In Parijs kunt u tot en met 16 oktober de Mondial de l’Automobile bezoeken. Een aantal fabrikanten besloot deze belangrijke tentoonstelling over te slaan, maar er ondanks dat een overweldigende hoeveelheid nieuws. Het heeft geen zin om hier tot in detail alles te tonen, daarvoor kunt u veel beter terecht op www.autoweek.nl of www.autovandaag.nl. Maar een paar nieuwtjes zullen u interesseren. Wij zetten een en ander op een rij. >>

affiche-mondial-auto-paris-2016

In Parijs kunt u tot en met 16 oktober de Mondial de l’Automobile bezoeken. Een aantal fabrikanten besloot deze belangrijke tentoonstelling over te slaan, maar er ondanks dat een overweldigende hoeveelheid nieuws. Het heeft geen zin om hier tot in detail alles te tonen, daarvoor kunt u veel beter terecht op www.autoweek.nl of www.autovandaag.nl. Maar een paar nieuwtjes zullen u interesseren. Wij zetten een en ander op een rij.

mercedes2

mercedes1

Mercedes-Benz EQ

500_db2016au00777-large

500_db2016au00771-large

Volkswagen I.D.

Allereerst is er het grote aantal bijzondere nieuwe elektrische auto’s en bestaande modellen met een verhoogde actieradius. Zowel Volkswagen als Mercedes-Benz tonen realistische conceptmodellen voor een geheel nieuw elektrisch modelprogramma, dat over enkele jaren leverbaar wordt. Bij Mercedes-Benz wordt dat de Generation EQ. Onder die naam, die staat voor ‘Electric Intelligence’, wil het merk zich gaan bezighouden met alles wat met elektrisch en autonoom rijden te maken heeft. Ook Volkswagen komt met zo’n compleet nieuw merk, Mercedes rept over een grote verzameling producten en diensten, van auto’s als deze Generation EQ tot een accu om thuis stroom op te kunnen slaan. Het bedrijf belooft dat er voor 2020 een productieversie klaarstaat.Duidelijk is dat hiermee ook gejaagd wordt op Tesla.

ampera

Opel trekt alom de aandacht met de nieuwe compacte Ampera-e die theoretisch meer dan 500 km op één acculading kan afleggen (praktijk ca 380 km) en ook met de BMW i3 en de Renault Zoe kan voortaan zo’n 250 tot 300 km elektrisch worden afgelegd. Er komt nog meer van dit nieuws aan.

peugeot-5008-suv-allure-0709styp-010

Peugeot 5008

koleos

Renault Koleos

Natuurlijk pakken de Franse merken extra uit. Peugeot toont de 3008 en 5008, twee SUV-modellen die spoedig leverbaar worden. Renault heeft de nieuwe Koleos SUV op de stand staan, Citroën de nieuwe C3 en een wonderschoon studiemodel voor wellicht een C6-opvolger met de bekende naam CX.

citroen-cxperience-concept-blue-2016-3

Citroën CX

Ongetwijfeld zal de nieuwe Land Rover Discovery u interesseren. Het nieuwe model is maar liefst tot 480 kg lichter dan het vorige en de prijzen starten net onder de 75.000 euro. Maar Jaguar Land Rover trok ook alle aandacht met het bericht dat er toch een stationcarmodel komt van de Jaguar XF. Tot nu toe werd gesteld dat de Jaguar F-Pace de opvolger van de vorige XF Estate was.

disco

Land rover Discovery

Tja, zo is er nog een heleboel meer groot en klein nieuws, variërend van de gigantische Skoda Kodiaq SUV en Volvo V90 XC tot een nieuwe Nissan Micra. Als u alle details wilt weten, checkt u dan de bladen, de autopagina’s in de kranten en het internet.

skoda-kodiaq-02

Skoda Kodiaq

volvo-v90-cross-country-4 Volvo V90 XC

Leave a Comment