Via de agenda van het onvolprezen Salt magazine (www.getsalt.com… en doe dat ook!) stuitten wij op een –oh schande- ons onbekend evenement dat helemaal bij ClassyLife past. En dus ook bij u! Van vrijdag 22 t/m zondag 24 juli vindt op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland bij Hilversum de tweede editie plaats van Wonderfeel. Op dit classical music festival kan jong en oud hartje zomer, midden in de natuur genieten van zo’n honderd concerten van 250 topmusici, documentaires, lezingen, een kinderprogramma, heerlijk eten en drinken en meer. Het hele programma staat op de website http://www.wonderfeel.nl/. Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Daarom is de natuur een vanzelfsprekend thema, zowel in de randprogrammering als in de organisatie. Stroomvoorzieningen en horeca zijn zo duurzaam mogelijk: ecologisch, biologisch afbreekbaar, hergebruikt, led en hybride. Wow, wat een ontzettend leuk en veelbelovend festival. Wij weten al wat wij volgend weekend gaan doen! >>

wonderfeel5

wonderfeel7

Via de agenda van het onvolprezen Salt magazine (www.getsalt.com… en doe dat ook!) stuitten wij op een –oh schande- ons onbekend evenement dat helemaal bij ClassyLife past. En dus ook bij u!

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 juli vindt op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland bij Hilversum de tweede editie plaats van Wonderfeel. Op dit classical music festival kan jong en oud hartje zomer, midden in de natuur genieten van zo’n honderd concerten van 250 topmusici, documentaires, lezingen, een kinderprogramma, heerlijk eten en drinken en meer. Het hele programma staat op de website http://www.wonderfeel.nl/.

Na een bijzonder succesvolle eerste editie keert Wonderfeel, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek, deze zomer dus terug. Het niveau is hoog, het aanbod divers. Met zes podia en zo’n honderd optredens van 250 topmusici beslaat het festival het volledige spectrum aan klassieke muziek. De programmering is in handen van zes dynamische muziekverkenners, die elk een eigen podium hebben. Met thema’s zoals Weeshuis van de Hits, Ongehoord en Whitelabel presenteren zij authentieke genres en kruisbestuivingen. Vertrouwd, hip en grensverleggend. Er zijn optredens van onder meer Cappella Amsterdam, Remy van Kesteren, Quatuor Zaïde, Musica Temprana, Rosanne van Sandwijk, Spark, New Cool Collective, Fuse, Abdel Rahman El Bacha, Project Wildeman, Ensemble Klang en De Meezingbende bij het kampvuur.

wonderfeel1

wonderfeel3

Nieuw is het eigen Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer met de Vierde Symfonie van Mendelssohn, het Pianoconcert met de veertienjarige Aidan Mikdad en het Vioolconcert met soliste Rosanne Philippens. Op het driedaagse festival is echter nog veel meer te beleven. Zo is er een IDFA-selectie van muziekdocumentaires en zijn er lezingen van columnisten en jonge wetenschappers.

Voor kinderen is Wonderfeel gratis toegankelijk. Voor hen zijn er – naast enkele kindervoorstellingen – diverse speelse activiteiten op het gebied van natuur en muziek, zoals uilenbalken pluizen, waterbeestjes zoeken, knutselen aan een reuzenknikkerbaan en zelf instrumenten maken. Bezoekers kiezen uit een dagkaart of een passe-partout en hebben toegang tot alle podia. Zo kunnen ze een eigen festivalroute uitstippelen met diverse stijlen, bezettingen en sferen. Rollende keukens verzorgen snacks en maaltijden van topkwaliteit. Overnachten kan op de camping bij het festivalterrein of bij diverse hotels en B&B’s in de buurt.

wonderfeel2

wonderfeel4

wonderfeel6

Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Daarom is de natuur een vanzelfsprekend thema, zowel in de randprogrammering als in de organisatie. Stroomvoorzieningen en horeca zijn zo duurzaam mogelijk: ecologisch, biologisch afbreekbaar, hergebruikt, led en hybride. Wow, wat een ontzettend leuk en veelbelovend festival. Wij weten al wat wij volgend weekend gaan doen! Wonderfeel – Schaep en Burgh, Noordeinde 60, ’s-Graveland. Zie verder www.wonderfeel.nl.

 

Leave a Comment