Een classy motor kopen heeft vele voordelen. Zo heb je een financieel voordeel wanneer je tussen 1 december en 1 maart niet rijd. Je krijgt dan namelijk een grote korting op de motorrijtuigenbelasting. Een klassieke motor is minimaal 30 jaar oud. Er is een grote markt voor retro motoren en deze zijn dan meestal ook snel verkocht. Wel moet je opletten dat er een maximale grens geldt van 80 decibel. Het kan ooit nodig zijn om een uitlaatdemper te kopen zodat je het geluid naar beneden kunt bijstellen. De bekendste klassiek motor zijn van Harley Davidson en Triumph. Echter moet je wel rekening houden met hoge onderhoudskosten bij een klassieke motor. Het is verstandig om onderdelen te kiezen met een hoge kwaliteit zodat je er weer jaren tegenaan kunt.

Welke motor onderdelen zijn er online te krijgen?

motorrijder-harley-davidson

Bij cafe racer kun je vrijwel alles krijgen op het gebied van motoren. Of het nu gaat om oude modellen de zogenaamde klassiekers of juist nieuwere modellen. Het is de meest uitgebreide collectie aan onderdelen van Nederland. Daarnaast vind je hier ook verschillende merken qua onderdelen. Zo kun je zelf de keuze maken en bepaal je ook zelf wat je uit wil geven aan het onderhoud van de motor. Bij de meeste dealers kun je alleen originele merk onderdelen kopen. Vaak hanteren ze hier ook de adviesprijzen waardoor je duurder uit bent als op het internet. Dit komt omdat zij ook vaak een hogere huur hebben en meer personeelskosten als een webshop. Het is dus altijd verstandig om op het internet te speuren naar onderdelen. Op deze manier blijft het een betaalbare hobby om aan de motor te sleutelen. Het enige wat je nodig hebt is twee goede handen en een beetje kennis.

Alles voor de BMW

BMW-motor-zwart

Je kunt bmw k100 cafe racer gemakkelijk online bestellen en veel geld besparen. Door online te kopen weet je ook precies welke onderdelen er zijn. Daarnaast kun je vaak uit diverse merken kiezen die te gebruiken zijn voor de BMW. Op deze manier blijft het knutselen aan de motor betaalbaar. Veel mensen kopen bijvoorbeeld nieuwe verlichting voor de oude motoren die zij hebben. Dit doen zij zodat zij een beter zicht hebben en meer opvallen voor de andere weggebruikers. Veelal zijn de nieuwe lichten gemaakt van LED waardoor je ook minder stroom gebruikt. Daarnaast zijn er ook veel mensen die kiezen voor een ander zadel. Je moet immers lekker kunnen zitten op de motor. De meeste mensen maken regelmatig toertochten waardoor dit extra belangrijk is.

Spullen meenemen op de motor

Er zijn verschillende soorten en maten zadeltassen voor op de motor. Dit zijn stevige en waterdichte tassen die je makkelijk op de motor kunt zetten. Tevens kun je ze er makkelijk afhalen wanneer je ze niet gebruikt. Ook zijn ze lichter in gewicht als de klassieke koffers die we kennen. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van de motor lichter is waardoor je beter kunt optrekken. Je hebt ze in diverse materialen en voor een betaalbare prijs.

Leave a Comment