Dit onderwerp zal zowel horloge- als autoliefhebbers aanspreken. Wij hebben weleens eerder aandacht besteed aan de horloges van het Britse merk Christopher Ward. U vindt ze niet in de winkel, maar zal ervoor het internet op moeten. Op de website komt u op een pagina met een nieuw en zeer exclusief horloge. Het is een hommage aan misschien wel de mooiste auto die Aston Martin ooit bouwde, de DB4 GT Zagato, en dan met name de wereldberoemde versie met kenteken 1 VEV. Deze auto werd ontworpen en gebouwd bij Zagato in Milaan en werd gepresenteerd in 1960. De ‘Zagato’ met kenteken 1 VEV werd met veel succes geraced door o.a. Roy Salvadori op Goodwood 1961. Omdat de auto veel lichter was dan een standaard Aston Martin was hij ook veel sneller, Er werden slechts 19 exemplaren van deze Aston Martin Zagato gebouwd, later nog gevolgd door een aantal replica’s. U begrijpt dat ze even begerenswaardig als kostbaar zijn. >>

300dpi_c9-43-pr-db4z-b_range

Dit onderwerp zal zowel horloge- als autoliefhebbers aanspreken. Wij hebben weleens eerder aandacht besteed aan de horloges van het Britse merk Christopher Ward. U vindt ze niet in de winkel, maar zal ervoor het internet op moeten. Als u dan intikt https://www.christopherward.co.uk/watches/motorsport/c9-db4-gt-zagato-1vev-range, komt u op een pagina met een nieuw en zeer exclusief horloge. Het is een hommage aan misschien wel de mooiste auto die Aston Martin ooit bouwde, de DB4 GT Zagato, en dan met name de wereldberoemde versie met kenteken 1 VEV. Deze auto werd ontworpen en gebouwd bij Zagato in Milaan en werd gepresenteerd in 1960.  De ‘Zagato’ met kenteken 1 VEV werd met veel succes geraced door o.a. Roy Salvadori op Goodwood 1961. Omdat de auto veel lichter was dan een standaard Aston Martin was hij ook veel sneller, Er werden slechts 19 exemplaren van deze Aston Martin Zagato gebouwd, later nog gevolgd door een aantal replica’s. U begrijpt dat ze even begerenswaardig als kostbaar zijn.

Aston Martin DB4 GT Zagato I VEV

Aston Martin DB4 GT Zagato I VEV

Christopher Ward ontwierp dit horloge, met een wijzerplaat die lijkt op de toerenteller van de auto, rond een stukje metaal van 1 VEV en maakt eveneens slechts 19 exemplaren. Het 43 mm grote stalen horloge (forse maat) met matzwarte wijzerplaat heeft een ETA Valgranges A07.161 automatisch uurwerk met een power reserve van 46 uur. Voor en achterkant worden afgedekt door saffierglas; elke exemplaar heeft een eigen serienummer en het stukje metaal heeft de vorm gekregen van een stuurwiel. Het is zichtbaar aan de onderzijde van het horloge, net als de in Aston Martin-groen uitgevoerde rotor met ‘Côtes de Genève’ strepen. Het horlogebandje is van Peccary Camel leder met een in RVS uitgevoerde, met 1 VEV ingegraveerde, snelsluiting. Het kost £ 3,995,-, rond de 4.700 euro. Serieus geld waarvoor meer mooie horloges gekocht kunnen worden, maar u weet dan wel zeker dat u een stukje wereldberoemde autohistorie om uw pols heeft en waarschijnlijk nooit iemand zal tegenkomen met zo’n zelfde horloge. Aardige gedachte!

Leave a Comment