Het hoeft maar een detail te zijn waardoor je voor een huis kunt vallen. Wij zagen de foto’s van deze boerderij en die spraken ons al aan. Toen viel ineens ons oog op een kapelletje aan de overkant, zo’n kapelletje als je alleen in zuidelijke gebieden vindt waar het Rijke Roomsche Leven hoogtij vierde. Zelfs als je daar niets mee hebt, is dit charmant en bijzonder. Vervolgens kijk je nog eens naar dit huis, naar de stijl binnen, naar de ruimte en dan is de conclusie: als je in Eindhoven of omgeving werkt en een lekker familiehuis zoekt, dan is deze Buitenstate absoluut een bezoek waard.>>

Het hoeft maar een detail te zijn waardoor je voor een huis kunt vallen. Wij zagen de foto’s van deze boerderij en die spraken ons al aan. Toen viel ineens ons oog op een kapelletje aan de overkant, zo’n kapelletje als je alleen in zuidelijke gebieden vindt waar het Rijke Roomsche Leven hoogtij vierde. Zelfs als je daar niets mee hebt, is dit charmant en bijzonder. Vervolgens kijk je nog eens naar dit huis, naar de stijl binnen, naar de ruimte en dan is de conclusie: als je in Eindhoven of omgeving werkt en een lekker familiehuis zoekt, dan is deze Buitenstate absoluut een bezoek waard.

Oude Torenweg 15 Vlierden Prijs € 675.000,- k.k.

Deze royale halfvrijstaande woonboerderij met multifunctioneel bijgebouw en diepe tuin, rustig en landelijk gelegen op een perceel van 2.611 m2 en met een inhoud van 800 m3 werd in 1926 gebouwd, maar door de huidige bewoners tussen 2004 en 2007 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. De gevels zijn opgetrokken in spouwmetselwerk (ca. 40/42 cm) op basis van bestaande steense muren + isolatie + een nieuwe buitenmuur. Overal zijn hardhouten kozijnen met HR ++ beglazing toegepast. De verdiepingsvloer is van hout.  Het vernieuwde dak heeft een houten kapconstructie met geïsoleerde dakplaten (Slimfix 12 cm) en is met gebakken pannen bedekt. Er is vloerverwarming op de hele begane grond en in de badkamer op de verdieping. Alle ruimtes zijn voorzien van CV, behalve de kelder, toilet benedenverdieping en overloop. Het huis staat aan een rustige doorlopende woonstraat in Vlierden (gemeente Deurne), tussen Helmond en Deurne, met alle voorzieningen en NS-station op fietsafstand.

Indeling

Hal/speelkamer
Hal, tevens speelkamer met leitegel vloer, wanden en plafond van stucwerk. Meterkast (volgens Nen 1010)

Woonkamer
Sfeervolle lichte L-vormige woonkamer met eikenhouten vloer, stucwerk wanden en balkenplafond. Met aansluiting houtkachel en schuifdeuren naar de keuken. De opkamer (waaronder provisiekelder) is gelijksoortig afgewerkt, hier bevindt zich de trapopgang.

Keuken
Dichte gezellige leefkeuken met leitegel vloer, stucwerk wanden en balkenplafond. Voorzien van een mdf-keukeninrichting met eikenfineer in lengte opstelling en ingebouwde kast. Het keukenblad is van composiet. Apparatuur: 5 pits fornuis met oven, afzuigkap, vaatwasser, ijskast.
Vanuit de keuken is de betegelde provisiekelder met ontluchting bereikbaar (ca. 1.65m hoog). Door de tuindeuren is er rechtstreeks contact met terras en tuin.

Bijkeuken
Leisteen betegelde bijkeuken met vaste wastafel en meubel. Hier bevindt zich ook de achter entree. Tevens heeft u vanuit de bijkeuken toegang tot de modern betegelde toiletruimte en de betegelde wasruimte met aansluitingen voor witgoed.

 

Verdieping
Overloop met houten dekvloer en isolatie. Extra lichtinval middels het velux dakraam. 3 slaapkamers met houten vloeren, stucwerk wanden en grenenhouten delen plafonds. Alle kamers zijn voorzien van een velux dakraam met zonwering. Diepe bergkast met vloer cv.-unit en een bergzolder met gasgestookte cv-ketel (2007)

De ouderslaapkamer met houten vloer, stucwerk wanden en grenenhouten delen plafonds heeft zijgevel ramen, een velux dakraam met zonwering en een inloopgarderobe. De slaapkamer geeft een zeer ruimtelijk gevoel. Het is een kamer met een open ruimte tot de nok van het huis.

Badkamer                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Modern betegelde badkamer met 2 velux dakramen en voorzien van een ligbad, wandcloset, vaste wastafel en inloopdouche

 Multifunctioneel bijgebouw
Gebouwd in 2012. Met begane grond, kelder en zolder. Gevels in spouwmetselwerk (32 cm) , voorzien van isolatie en aan de buitenkant gepotdekseld. De kozijnen en deuren zijn van hardhout met HR ++ beglazing. De vloer is van beton en gevlinderd. Het bijgebouw heeft een kapconstructie van stalen spanten met houten gordingen met geïsoleerde dakplaten (Slimfix) beschoten en met gebakken pannen bedekt.


 

Indeling:
Begane grond:
– Garage/berging met hardhouten dubbele openslaande deuren aan de voorkant, een schuifdeur aan de zijkant en dubbele deuren aan de achterkant. De ruimte heeft vloerverwarming, WTW en alarm.
– Trap/ meterkast inclusief krachtstroom.
– Betegelde hal met keukenblokje
– Betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. (mechanisch geventileerd)
– Betegeld kantoor met 2 velux dakramen en cv-verwarmd.

Kelder
Met betonvloer, schoon metselwerkwanden en betonnen dek. Veel opslagruimte.

Zolder
Met 3 velux dakramen. Voorzien van WTW-unit, gasgestookte Topline cv-ketel, betegelde douche en vaste wastafel. Ook hier weer veel opslagruimte.

Tuin en buitenvoorzieningen
U bereikt de boerderij en het bijgebouw via een brede verharde oprit met volop eigen parkeerplaatsen en penanten poort.
De voortuin met karakteristieke leibomen en hagen maakt een verzorgde indruk.
De achtertuin heeft bomen, hagen, gazon, borders een gemetselde muur met de buren, een beregingsput en terrassen in zon en -schaduw, zelfs een gezellig overdekt terras. Er zijn 2 buitenkranen en het grasveld is v.v. een sproei-installatie. De tuin is aangelegd onder architectuur. Door het specifiek plaatsen van bomen en de diepte van de tuin heeft u optimale privacy.

Bijzonderheden

  • De bestemming is ‘wonen’
  • Zeer degelijk gebouwd bijgebouw met volop toepassingsmogelijkheden. Denk ook aan mantelzorg.
  • Rustig en landelijk gelegen, met uitvalswegen, NS-station en overige voorzieningen op korte afstand.
  • Keurig bewoond en netjes onderhouden.
  • Door verkoper wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd.

Meer informatie via:
Adriaan van den Heuvel Makelaars & Adviseurs / Buitenstate makelaar
Hoofdstraat 155, Helmond
Bel ons nu: 0492-661884
www.heuvel.nl
https://www.buitenstate.nl/landelijk-wonen/aanbod/noord-brabant/vlierden/oude-torenweg-15.html?=0&orderBy=datum_desc&page=3

 

Leave a Comment