Stel dat u niet veel ruimte nodig heeft, niet zo heel veel budget ook, maar wel lekker buiten zou willen wonen, en op niet te grote afstand van ‘de steden’? In zo’n situatie kijk je dan even op www.bijzonderwonen.nl, een actieve makelaardij nabij Zaltbommel met altijd louter goede huizen in het aanbod. Binnen een half uur ben je vanuit dat prachtige gebied in Utrecht of ’s-Hertogenbosch; rijd nog een kwartiertje langer en u zit in Rotterdam of Amsterdam. En vervolgens keert u weer terug in een heerlijk rustig, mooi en betaalbaar gebied. Want kijkt u maar eens (meteen onderstreept dat wij bij ClassyLife zeker niet alleen duurdere huizen tonen) naar dit vriendelijke rietgedekte woonboerderijtje met een vrij gelegen zongerichte tuin met enkele fruitbomen, een tuinhuis en parkeergelegenheid op eigen terrein. Het heeft een vraagprijs van ‘slechts’ € 232.500,-! Met zoveel uitzicht en ruimte om u heen is dat toch even uniek als aanlokkelijk? >>

DSC_2627 De afgelopen maanden hebben wij vanuit het ClassyLife-kantoor in Soest rondgekeken naar een ander huis. Het is hier mooi en dat geldt zeker ook voor het nabije Gooi. Maar de prijzen van huizen zijn, net als op veel andere gevraagde locaties, echt over the top en soms ronduit op het belachelijke af. Ze vragen behoorlijk veel geld. Zeker als je eens rondkijkt bij makelaars in de minder drukke gebieden. In Friesland kwamen we charmante boerderijtjes tegen voor 75K en kortgeleden lieten wij u een huis met een giga-garage zien in Dedemsvaart voor goed drie ton. Zeker, dat is allemaal wat verder verwijderd van het deel van ons land waar het volgens velen allemaal gebeurt, de Randstad. Maar stel nu dat u niet veel ruimte nodig heeft, niet zo heel veel budget ook, maar wel lekker buiten zou willen wonen, en op niet te grote afstand van ‘de steden’? In zo’n situatie kijk je dan even op www.bijzonderwonen.com, een actieve makelaardij nabij Zaltbommel met altijd louter goede huizen in het aanbod. Binnen een half uur ben je vanuit dat prachtige gebied in Utrecht of ’s-Hertogenbosch; rijd nog een kwartiertje langer en u zit in Rotterdam of Amsterdam. En vervolgens keert u weer terug in een heerlijk rustig, mooi en betaalbaar gebied. Want kijkt u maar eens (meteen onderstreept dat wij bij ClassyLife zeker niet alleen duurdere huizen tonen) naar dit vriendelijke rietgedekte woonboerderijtje met een vrij gelegen zongerichte tuin met enkele fruitbomen, een tuinhuis en parkeergelegenheid op eigen terrein. Het heeft een vraagprijs van ‘slechts’ € 232.500,-! Met zoveel uitzicht en ruimte om u heen is dat toch uniek?

Het huis heeft als adres Gameren maar een straat verder valt onder Zaltbommel. Het dijkdorp Gameren ligt ten westen van Zaltbommel aan de rivier de Waal. De A2 is in 5 minuten te bereiken. In het dorp is een grote supermarkt en verder zijn alle basisvoorzieningen voor de dagelijkse boodschappen aanwezig. Daarnaast is er een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, een basisschool en een buitenschoolse opvang. In vestingstadje Zaltbommel, op nog geen twee kilometer afstand is een middelbare school voor VMBO, Havo en VWO.

Woonkamer met witgeschilderde vloerdelen, eetkeuken met rookkanaal, twee slaapkamers, badkamer en berging annex witgoedruimte op de begane grond. Slaapkamer en een werkruimte op de eerste verdieping.

Bruto inhoud woning: circa 275 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 94 m²
Perceeloppervlak: 330 m²
Bouwperiode: tweede helft 19e eeuw

DSC_2623

Indeling begane grond:
Aan de achterzijde is toegang tot de hal met kleurrijke vloer. De hal biedt via een 8-ruits deur toegang tot de woonkamer en de badkamer. De woonkamer is bescheiden van omvang maar geeft door de witgeschilderde vloerdelen en het lichte balkenplafond toch een ruimtelijke beleving. Aan de westzijde bevindt zich de eetkeuken. Deze is eenvoudig van uitvoering maar biedt wel voldoende ruimte voor een eethoek. In de eetkeuken is de vloer belegd met gebakken plavuizen. Het rookkanaal wordt door de huidige eigenaar niet gebruikt. Vanuit de keuken is een portaal bereikbaar met buitendeur, cv-kast en trapopgang.
In de woonkamer is een grote berging die in het verleden dienst deed als doucheruimte. Deze berging biedt voldoende ruimte om de wasmachine te plaatsen. Deze staat momenteel in de hal. In de woonkamer is ook een deur naar een portaal met toegang tot de toiletruimte en een van de slaapkamers. Deze slaapkamer heeft een verbindingsdeur naar de naastgelegen slaapkamer. Deze slaapkamer heeft twee 4-ruits vensters die uitzien op de achter de woning gelegen landerijen. Beide slaapkamers hebben een lichte laminaatvloer. Aan deze slaapkamer grenst de badkamer.
De badkamer is ingericht met een groot ligbad en een wastafelmeubel. De wanden zijn betegeld met crèmekleurige tegels en de vloeren zijn met hemelsblauwe tegels belegd.

Indeling verdieping:
Op de verdieping treffen we twee vertrekken. In de eerste komt de trap uit, waardoor deze ruimte zich uitstekend leent als werkplek. Onder de geïsoleerde kap is een vaste kast gemaakt. Aangrenzend treffen we de derde slaapkamer aan. Ook in deze slaapkamer is een dakraam aanwezig.

Bijzonderheden:
Dit rietgedekte woonboerderijtje is keurig onderhouden en heeft een buitengewoon vriendelijke uitstraling. Het huis staat aan de oostzijde nagenoeg op de erfgrens, zodat er aan de zonzijde van de zon en de aangrenzende landerijen kan worden genoten. De tuin wordt door een slootje afgescheiden van de weilanden. De tuin is onderhoudsarm ingericht met gazon omgeven door een beukenhaag aan de straatzijde en een solide hekwerk aan de slootkant. In de tuin staan een aantal volwassen bomen, waaronder een walnoot, handpeer en een pruimenboom.
In 2000 is aan de achterzijde een uitbouw gerealiseerd, waarin de slaapkamers zijn opgenomen. Deze uitbouw is dan ook volledig geïsoleerd volgens de normen van 2000. In dat jaar is eveneens de kap van het woonhuis vernieuwd. De huidige eigenaar laat de rieten kap regelmatig onderhouden door een erkend rietdekkersbedrijf. Het oorspronkelijke woonhuis is grotendeels voorzien van voorzetwanden. De woning wordt verwarmd middels een aardgasgestookte cv-installatie met een hoogrendementketel uit 2010. Een heerlijk woonboerderijtje voor wie net buiten ‘de bewoonde wereld’ van de vrijheid wil genieten, op een steenworp afstand van de rivier en toch nabij alle voorzieningen. Meer informatie:

Peperstraat 29 5314 AM Bruchem
Postbus 138 5300 AC Zaltbommel
t: 0418-680050 f: 0418-680364
DSC_2633DSC_2638DSC_2651DSC_2640DSC_2646DSC_2648DSC_2649DSC_2665DSC_2666DSC_2630
DSC_2673DSC_2620

Leave a Comment