Wij verkochten de afgelopen weken in principe ons huis en kijken nu uit naar een volgend mooi adres. Dan is het steeds opnieuw verbijsterend om te zien hoe duur de huizen in Utrecht en Het Gooi zijn, en hoeveel meer value for money je elders krijgt. Neem het huis dat u hier ziet. Van buiten, naar ons idee adembenemend mooi. Deze rijksmonumentale stadswoning ligt aan de schilderachtige haven van Heusden Vesting. Het huis heeft een inhoud van ca 900 m3, een woonoppervlak van 226 m2 en een perceeloppervlak van 355 m2. Het uitzicht voor en achter is niet te overtreffen. Zie dan die prijs… Hier vrienden ontvangen voor een mooi diner, buiten een glas wijn drinken, een rondje met je teckels lopen… en toch binnen een uur in Amsterdam, op Schiphol of elders in de Randstad kunnen zijn, of binnen een half uur in hartje Den Bosch of Breda. Wat een superhuis, dat natuurlijk weer aangeboden wordt door Bijzonder Wonen Makelaardij. Snel toeslaan!>>

DSC_2418 DSC_2444 Wij verkochten de afgelopen weken in principe ons huis en kijken nu uit naar een volgend mooi adres. Dan is het steeds opnieuw verbijsterend om te zien hoe duur de huizen in Utrecht en Het Gooi zijn, en hoeveel meer value for money je elders krijgt. Neem het huis dat u hier ziet. Van buiten, naar ons idee adembenemend mooi. Deze rijksmonumentale stadswoning ligt aan de schilderachtige haven van Heusden Vesting. Het huis heeft een inhoud van ca 900 m3, een woonoppervlak van 226 m2 en een perceeloppervlak van 355 m2. Het uitzicht voor en achter is niet te overtreffen. Zie dan die prijs… Hier vrienden ontvangen voor een mooi diner, buiten een glas wijn drinken, een rondje met je teckels lopen… en toch binnen een uur in Amsterdam, op Schiphol of elders in de Randstad kunnen zijn, of binnen een half uur in hartje Den Bosch of Breda. Wat een superhuis, dat natuurlijk weer aangeboden wordt door Bijzonder Wonen Makelaardij (www.bijzonderwonen.nl) waarvan wij al eerder prachtige sfeervolle huizen lieten zien. Snel toeslaan!

Stadshaven 21 HEUSDEN                                                                  vraagprijs € 475.000 k.k

Hal met trapopgang en toegang tot het toilet, zonnige woonkamer met imposante schouw en lager gelegen keuken op de begane grond.
Slaapkamer met uitzicht op de tuin op de tussenverdieping.
Overloop, slaapkamer, masterbedroom met uitzicht over de jachthaven en inpandige badkamer op de eerste verdieping.
Technische ruimte en open zolder, zolderslaapkamer met berging onder de beschoten kap op de tweede verdieping.
Hobbyruimte annex atelier in de gewelfkelder onder het pand.
Bouwperiode: 17e eeuws, Rijksmonument .

Indeling begane grond:
De voordeur met koperen beslag en groot bovenlicht geeft toegang tot de hal met marmeren vloer en hoog balken plafond. Vanuit de hal is het toilet en de achter gelegen keuken bereikbaar. Een antieke eiken deur met authentieke deurbeslag leidt naar de zonnige woonkamer. De vierkante woonkamer heeft een ruim vier meter hoog plafond met moer- en kinderbalken. De met marmer belegde vloer is voorzien van vloerverwarming. Aan de voorzijde bieden 24 ruits roederamen met binnenluiken een prachtig uitzicht over de haven, de rivier de Maas en het achterliggende land van Heusden en Altena. De schuiframen aan de achterzijde kijken uit op de fraai aangelegde tuin. Er is een imposante gemetselde schouw die operationeel te maken is als openhaard. Ook vanuit de woonkamer is de lager gelegen keuken bereikbaar. De eenvoudige keuken in hoekopstelling heeft een granieten blad en is voorzien van enige inbouwapparatuur.
Vanuit de keuken leidt een trap naar het souterrain. Dit souterrain is verdeeld in een achterhalletje en een gewelfkelder. Deze gewelfkelder leent zich bij uitstek als atelierruimte, hobbyruimte of berging. Er zijn twee grote vaste kasten en een wijnruimte. De ruimte grenst nagenoeg aan de tuin, hetgeen bij de vele feestjes die er gevierd zijn, ideaal was.

Indeling tussenverdieping:
Op de tussenverdieping is een overloop met aangrenzende slaapkamer. In deze slaapkamer is een brede kastenwand met paneeldeuren en een balkenplafond. Een 4-ruits venster zorgt voor voldoende daglicht en biedt zicht op de tuin.

Indeling eerste verdieping:
Aan de overloop grenzen twee slaapkamers en de badkamer. De grootste slaapkamer valt door het oppervlak van ruim 40m2 in de categorie masterbedroom. Deze kamer heeft een geweldige atmosfeer en een uniek uitzicht. Aan de voorzijde is zicht op de haven, de molen, ophaalbrug en de Maas, terwijl aan de achterzijde zicht is op de tuin, de omliggende tuinen en de historische bebouwing van de vesting. Het gebruik als tweede woonkamer is goed denkbaar. In deze kamer is een grote garderobekast gebouwd. Aan de havenzijde bevindt zich nog een slaapkamer. Deze is in verhouding bescheiden van omvang maar biedt door het 20-ruits schuifraam ook een fraai zicht op de haven. Aan de achterzijde bevindt zich de badkamer. Deze is eenvoudig van uitvoering en ingericht met een dubbel wastafelmeubel, ligbad en toilet. Op een tweede overloop is de trap naar de zolderverdieping.

Indeling zolderverdieping:
Boven aan de rechte trap bevindt zich de open zolder. Deze zolderruimte is gelegen onder de 5.20 meter hoge nok van de beschoten kap. De ruimte biedt vele mogelijkheden. Op de zolder is een eenvoudig afgewerkte slaapkamer met vaste kastruimte gemaakt. Daarboven ligt nog een bergzolder.

Bijzonderheden:
Deze stadswoning is aan de voorzijde statig door de hoge voordeurpartij en de hoge roederamen. Vanuit de tuin oogt het pand als een onoverwinbare burcht. Het pand is in 1976 onder architectuur ingrijpend verbouwd en gerestaureerd. Hierbij zijn geen concessies gedaan in bouwkwaliteit, getuige het feit dat de cv-ketel uit dat jaar nog steeds in werking is. Het gehele pand is voorzien van hardhouten schuiframen, veelal met patentveren. Op diverse plaatsen zijn voorzetramen geplaats. Er zijn hoge balkenplafonds, bestaande uit moer- en kinderbalken; paneeldeuren; binnenluiken en vele roederamen. Het geheel ligt onder een beschoten, met oud Hollandse pannen gedekte kap. De gewelfkelder is in het verleden verdiept en voorzien van een waterkerende plint. De volwassen tuin is ingericht met gazon, terrassen van gebakken klinkertjes en vele borders met bloeiende planten. Aan de linkerzijde van de hal is een poort naar het steegje aan de zijkant van de woning. Deze wordt gebruikt als achterom voor zowel Stadshaven 21 als 21a. Het betreft een imposant pand op een unieke locatie aan de haven, ideaal voor levensgenieters die bijvoorbeeld hun boot in de nabijheid hebben. Enige modernisatie is wenselijk maar niet noodzakelijk.

Meer informatie:
Bijzonder Wonen Makelaardij
Peperstraat 29 5314 AM Bruchem
Postbus 138 5300 AC Zaltbommel
t: 0418-680050 f: 0418-680364
DSC_2390DSC_2399DSC_2403DSC_2410DSC_2412DSC_2433DSC_2435DSC_2454DSC_2458DSC_2431DSC_2430DSC_2464

Leave a Comment