Je bent als ondernemer trots op de resultaten die je organisatie het afgelopen kalenderjaar heeft neergezet. Het personeel van je organisatie speelde er een bepalende rol in, wat het wenselijk maakt hen hiervoor te bedanken. Naast het salaris en wellicht een eindejaarsbonus, kiezen de meeste organisaties in Nederland voor het aanbieden van een kerstpakket. Het is een signaal waarmee je aangeeft de inzet van een medewerker te hebben gewaardeerd. Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn een keuze te maken bij het kiezen van een kerstpakket. Aan de ene kant mag het pakket niet te duur zijn; tegelijkertijd wil je er indruk mee maken. Hoe selecteer jij de top kerstpakketten van dit jaar?

Laat het kerstpakket aansluiten bij je missie en visie

Kerstpakket Complimenten

Classy thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de laatste jaren steeds vaker gespreksonderwerp binnen de top van organisaties. Niet voor niets, als organisatie heb je een functie. Je wilt vanuit die functie bijdragen aan een zo goed, duurzaam mogelijke wereld. Denk bijvoorbeeld aan de investering in zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand om zelf groene stroom op te kunnen wekken voor het productieproces. Er zijn online verschillende kerstpakket ideeën te vinden, welke aansluiten bij de gekozen richting van de organisatie.

Kerstpakket met (h)eerlijke producten

Kijk bijvoorbeeld eens naar het online aangeboden “(h)eerlijk”-kerstpakket. Dit kerstpakket bestaat uit verschillende eerlijk vervaardigde producten. Eerlijkheid zit onder meer in de beloning die werknemers ontvingen bij de productie hiervan. Evenals dat producenten het milieu niet onnodig zwaar belast hebben. Zelf zou je ook een (h)eerlijk kerstpakket samen kunnen stellen, door te kiezen voor producten van lokale ondernemers. Denk aan producten van een lokale boer, producten gekocht bij de dagbesteding, enzovoorts.

Zet in op verbinding met het “connected”-kerstpakket

Kerstpakket Time to relax

Naast de mogelijkheid om een kerstpakket aan te laten sluiten bij de missie en visie van organisaties, kan men kiezen voor een thema als verbinding. Het “connected”-kerstpakket, welke online verkocht wordt, speelt in op dit thema. Het kerstpakket bevat onder meer een compact gourmetstel. De feestdagen zijn bij uitstek het moment waarop families en vriendengroepen samenkomen. Het gourmetstel komt daarbij goed van pas. Wie geniet er niet jaarlijks van het gourmetten aan tafel? Wellicht minder classy dan een bezoek aan het restaurant, maar minstens zo gezellig. Door voor dit kerstpakket te kiezen ondersteun je collega’s in het aangaan van de verbinding met anderen. Zo zit niemand alleen de komende feestdagen.

Leave a Comment