Veel jonge gezinnen in steden als Amsterdam trekken momenteel naar omliggende gemeenten om meer ruimte, privacy en groen om zich heen te hebben. Gevolg: eenzelfde overspannen markt als in de stad zelf. Een jaren ’30 middenwoning met een tuintje voor en achter kost er inmiddels meer dan het huis dat wij u hier laten zien: vrijstaand, rustig, volop natuur waarop je uitkijkt, alle ruimte voor gezin en hobby. Zeker, als je daarvoor kiest in plaats van voor ‘rond’ Amsterdam moet er dagelijks wat langer naar het werk worden gereden, maar daar staat wel heel veel tegenover! Rossum aan de zuidoever van de Waal is rustig maar strategisch gelegen op zo ‘n 5 minuten van de A2. Alle basisvoorzieningen liggen binnen de dorpsgrenzen. Vanuit Rossum is ‘s Hertogenbosch binnen 15 minuten bereikbaar. Het station in Zaltbommel bevindt zich op fietsafstand. Wat let u om eens iets verder te kijken?>>

dsc_6218

Veel jonge gezinnen in steden als Amsterdam trekken momenteel naar omliggende gemeenten om meer ruimte, privacy en groen om zich heen te hebben. Gevolg: eenzelfde overspannen markt als in de stad zelf, met huizen die binnen enkele dagen voor ruim boven de vraagprijs verkocht worden. Een jaren ’30 middenwoning met een tuintje voor en achter kost er inmiddels meer dan het huis in Rossum dat wij u hier laten zien: vrijstaand, rustig, volop natuur waarop je uitkijkt, alle ruimte voor gezin en hobby. Zeker, als je daarvoor kiest in plaats van voor ‘rond’ Amsterdam moet er dagelijks wat langer naar het werk worden gereden, maar daar staat wel heel veel tegenover! Rossum ligt aan de zuidoever van de rivier de Waal, in de gemeente Maasdriel in de Bommelerwaard in de Nederlandse provincie Gelderland. Het telt nog geen drieduizend inwoners. Het historische deel van het dorp kenmerkt zich door brede lommerrijke lanen, waaronder de Burchtstraat, de Kerkstraat en de Slotselaan. De bebouwing aan deze straten wordt gevormd door een gevarieerd aanbod van landhuizen, villa ‘s en herenboerderijen, afgewisseld met enkele 20e eeuwse woonhuizen, waar ‘ons’ huis hier er één van is. Het is rustig maar strategisch gelegen op zo ‘n 5 minuten van de A2. Alle basisvoorzieningen zoals een supermarkt met zondagsopening, een huisartspraktijk, een openbare basisschool, twee kinderdagverblijven met BSO en sportclubs liggen binnen de dorpsgrenzen. Vanuit Rossum is ‘s Hertogenbosch binnen 15 minuten bereikbaar. Het station in Zaltbommel bevindt zich op fietsafstand. Wat let u om eens iets verder te kijken?

Kerkstraat 11 ROSSUM   Vraagprijs € 529.000 k.k.

Op een markante locatie staat op een zongericht perceel deze vrijstaande monumentale woning met dubbele houten garage en een diepe onderhoudsvriendelijke tuin. Het is een gemeentelijk monument, gebouwd in 1903, met een bruto inhoud van ca 670 m3, een woonoppervlak van ca 164 m2 en een perceelgrootte van 734 m2. Het heeft een werkkamer beneden, drie slaapkamers, een grote dubbele garage, volop parkeerruimte, rondom tuin en een prachtig uitzicht.

dsc_6222

dsc_6231

dsc_6235

Indeling begane grond:
Via de voortuin met Buxushagen en vier grote leilindes is de voordeur te bereiken. Achter deze monumentale voordeur gaat een lange gang met authentieke plavuizen schuil waaraan de woonkamer, werk- annex slaapkamer en eetkeuken liggen. Aan het eind van de gang is een hoge glasdeur naar de tuin. Aan de zonzijde bevindt zich de woonkamer met erker. De woonkamer heeft een hoog stucplafond, hoge 7-ruits vensters met binnenluiken en een natuurstenen vloer voorzien van vloerverwarming.

2

dee_0452

dee_0444

dee_0431

dee_0436

dee_0420

dee_0416

dee_0438

Aan de andere zijde van de gang is er een werk- annex slaapkamer met vaste kast en twee hoge schuiframen met binnenluiken en zicht op de voortuin. De klassiek ingerichte eetkeuken ligt aan de tuinzijde en is voorzien van inbouwapparatuur en een natuurstenen werkblad. In de eetkeuken is de vloer belegd met Belgisch hardsteen voorzien van vloerverwarming. Onder de keuken bevindt zich een wijnkelder.

Direct aan de keuken grenst de bijkeuken met toilet en de witgoedaansluitingen. Aan de achterzijde van de bijkeuken is er een grote achterhal met drie tuingerichte ramen en een buitendeur. Deze achterhal leent zich ook goed als hobbyruimte.

dee_0488

dee_0480

dee_0478

dee_0472

dee_0469

Indeling eerste verdieping:
Aan de ruime overloop grenzen drie slaapkamers en de badkamer. De overloop biedt desgewenst nog ruimte voor het realiseren van een extra kamer. Er zijn twee kinderkamers en een ouderslaapkamer onder de geïsoleerde kap. In de ouderslaapkamer is er een grote garderobewand. De badkamer is ingericht met een ligbad, douchecabine, wastafel en 2e toilet. De ruimte is door de brede dakkapel heerlijk licht en de sanitair- en tegelkeuze is tijdloos. Vanaf de overloop leidt een vlizotrap naar de bevloerde bergzolder.

dsc_6229

dsc_6228

dsc_6234

dsc_6232

vooraanzicht

dsc_6240Bijzonderheden:
Deze met zorg onderhouden monumentale woning staat op een markante locatie in het geliefde Rossum. Het huis  leent zich bij uitstek voor een jong gezin. Er is een extra slaap-/werkkamer op de begane grond die kan worden aangewend als speel- of tv-kamer en de zonovergoten tuin is een uitgelezen plek om te spelen. Aan de achterzijde van de tuin is er een veilige achterom naar de rustige Wilhelminastraat.

De woonkamer is heerlijk licht door de hoge ramen en er is zowel zicht op de voor- als de achtertuin. Deze ramen zijn overigens net als alle ramen volledig vernieuwd en voorzien van HR++ beglazing. Onder de kozijnen zijn natuurstenen onderdorpels aanwezig.

De op het zuidwesten gelegen tuin is onderhoudsvriendelijk ingericht met een groot terras met van met gebakken klinkers omlijnd hardsteen, gazon, wintergroene hagen en een border met heesters. Via een paadje van gebakken klinkertjes is een zonneterras bij de garage bereikbaar. De dubbele garage heeft twee elektrisch bedienbare houten garagedeuren en een bergvliering. Voor de garage is een parkeerruimte met gebakken klinkers. Het perceel kan aan de achterzijde volledig worden afgesloten door een automatisch bedienbaar smeedijzeren sierhek.

Als u een fijn, goed onderhouden en zonnig huis op een markante locatie zoekt, is dit uw kans.

Meer informatie:
Bijzonder Wonen Makelaardij
Peperstraat 29, 5314 AM Bruchem
t: (0418) 68 00 50
e: [email protected]

http://www.bijzonderwonen.com/Kerkstraat-11-ROSSUM-20160823212143306

 

Leave a Comment