Bij ClassyLife tonen wij u graag te koop staande huizen die iets bijzonders hebben, door hun ligging, formaat, attractieve prijs, stijl. Soms zitten er huizen bij waar je even ‘doorheen’ moet kijken om het potentieel te ontdekken. En af en toe hebben wij een ‘coup de coeur’, een huis dat eigenlijk al helemaal af is en dat je doet verzuchten ‘daar wil ik wel wonen’. Dergelijke huizen komen wij nogal eens tegen bij Bijzonder Wonen Makelaardij, dat actief is in een gebied waar veel fraaie woningen staan en dat blijkbaar graag ingeschakeld wordt door mensen met smaak. Want zie nu weer dit prachthuis in Haaften, tussen Gorinchem en Geldermalsen en welbeschouwd overal dichtbij. Het is wat ons betreft helemaal af en zal ook u zeker zeer aanspreken. Natuurlijk is het qua prijs niet voor iedereen haalbaar, maar vergelijk deze met wat vaak elders voor minder huizen wordt gevraagd en dan móet er iemand onder u zijn die zegt ‘wauw, we moeten even héél snel handelen!’>>

Bij ClassyLife tonen wij u graag te koop staande huizen die iets bijzonders hebben, door hun ligging, formaat, attractieve prijs, stijl. Soms zitten er huizen bij waar je even ‘doorheen’ moet kijken om het potentieel te ontdekken. En af en toe hebben wij een ‘coup de coeur’, een huis dat eigenlijk al helemaal af is en dat je doet verzuchten ‘daar wil ik wel wonen’. Dergelijke huizen komen wij nogal eens tegen bij Bijzonder Wonen Makelaardij, dat actief is in een gebied waar veel fraaie woningen staan en dat blijkbaar graag ingeschakeld wordt door mensen met smaak. Want zie nu weer dit prachthuis in Haaften, tussen Gorinchem en Geldermalsen en welbeschouwd overal dichtbij. Het is wat ons betreft helemaal af en zal ook u zeker zeer aanspreken. Natuurlijk is het qua prijs niet voor iedereen haalbaar, maar vergelijk deze met wat vaak elders voor minder huizen wordt gevraagd en dan móet er iemand onder u zijn die zegt ‘wauw, we moeten even héél snel handelen!’

Dreef 23, Haaften Vraagprijs € 825.000 k.k.

Haaften (gemeente Neerijnen) ligt in de Tielerwaard aan de rivier de Waal. Het rustige dorp ligt op 15 autominuten van ‘s-Hertogenbosch en op 30 autominuten van Utrecht. Het heeft een complete middenstand, een tennis- en voetbalvereniging, een ijsbaan, een openbare bibliotheek, een multifunctioneel centrum met daarin o.a. twee basisscholen, BSO en een peuterspeelzaal. Haaften ligt in de kom van de Waalbandijk aan de noordoever van de rivier de Waal. Op loopafstand ligt het schitterende natuurgebied De Crobsche Waard, dat bestaat uit een afwisseling van plassen (zwemwater), moerasbossen en vochtige landbouwgronden. Haaften ligt aan de Provinciale weg 830 die van Gorinchem naar Geldermalsen loopt. De A2 en A15 liggen op enkele minuten afstand. Voor stedelijke voorzieningen zoals speciaalzaken zijn bewoners gericht op Zaltbommel, Leerdam of Gorinchem. De Bommelerwaard, aan de overkant van de Waal, is te bereiken via de A2, maar ook met het autoveer Brakel-Herwijnen. Een klein, gezellig dorp met, u ziet het, een prachthuis te koop.

Deze hoogwaardig verbouwde T-boerderij, ligt in een gewilde straat en staat op een lommerrijk perceel. Het rietgedekte achterhuis met o.a. een gastenkamer leent zich voor meerdere doeleinden.
Lange gang, eetkamer, woonkamer met rookkanaal, tuingerichte luxe keuken met aangrenzende kelder, werk- annex slaapkamer met dubbele tuindeuren en aangrenzende doucheruimte, deel (76 m²) met hoog balkenplafond en dubbele deuren naar het overstek en een hobbyruimte op de begane grond. Overloop, drie slaapkamers, waarvan één met dakkapel, een exclusieve badkamer en een grote zolder op de 1e verdieping.

Bruto inhoud: 1.867m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 347m²
Perceeloppervlak: 2.380 m²
Bouwjaar: 1889

Indeling begane grond:
Vanuit de lange gang met hoog balkenplafond en plavuizenvloer geven historische paneeldeuren toegang tot de woonkamer, de eetkamer, de keuken en de deel. Aan de linkerzijde van de gang ligt de zonnige woonkamer met eiken vloerdelen, schuiframen en een hoog balkenplafond. De ruimte is niet alleen heerlijk licht maar ook zeer comfortabel doordat alle ramen zijn voorzien van HR++ beglazing en er in het voorste gedeelte van de kamer is een mogelijkheid voor een houtkachel. Aan de rechterzijde van de gang is de eetkamer met geschilderde vloerdelen, hoog balkenplafond en schuiframen met zicht op de strak aangelegde voortuin. In de eetkamer is een vaste kastenwand voor boeken of serviesgoed en een doorloop naar de keuken waar onder de trap een computerhoek voor de jeugd gecreëerd is. De tuingerichte keuken is ingericht met een luxe houten meubel voorzien van een stoer natuurstenen werkblad en hoogwaardige inbouwapparatuur. Zo is er voor de liefhebber o.a. een prachtig breed gasfornuis met dubbele oven, een Amerikaanse koelkast en een Quooker. Centraal in de ruimte staat een werkeiland waaraan gegeten of geborreld kan worden (de wijnkelder grenst direct aan de keuken).

Aan het eind van de gang is de zijentree die doorgaans als hoofdingang wordt gebruikt. Als bijna vanzelfsprekend is ook de toiletruimte eigentijds. Aan de achterzijde van het pand ligt de verwarmde deel van 74 m² die zich uitstekend zou lenen als tweede woonkamer, atelier, werkruimte dan wel als garage voor meerdere auto’s. De historische spanten staan in het zicht en er is een 3,45m hoog balkenplafond. Aan de achterzijde zijn dubbele deeldeuren die uitkomen onder de Gelderse overstek.

Links van de deel bevindt zich een de slaap- annex werkkamer met de aangrenzende doucheruimte. Een ideale ruimte voor gasten of een inwonende ouder. Vanuit deze kamer geven dubbele deuren toegang tot de beschut gelegen zijtuin. De wanden en het plafond zijn gestukadoord en op de vloer liggen geschilderde houten delen. De aangrenzende doucheruimte is eenvoudig van inrichting en voorzien van wastafel, douche en toilet. Grenzend aan de deel ligt nog een grote hobbyruimte annex berging met vaste trap naar de zolder. Vanuit deze berging geven dubbele deuren toegang tot de overstek.

Indeling 1e verdieping:
Via de 19e eeuwse trap is de overloop bereikbaar, waarvan de vloer is belegd met eiken vloerdelen. Aan de overloop grenzen de drie slaapkamers. Er zijn nieuwe paneeldeuren met stijlvol hang en sluitwerk, strak gestukadoorde wanden en met massief eiken belegde vloeren. Op de twee slaapkamers in het voorhuis geven mezzaninevensters zicht op de voortuin en de Dreef. De derde slaapkamer is een typische neerkamer met dakkapel en biedt uitzicht op de toren van Haaften. In deze kamer liggen witgeschilderde vloerdelen. De exclusieve badkamer is ingericht met een dubbel wastafelmeubel in hardsteen, een grote inloopdouche, een toilet en een luxe (opgiet)sauna. De ruimte is belegd met grote donkere plavuizen en heerlijk licht door de twee grote Velux dakvensters.

Bijzonderheden: 
Het betreft een gaaf bewaard gebleven T-boerderij. Authentieke elementen zijn gecombineerd met hoogwaardig comfort. Zo zijn er originele paneeldeuren, nieuwe hoogwaardige schuiframen, buitenluiken, hoge balkenplafonds, brede vloerdelen, strak stucwerk, goed binnen- en buitenschilderwerk. De woonboerderij wordt verwarmd middels een gasgestookte Remeha HR ketel uit 2012.
De woonboerderij is opgetrokken op een vrijwel rechthoekige plattegrond met achterhuis en dwars geplaatst voorhuis. Het voorhuis heeft een pannengedekt schilddak. Het achterhuis heeft een deels met riet en deels met gesmoorde Oudhollandse pannen gedekt schilddak met Gelderse overstek aan de achterzijde. Het rietendak is in 2008 en 2009 volledig vernieuwd. Het perceel wordt aan de voorzijde begrensd door een slootje met daarover een eigen bruggetje. Een grindpaadje leidt naar de voorname voordeur. Rondom de woonboerderij is een onderhoudsvriendelijke met hagen omsloten tuin met gazon, fruitbomen, leilinden, een oude walnotenboom en vele terrassen. Aan de zijkant is een oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Deze markante woonboerderij is naast het gebruik als familiehuis ook zeer geschikt om wonen en werken te combineren.


Meer informatie, incl. plattegronden: http://www.bijzonderwonen.com/Dreef-23-HAAFTEN-20170515105044306

Bijzonder Wonen Makelaardij
Peperstraat 29
5314 AM Bruchem
t: 0418-680050
i: www.bijzonderwonen.com

 

Leave a Comment