Wellicht heeft u meegekregen dat wij met ClassyLife onlangs verhuisden naar de binnenstad van Harderwijk. Het is een verrassend heerlijke woonomgeving met aardige mensen, veel watersport, een ongelooflijke keus uit restaurants en het wemelt er van de mooiste monumentale panden en super gezellige straatjes. Daar zagen wij dit huis te koop, dat zo charmant en attractief is dat u het echt moet zien en als u in het midden van het land zoiets zoekt zou dienen te overwegen. Geen echte tuin, voor het parkeren even een paar minuten lopen, maar kijk eens hoe dat wordt gecompenseerd!>>

Wellicht heeft u meegekregen dat wij met ClassyLife onlangs verhuisden naar de binnenstad van Harderwijk. Het is een voormalige Hanzestad en van die verhuizing hadden wij nog geen seconde spijt. Het is een verrassend heerlijke woonomgeving met prachtige straten en pleinen, aardige mensen, veel watersport, een ongelooflijke keus uit restaurants en ook verder alles wat je maar kunt wensen. Het wemelt er ook van de mooiste monumentale panden en supergezellige straatjes. Daar zagen wij dit huis te koop, dat zo charmant en attractief is dat u het echt moet zien en als u in het midden van het land zoiets zoekt zou dienen te overwegen. Geen echte tuin, voor het parkeren even een paar minuten lopen, maar kijk eens hoe dat wordt gecompenseerd. U zal er zeker iets aan willen doen, maar wat een heerlijkheid bewoont u dan. Van harte en welgemeend aangeraden!

Smeepoortenbrink 93841 EZ Harderwijk€ 425.000 k.k. 

De Smeepoortstraat is een van de oudste winkelstraatje van Harderwijk. U rijdt ‘m in, slaat meteen rechtsaf en dan bereikt u een historische en prachtig verzorgd pleintje met dit charmante huis. Het is zonder twijfel een van de mooiste plekjes van historisch Harderwijk. Hoe mooi is het om te kunnen wonen in zo’n karakteristiek huis vol authentieke elementen, met alle voorzieningen van de stad binnen handbereik. Deze woning wordt volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed als volgt omschreven:

Hoekpand onder dwars schilddak. Het huis maakt de indruk uit het begin der 19e eeuw te dateren, maar de kern kan veel ouder zijn. De lijstgevel aan de voorzijde heeft gesneden consoles en een sierlijst onder de lijst en een eenvoudige deuromlijsting met gestoken kalf en onder het hoofdgestel enig Empirelofwerk.

Er is een monumentale voordeur, met erboven een bovenlicht met 7-ruits roedeverdeling. Via de voordeur en een voorportaal met dubbele deuren heeft u toegang tot de (multifunctionele) voorkamer voorzien van lambrisering en een tegelvloer. Deze ruimte biedt veel mogelijkheden (kantoortje?) en heeft een trap naar de 1e verdieping.. Via de voorkamer loopt u door de gang naar de achterzijde waar u aan de linkerzijde de kelder met een gemetselde trap aantreft. Een prima plek voor uw wijncollectie of proviand. Vervolgens loopt u door de gang de sfeervolle keuken in met een pittoresk zicht over het plaatsje aan de achterzijde. U waant zich in deze romantische keuken in een andere eeuw. De keuken is voorzien van een keukenblok, een granieten aanrechtblad en bijzondere bijpassende vloertegels. Er is nog de oorspronkelijke wand aanwezig met een bedstee (thans provisiekast) en een servieskast. Terug door de gang toegang tot de buitenplaats, de aangebouwde badkamer en de toiletruimte. En eerlijk is eerlijk…… de badkamer is aan vervanging toe. De overweging kan gemaakt worden de badkamer te verplaatsen naar de 1e verdieping.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een plaatsje dat bereikbaar is via de steeg. Tevens is boven de badkamer (aanbouw) een klein dakterras gerealiseerd. Maar zeg nu eerlijk….u gaat toch heerlijk op uw eigen stoep op een bankje aan de voorzijde zitten om te genieten van de zon en de prachtige Brink! U heeft aan de voorzijde de gehele dag de zon. Dat doen meer bewoners daar in stijl en neem van ons aan: het is reuze gezellig.

Via de trap in de (multifuntionele) voorkamer bereikt u de 1e verdieping met 3 kamers (voorheen 4) waarvan er op dit moment 2 kamers in gebruik zijn als slaapkamer. Aan de voorzijde bevindt zich een mooie ruime kamer welke op dit moment gebruikt wordt als living met uitzicht op de Brink. Deze kamer heeft een mooie lichtinval door de vele ramen en is voorzien van een stijlvolle eiken plankenvloeren. U heeft er een fantastisch zicht op de Brink. Op de mooie schouw kan een houtkachel worden aangeslote.Een vaste trap brengt u naar de 2e verdieping met 2 slaapkamers waar de gebinten (met pen en gat verbindingen) van de woning zichtbaar zijn. Door een luik krijgt u toegang tot de vliering met bergruimte.

Aanvullende informatie

–           Het huis is voorzien van c.v.-gas.

–           De buitenzijde is recent geschilderd door een vakman.

–           Het bouwjaar is niet bekend, van voor 1906, monument, beschermd stads-of dorpsgezicht.

–           Deze woning is uniek in zijn soort en straalt historie en nostalgie uit.

–           Inhoud ca. 605 m³, een woonoppervlak van ca. 145 m², perceeloppervlak 120 m2

–           7 kamers (4 slaapkamers), 1 badkamer en 1 apart toilet

–           Voorzieningen: TV kabel, glasvezelkabel en rookkanaal

–           Energie: dakisolatie, gas gestookte Nefit combiketel uit 2007, eigendom.

Mooi? Inderdaad, dat vinden wij ook. En bedenk: voor het bedrag dat u elders voor een matige twee-onder-een-kap in een nieuwbouwwijk betaalt, kunt u hier zo vreselijk mooi wonen!Met een aantal restaurants om u heen, een fraai park en het Wolderwijd op enkele honderden meters, uitstekende parkings en… binnen 30 minuten bent u, bijvoorbeeld, in het Gooi. Sla toe!

Verkopende makelaar:

Van der Hoek makelaardij
Hogeweg 2
3841 KV Harderwijk
0341-412241
http://www.vanderhoekmakelaardij.nl

Alle info: https://www.funda.nl/koop/harderwijk/huis-49547305-smeepoortenbrink-9/

 

Leave a Comment