Zeg nu zelf, als je zo de eerste foto’s ziet, dan is dit toch alsof je ergens in Toscane bent? Deze ‘rijksmonumentale boerenhofstede’ staat echter in Langbroek in de provincie Utrecht. In alle eerlijkheid: er moet wel wat aan gedaan worden. Maar wat een heerlijk huis is het nu al, deze boerderij die door een bij Buitenstate aangesloten makelaar wordt aangeboden.>>

Zeg nu zelf, als je zo de eerste foto’s ziet, dan is dit toch alsof je ergens in Toscane bent? Deze ‘rijksmonumentale boerenhofstede’ staat echter in Langbroek in de provincie Utrecht. In alle eerlijkheid: er moet wel wat aan gedaan worden. Maar wat een heerlijk huis is het nu al, deze boerderij die door een bij Buitenstate aangesloten makelaar wordt aangeboden.

Langbroekerdijk A 78, Langbroek  Prijs € 745.000,- k.k.

Mocht u ooit over de Langbroekerdijk zijn gereden, dan is deze licht gepleisterde en geel gesausde bakstenen boerderij u zeker opgevallen. Deze in het buitengebied van Langbroek gelegen sfeervolle boerenhofstede met bijgebouw, tuin en weiland is gelegen op een perceel van 2 ha 25 a 97 ca. Het betreft een rijksmonument, gelegen in een gebied dat bekend staat om haar prachtige landschap waar het weidegebied overgaat in de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, kastelen en mooie boerderijen wisselen elkaar af in het unieke Langbroeker Weteringgebied. Het object is gesplitst in twee wooneenheden, het deel dat wij te koop aanbieden bestaat uit circa 2/3 van het geel gepleisterde voorhuis en het volledige rietgedekte achterhuis. De inhoud is 1.727 m3, het perceeloppervlak bedraagt 21.147 m2. Hoe mooi en ruim wil je het hebben?

Het pand is gelegen aan de dorpsrand van Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede). Langbroek beschikt over basisvoorzieningen zoals een basisschool, buurtsupermarkt en sportvoorzieningen. De plaatsen Doorn en Wijk bij Duurstede met alle overige voorzieningen zoals middelbare scholen, winkelcentra en sportvoorzieningen zijn op fietsafstand gelegen. Het huis is goed bereikbaar via de A12 en diverse N-wegen en is centraal in het land gelegen. De stad Utrecht bevindt zich op circa 20 autominuten. Nationaal park De Utrechtse Heuvelrug en de natuurgebieden Het Doornse Gat en de Nederrijn bevinden zich eveneens in de nabijheid.

Indeling

Begane grond:
Entree via de zijgevel, hal/klompenhok met opstelplaats van (huur)boiler. Via de hal komt u in de woonkeuken met keukenopstelling en toegang tot de ruime L-vormige gang voorzien van marmeren vloer. De gang is centraal gelegen in de woning en is voorzien van een marmeren vloer. Tevens heeft u via de gang toegang tot alle ruimtes van de begane grond en beschikt deze over een tuindeur en de trap naar de eerste verdieping, waaronder een ruime sta-hoge kelder is gesitueerd. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en wasmachine-aansluiting, er is een separate toiletruimte. De eerste woonkamer is voorzien van drie monumentale tuindeuren, balkenplafond en een schouw met voorzet kachel. Via een tussendeur bereikt u de tweede woonkamer, deze heeft eveneens een balkenplafond, schouw met voorzetkachel en een raam met  de oorspronkelijke binnenluiken.

Eerste verdieping:
Via de monumentale trap bereikt u de overloop van de eerste verdieping. Hier zijn het bordes en de (slaap)kamers bereikbaar. Aan de voorzijde bevinden zich 2 slaapkamers. Eén slaapkamer is voorzien van zachtboard plafonds en inbouwkasten, de tweede slaapkamer heeft een balkenplafond. Aan de achterzijde bevindt zich een royale slaapkamer/zolder met originele bedstee.

Tweede verdieping:
Via vaste trap bereikbare open zolderruimte voorzien van houten dakbeschot.

Achterhuis:
Dit is bereikbaar via het woonhuis en is nu in gebruik als opslag- en bergruimte maar kan ook worden aangepast tot woonruimte of kantoor/praktijk aan huis. Ook het realiseren van (paarden) stallen behoort tot de mogelijkheid. Het achterhuis beschikt nog over de originele deeldeuren en is voorzien van een hooizolder met origineel luik.

Tuin en weide:
De huidige tuin bevindt zich aan de voor- en zijkant van de hofstede. Ook het bijbehorende weiland is aan de voorzijde gelegen. Vanuit de woonkamer heeft u een schitterend uitzicht over uw ‘eigen’ landerijen en op Kasteel Lunenburg.

 

 

Bijzonderheden:

– Het object is een rijksmonument;
– Het object dient volledig gerenoveerd/gemoderniseerd te worden;
– Het object is geschikt voor diverse uiteenlopende gebruiksmogelijkheden, onder andere: dubbele bewoning/mantelzorg, kantoor/praktijk aan huis, atelier aan huis, realisatie van (paarden)stallen;

Meer informatie

Breeschoten & Vernooij makelaars | rentmeesters | taxateurs – Odijk, Langbroekerdijk A 78 – LANGBROEK

https://www.buitenstate.nl/landelijk-wonen/aanbod/utrecht/langbroek/langbroekerdijk-a-78.html?=0&provincieId=10&orderBy=datum_desc&page=4

Leave a Comment