‘Een beetje een vreemde kop boven dit artikel’, zo denkt u wellicht. Dat zullen wij meteen toelichten. De prachtige boerderij die wij u hier laten zien, staat in het kleine Kerkwijk, gemeente Zaltbommel. Kerkwijk was in het feodale tijdperk een heerlijkheid, eigendom van één familie. Het werd in de loop der eeuwen een gewone gemeente die in 1999 werd opgeheven en bij Zaltbommel werd gevoegd. Dit heerlijke huis wordt te koop aangeboden via makelaardij Bijzonder Wonen in Bruchem waar ze gespecialiseerd zijn in prachthuizen. Toen wij dit zagen, met name de locatie, de geweldige deel/werkplaats en de prijs/kwaliteitverhouding, dachten wij: dit moet ook ú zien! Vergelijk het eens met de prijzen in het Gooi! Precies, dan is een beetje meer woonwerkverkeer geen last meer!>>

‘Een beetje een vreemde kop boven dit artikel’, zo denkt u wellicht. Dat zullen wij meteen toelichten. De prachtige boerderij die wij u hier laten zien, staat in het kleine Kerkwijk, gemeente Zaltbommel. Kerkwijk was in het feodale tijdperk een heerlijkheid, eigendom van één familie. Het werd in de loop der eeuwen een gewone gemeente die in 1999 werd opgeheven en bij Zaltbommel werd gevoegd. Dit heerlijke huis wordt te koop aangeboden via makelaardij Bijzonder Wonen in Bruchem waar ze gespecialiseerd zijn in prachthuizen. Toen wij dit zagen, met name de locatie, de geweldige deel/werkplaats en de prijs/kwaliteitverhouding, dachten wij: dit moet ook ú zien! Vergelijk het eens met de prijzen in het Gooi! Precies, dan is een beetje meer woonwerkverkeer geen last meer!

Torenstraat 3 KERKWIJK  Vraagprijs € 650.000 k.k.

Imposante gerenoveerde T-boerderij gelegen op rustige en schilderachtige locatie, omgeven door een lommerrijke en zonnige cottagetuin. Heerlijk lichte woonkamer met houtkachel, muziekkamer, werk-/slaapkamer, eetkeuken met aangrenzende gewelfkelder en een groot achterhuis met legio mogelijkheden op de begane grond. Vier slaapkamers, luxe badkamer en separate toiletruimte op de eerste verdieping. Twee kamers op de tweede verdieping. Rijksmonument

Bruto-inhoud woonboerderij: circa 1.700 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 350 m2 (Waarvan 120 m2 in het achterhuis)
Perceeloppervlak: 2.072 m²
Bouwjaar: 1841

Indeling begane grond
In het midden van de symmetrische voorgevel biedt de boerendeur toegang tot de achtergelegen gang met natuurstenen vloer. De gang geeft toegang tot de woonkamer, de slaap-/werkkamer, de eetkeuken en het achterhuis.
Aan de linkerzijde van de gang bevindt zich de zonnige en tuingerichte woonkamer. In de woonkamer zijn vier hoge 6-ruits ramen die zicht bieden op de voor- en zijtuin. In het voorste gedeelte van de woonkamer staat een houtkachel. Op de vloer liggen brede eiken vloerdelen, de wanden zijn strak gestuukt en het houten plafond is net als de voormalige bedstee wit geschilderd.

Vanuit de woonkamer geven glazen paneeldeuren toegang tot de muziekkamer. Deze kamer zou zich ook goed lenen als speel- of tv-kamer maar kan ook bij het achterhuis worden betrokken. Aan de rechterzijde van de gang is een werk-/slaapkamer met balkenplafond en brede eiken vloerdelen. Drie hoge 6-ruits ramen bieden uitzicht op de voortuin en de naastgelegen kerk.
De eetkeuken is voorzien van een authentieke bakoven en een getimmerde schouw waaronder vaste kasten zijn gerealiseerd. De ruimte is in 2014 ingericht met een eigentijdse keuken voorzien van onder andere een breed rvs fornuis. De natuurstenen vloer is voorzien van vloerverwarming. Vanuit de eetkeuken is er toegang tot de gewelfde kelder met antieke plavuizen.
Aan het einde van de gang is het achterhuis met de deel (115 m²) te bereiken. Deze ruimte geeft ongekende mogelijkheden voor een prachtige tuingerichte woonkamer, atelierruimte, kantoor enz.. Verbouwingstekeningen zijn reeds aanwezig. De spanten zijn in het zicht en er zijn dubbele wagendeuren en stalraampjes. In de deel is een technische ruimte waar de houtgestookte cv-installatie staat en de witgoedaansluitingen zijn. Vanuit de deel is de 2e kelder te bereiken. Deze lage kelder bevindt zich onder de achterkamer.

Indeling eerste verdieping
Aan de overloop grenzen vier lichte slaapkamers, de comfortabele badkamer, een toiletruimte en een garderoberuimte.
In alle slaapkamers zijn de spanten in het zicht gelaten en de geïsoleerde kap is met gipsplaten afgewerkt. In één slaapkamer is een bedstede gemaakt. De modern vormgegeven badkamer (2013) vormt een mooi contrast met een bijna 175 jaar oud spantbeen.
De ruimte is ingericht met een ligbad, inloop regendouche en dubbele wastafel. De vloer is belegd met hardsteen en de wanden zijn afgewerkt met grote witte wandtegels.
De separate toiletruimte is eveneens recent vernieuwd en voorzien van een met Portugese tegels belegde vloer.

Indeling tweede verdieping:
Op deze verdieping zijn er  twee slaapkamers onder de geïsoleerde kap. Beide kamers zijn voorzien van een groot Velux dakvenster. Op één van de kamers is er een vaste kast.

Bijzonderheden
Deze monumentale T-woonboerderij is gebouwd in 1841 op de fundamenten van een vroeg 18e eeuwse boerderij en ligt op een historische locatie naast de 12e eeuwse kerk. De woonboerderij is met zorg onderhouden en verkeert in bouwkundig goede staat.
De woonboerderij ademt een buitengewoon aangename atmosfeer uit. Dat wordt versterkt door onder andere de lichtinval via de hoge schuiframen, de paneeldeuren, de balkenplafonds en de zorgvuldig gekozen vloerafwerking met hardsteen en brede eiken delen.
De 6-ruits schuiframen worden aan de buitenzijde geflankeerd door houten buitenluiken.
Fraai metselwerk met boerenvlechtingen siert de zijgevels waar ook een anker is aangebracht met het jaar waarin de boerderij in de huidige vorm is herrezen. In de achtergevel zijn nog oudere bouwsporen zichtbaar, vermoedelijk uit begin 1700.
De woonboerderij wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie. De huidige eigenaren maken echter veelvuldig gebruik van de houtgestookte cv-ketel die gekoppeld is aan een 2000 liter buffervat en een grote boiler. Ook de elektrische installatie is volledig vernieuwd.
Een oprijlaan met volwassen bomen biedt vanuit de Aalderwijksestraat toegang tot het achterhuis. De wintergroene tuin is ingericht met diverse geschoren hagen, volwassen (fruit)bomen en diverse zitjes. Het is een heerlijk familiehuis op een idyllische en rustige locatie op slechts 6 km afstand van de autosnelweg A2 en het station in Zaltbommel.

 

Meer informatie: www.bijzonderwonen.com
Peperstraat 29, 5314 AM Bruchem
t: 0418-680050
e: [email protected]

 

 

Leave a Comment