Het is zo makkelijk om vooral te blijven denken aan de grote dingen in het leven. Veel geld verdienen, mooie spullen kopen, de nieuwste gadgets scoren… Maar er is meer in het leven. Het grootste deel van de tijd zit je immers binnen te werken of relaxen. Of buiten op je veranda, dat kan natuurlijk ook. Op elk moment ben je uiterst classy en dat geldt ook voor je omgeving. In dit artikel vertellen we je hoe je kunt kiezen voor classy planten, zowel voor je interieur als voor je tuin.

Perfect passend bij jouw smaak

planten-raam

Hou je van een minimalistische inrichting? Dan kun je genoeg plantensoorten vinden die hier perfect bij passen. Maar hou je juist van uitbundige kleuren, dan geldt dat eveneens. Dat is het mooie van de veelzijdigheid van tuin- en kamerplanten: je kunt altijd iets vinden dat past bij je smaak.

Je kunt trouwens gewoon online planten bestellen, dus je hoeft echt niet achteraan aan te sluiten in een tuincentrum vol lawaaiige kinderen die mee moeten van hun ouders. Dat alleen al is de moeite meer dan waard om eens te checken wat er allemaal voor stijlvol groen te vinden is voor je huis en tuin.

Planten in huis? Goed voor je gezondheid!

plantenhoek

Een andere reden om vooral in huis voor planten te kiezen, is dat ze een positief effect hebben op je gezondheid. Je ervaart minder stress als je regelmatig naar je groene vrienden kijkt. Bovendien hebben ze een luchtzuiverende werking: CO2 zetten ze om in lucht en er zijn talloze plantensoorten die fijnstof uit de lucht halen voor je. Dat ruimt lekker op!

Je tuin kun je zo onderhoudsvrij maken als je wilt

tuin-planten

Dan nog even over de planten die je in je tuin zet. Voordat je alles gaat bestraten en denkt dat je dan een onderhoudsvrije tuin hebt: dat is dus niet zo. Er groeit onkruid tussen de tegels of klinkers en daar moet je dan weer iets mee. Dus dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een bodembedekker die automatisch al een deel van je tuin kleur geeft en waar je weinig aan hoeft te doen.

Een mooie klimplant ziet er ook altijd goed uit. Die kun je bijvoorbeeld tegen een schutting of muur aan laten groeien. Maar eerlijk is eerlijk, je moet er wel op zijn tijd wat aan doen, want deze varianten maken snel meters. Hier kun je dus bewust voor kiezen als je wilt, want ze zien er zeker wel classy uit. Maar er zijn natuurlijk nog wel meer planten waarvoor dit geldt.

Kijk eens online rond op je gemak en maak je keuze!

Leave a Comment