De afgelopen maanden hebben wij op ClassyLife al diverse erg mooie huizen laten zien in een wat hogere prijsklasse. Nu hebben wij iets voor u dat nog extra bijzonder is. Namelijk een landgoed van bijna 9.5 hectare in Tilburg, dat onder onze en uw aandacht wordt gebracht door de eigenaar zelf. Het landgoed met o.a. een zeer forse bungalow is in zijn geheel te koop, of in twee delen. Met een oppervlak van 94.665 m2 is dit het grootste landgoed in de landgoederenzone van de gemeente Tilburg. Pineta is op basis van de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt als NSW-landgoed. Het is een unieke locatie voor mensen met liefde voor het buitenleven. U leeft er in een uitermate gezonde omgeving met prachtige flora, fauna, ruimte en complete privacy. Toch zijn de gemakken van de aangrenzende stad snel bereikbaar. Op landgoed Pineta staat een zeer royale, onder architectuur (Van Hees) gebouwde, bungalow. Deze is ook geschikt voor dubbele bewoning. Het aanvragen van een bouwvergunning voor een extra woning op het landgoed behoort ook tot de mogelijkheden.>>

573_1440

575_1440

De afgelopen maanden hebben wij op ClassyLife al diverse erg mooie huizen laten zien in een wat hogere prijsklasse. Nu hebben wij iets voor u dat nog extra bijzonder is. Namelijk een landgoed van bijna 9.5 hectare in Tilburg, dat onder onze en uw aandacht wordt gebracht door de eigenaar zelf. Het landgoed met o.a. een zeer forse bungalow biedt bijzondere voordelen voor de erf- en schenkbelasting, overdrachts- en vennootschapsbelasting, inkomsten- en gemeentelijke belastingen waaronder WOZ. Ook is er een subsidiemogelijkheid voor bosaanplant, in het kader van de NSW.

Landgoed Pineta, Bredaseweg, Tilburg  – prijs op aanvraag

Zie ook www.landgoederen-tilburg.nl, waarop ook een beschrijving van het landgoed in het Engels is te vinden.

Met een oppervlak van 94.665 m2 is dit het grootste landgoed in de landgoederenzone van de gemeente Tilburg. Pineta is op basis van de Natuurschoonwet 1928 gerangschikt als NSW-landgoed. Het is een unieke locatie voor mensen met liefde voor het buitenleven. U leeft er in een uitermate gezonde omgeving met prachtige flora, fauna, ruimte en complete privacy. Toch zijn de gemakken van de aangrenzende stad snel bereikbaar.

Het ontwerp van het bos- en padenplan en parklandschap werd begin 1900 gemaakt door de vermaarde tuinarchitect W.F. Maréchal uit ‘s-Hertogenbosch. Het is een gevarieerd ontwerp met veel meanderende wandelpaden. Het landgoed is uitstekend onderhouden door een absolute kenner.

Op landgoed Pineta staat een royale, onder architectuur (Van Hees) gebouwde, bungalow. Deze is ook geschikt voor dubbele bewoning. Het aanvragen van een bouwvergunning voor een extra woning op het landgoed behoort ook tot de mogelijkheden. Pineta ligt op het voormalige waterwingebied, ter hoogte van het welbekende bosterrein De oude Warande. Het heeft een uitstekende vorm en grootte met een diepte van maar liefst 750 meter, bebouwing en bos met landschappelijke aankleding en is omgeven door voornamelijk kleine landgoederen met villabouw.

Landgoederen-Tilburg-3

Rijke historie
Het landgoed ligt tussen het huidige Prinsenhoef en Sparrenhof. Pineta is onderdeel van natuurgebied Schaapsgoor dat eeuwenlang bestond uit heidevelden en moerasgronden. Het maakte halverwege de 19e eeuw onderdeel uit van landgoed Prinsenhoef, dat eigendom was van Koning Willem II. Hij gebruikte het landgoed voor de jacht. In 1909 kocht Dr. Deelen, geneesheer directeur van de RK Gasthuizen en vooraanstaand chirurg, het perceel aan. Hij liet op de grond een villa en een boswachtershuis bouwen. Zo werd het jachtgebied tevens woongebied. De huidige eigenaar, die het terrein verwierf in 1983, zette dit gebruik voort. Momenteel staat er een royale bungalow op het perceel.

Dr. Deelen besloot destijds om de vermaarde tuinarchitect Maréchal uit ‘s-Hertogenbosch een bebossingsplan te laten vervaardigen. Deze ontwierp een aansprekend plan met een parklandschap aan de voorzijde van het perceel, daarachter een opzet met hoofdlanen, paden, smalle kronkelpaden en een slingervijver. In zijn ontwerp nam hij onder meer een diversiteit aan loof- en naaldbomen op. Dit heeft geresulteerd in een heterogeen bos met een bebossingspercentage van zo’n 80%. Het landgoed is extra bijzonder vanwege de boeiende, zeer gevarieerde flora en fauna, die gedeeltelijk zelfs zeldzaam genoemd mag worden. Er staan bomen van meer dan een eeuw oud; grote partijen rododendrons en varens. Het feit dat hier ook korstmos wordt aangetroffen, duidt op zeer schone lucht. Reeën voelen zich hier thuis en komen tot dicht bij het huis, en ook haviken, reigers en sperwers ziet u er frequent. Steenmarters, salamanders en egels huizen er, vlinders fladderen er rond, de vleermuis en veldmuis hebben er hun plek, de Siberische grondeekhoorn, het ijsvogeltje, de wespendief en de libellen voelen zich hier ook thuis.

Fraaie huidige staat van onderhoud
De huidige eigenaar studeerde aan de Universiteit van Wageningen tuinbouw en bosbouwkunde en werkte als diplomaat. De huidige staat van landgoed Pineta is te danken aan zijn visie op het ontwikkelen en behouden van natuur en aan zijn activiteiten ten aanzien van het onderhoud. Periodiek koos hij voor het teruggaan naar de natuur om de unieke biotoop zijn kans te geven. Vervolgens focuste hij op een actief onderhoud. Er is een zeer aantrekkelijke mogelijkheid voor bosonderhoud door een bosbeheerder die bekend is met het onderhoud van landgoederen en specifiek met Pineta.

587_1440

Bungalow
Op het landgoed ligt een grote bungalow. Deze is ook voor dubbele bewoning uitstekend geschikt, dankzij een inhoud van 1.196 m3. Deze moderne bungalow uit 1989, ontworpen door architect Van Hees, is drempelloos gebouwd met overal aangenaam licht. Omringd door tuin en bos, bieden de kamers met de grote raampartijen overal uitzicht op de groene buitenruimte. De woning is zó gebouwd dat je je één voelt met de natuur. Kenmerkend zijn daarbij de aangenaam royale, meest vierkante vertrekken en hoge plafonds. Het geheel ademt in alle opzichten vrijheid. De woning heeft een ideale plek op het perceel. Indien gewenst, creëert u -door toevoeging van een tussenwand- twee woningen. Er zijn namelijk twee delen, in open verbinding met elkaar. Elk deel heeft een eigen hal, living, kamers, keuken (of keukenmogelijkheid), badkamer, toilet, centrale verwarming, kelder en terras. De entree heeft een unieke sfeer met een sierlijke portiek. De traptreden zijn belegd met marmermozaïek en de mahoniehouten voordeur is voorzien van uitbundig houtsnijwerk. De entree heeft ook extra ventilatiedeuren. De overstek geeft de toegang tot de woning een beschut karakter. Aan de terraszijde bij het ‘tweede deel’ van de bungalow zou naar wens een extra entree te maken zijn, met een extra oprit.

– De bungalow is voorzien van hardhouten kozijnen en dubbele beglazing
– 10 kamers (5 slaapkamers); 2 badkamers en 1 apart toilet; 2 ligbaden, 2 douches en 2 toiletten
– In 2013 zijn er twee nieuwe Nefit HR-combiketels geplaatst.
Het is op eenvoudige wijze mogelijk de bungalow te voorzien van een rieten kap. Ook kan er een verdieping op de bestaande bebouwing worden gerealiseerd. Naast extra leefruimte is er dan vanaf deze verdieping een subliem uitzicht op het landgoed.

Landgoederen-Tilburg-11

589_1440

591_1440

Landgoederen-Tilburg-9

Kenmerken

  • Aan de rand van de stad, in een lint van groen met stijlvolle villa’s op royale percelen, is het hier comfortabel buiten leven.
  • De ligging is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. Het landgoed is goed ontsloten, nabij de A58, met de verbindingen Eindhoven, Breda, Den Bosch, Turnhout.
  • Het hart van de stad bereikt u vlot per auto of fiets en bus(halte bijna voor de deur).
  • Winkels, sportfaciliteiten, scholen: alle stadse faciliteiten liggen dicht in de buurt, golfclub Prise d’eau ligt op een steenworp afstand.
  • Universiteit en hogescholen liggen op 5 minuten fietsafstand van deze locatie.
  • Treinstation Tilburg Universiteit ligt een goede 5 minuten fietsen verwijderd van het landgoed.
  • Breda en ’s-Hertogenbosch liggen op zo’n 20 autominuten afstand.
  • Eindhoven Airport bereikt u via de A58 en ligt op zo’n 30 autominuten afstand.
  • Vliegvelden Gilze Rijen en Breda International Airport naast A-58 (vliegveld Seppe) liggen vlakbij.

Meer informatie over dit unieke landgoed wordt u graag verstrekt door ir. J.G. Haker via 06 22 66 33 13 of via mail: [email protected].

Zie ook www.landgoederen-tilburg.nl, waarop ook een beschrijving van het landgoed in het Engels is te vinden.

Landgoederen-Tilburg-18

 

 

Leave a Comment