racing’. Bij ClassyLife besteden wij graag aandacht aan horloges, zij het doorgaans in een voor velen betaalbare prijsklasse. Dit is iets anders, maar een Chopard Mille Miglia is zo iconisch dat wij het bericht toch meenemen.

 Het karaktervolle, grijze horloge is een uitbreiding van de in 2015 gelanceerde Mille Miglia GTS collectie. Het eigentijdse horloge is geïnspireerd op de legendarische, Italiaanse autorally waarvan Chopard al sinds 1988 de Official Timekeeper is.

Chopard heeft de Mille Miglia GTS Power Control Grigio Speciale uitgerust met het 01.08-C uurwerk, in eigen manufactuur ontwikkeld en vervaardigd. Het COSC-gecertificeerde kaliber heeft een gangreserve van ongeveer 60 uur. Hiervoor is een speciale indicator opgenomen.

Het nieuwe horloge heeft een lichtgewicht titanium kast van 43 mm. De wijzerplaat is voorzien van ‘Rosso Corsa’ details in rood, grijs en zwart. De grote cijfers refereren aan de dashboards van auto’s uit de jaren ’50. In het pijlvormige Mille Migla logo is de datumaanduiding opgenomen.

 

De Mille Miglia GTS Power Control Grigio Speciale combineert een verfijnde esthetiek met technische precisie. Het horloge heeft een high-tech band van ‘Cordura’ materiaal en is waterdicht tot 100 meter. De kastbodem is gegraveerd met de route van de race ‘Brescia > Roma > Brescia’. Het exclusieve model is een Limited Edition van 1.000 exemplaren.  De prijs bedraagt € 7.560,-.  Meer info via www.chopard.com

(c) Alexandra Pauli

Leave a Comment