Als u vertelt dat u een nieuw huis heeft gekocht in Reek, zullen maar weinig mensen weten waar dat ligt (tussen Oss en Nijmegen). Laat u vervolgens een foto zien, en vertelt u wat u ervoor betaald heeft, dan zal algemeen de reactie zijn ‘maar dat begrijp ik wel, dat had ik ook wel willen doen’. Als u qua werk in dit gebied kunt wonen en u zoekt een sublieme mix van ruimte, rust en stijl, dan is dit een wel zeer verleidelijk huis. Deze monumentale locatie in het schilderachtige Reek kan worden samengevat in drie sleutelwoorden: rust, ruimte en privacy. Het geheel staat op 4.503 m2 grond en heeft een inhoud van 1.728 m2. Het huis is de combinatie van de kloosterschool en de kloosterboerderij. Beide zijn rond 1900 gebouwd. Sinds 1984 is de kloosterschool (met de boerderij) als woning in gebruik. In 1984 is het gehele pand verbouwd en uitgebouwd met behoud van de authentieke, karakteristieke stijl. De A50 ligt nabij, binnen 10 tot 40 minuten bereikt u ‘s-Hertogenbosch, Uden, Veghel, Eindhoven, Oss en Nijmegen. Leuk!>>

764_404249_medium

764_404290_mediumAls u vertelt dat u een nieuw huis heeft gekocht in Reek, zullen maar weinig mensen weten waar dat ligt (tussen Oss en Nijmegen). Laat u vervolgens een foto zien, en vertelt u wat u ervoor betaald heeft, dan zal algemeen de reactie zijn ‘maar dat begrijp ik wel, dat had ik ook wel willen doen’. Als u qua werk in dit gebied kunt wonen en u zoekt een sublieme mix van ruimte, rust en stijl, dan is dit een wel zeer verleidelijk huis. En u ziet het goed, een deel ervan was ooit een schooltje – het was de kloosterschool van het kloostercomplex St. Elisabeth.

Heijtmorgen 7, Reek      Prijs € 649.000,- k.k.

Deze monumentale locatie in het schilderachtige Reek kan worden samengevat in drie sleutelwoorden: rust, ruimte en privacy.  Het geheel staat op 4.503 m2 grond en heeft een inhoud van 1.728 m2.  Het huis maakte deel uit van het Kloostercomplex St. Elisabeth en is de combinatie van de kloosterschool en de kloosterboerderij. Deze delen zijn rond 1900 gebouwd. Sinds 1984 is de kloosterschool (met de boerderij) als woning in gebruik. De kloosterboerderij is vanaf eind jaren ’40 in de vorige eeuw als woning gebruikt. In 1984 is het gehele pand verbouwd en uitgebouwd met behoud van de authentieke, karakteristieke stijl. Samen met de dorpen Schaijk en Zeeland vormt Reek de gemeente Landerd. De A50 ligt nabij, binnen 10 tot 40 minuten bereikt u ‘s-Hertogenbosch, Uden, Veghel, Eindhoven, Oss en Nijmegen. De gemeente Landerd heeft circa 15.000 inwoners. In zowel Reek als in Schaijk zijn basisscholen aanwezig. Vervolgonderwijs vindt u in Grave en in de omliggende plaatsen als Uden en Oss. Het handelsmerk van de gemeente Landerd is de natuur, met een afwisseling van open gebieden met weilanden, bos en natuurgebieden. Landerd heeft overigens ook een zeer rijk verenigingsleven.

764_404303_medium

764_404300_medium

764_404299_medium

Situering
Het huis is gelegen op een unieke locatie in de kernrandzone van Reek, met een ideale mix van rust, ruimte en toch nabij diverse dorpen. Het is bereikbaar via een riante eigen oprit. De woning is traditioneel gebouwd. In latere jaren zijn uiteraard het dak, de vloer en een gedeelte van de gevels geïsoleerd. Het woonoppervlak is circa 256 m², de inhoud van het woongedeelte (exclusief de voormalige boerderij) is 935 m3. Het huis voldoet aan alle eisen die vandaag de dag aan een luxe woning gesteld worden. Het totale object (woning en boerderij) heeft een inhoud van circa 1.728 m².

764_404261_medium

Indeling begane grond
Entree/hal, toilet, wasruimte, werkkamer, garage, woonkamer, woonkeuken, gang, drie slaapkamers en een badkamer. In de boerderij zijn nog een woonkamer, een eenvoudige keuken, douche en toilet en een riante werkplaats / opslagruimte.
U komt het huis binnen via een hal met deels stucwerk en deels lambrisering wanden. Het plafond is afgewerkt met houten kraaldelen. De WC in de hal heeft een hangcloset en een fonteintje en is deels betegeld. De wasruimte/berging beschikt over een klein keukenblokje, witgoedaansluitingen en ruimte en aansluitingen voor een koelkast en vriezer.

764_404254_medium

764_404257_medium

De ruime woonkeuken heeft een landelijke keukeninrichting. Ze is voorzien van marmoleum vloertegels, stucwerk wanden en een planken plafond. Het recht opgestelde aanrechtblad is afgewerkt met graniet. De keuken beschikt over een kookeiland (spoel), combi magnetron, koelkast, diepvries, 1,5 roestvrijstalen spoelbak, een 5-pits gasfornuis (met oven) en een vaatwasser. In de keuken is een sfeervolle gasgevelkachel gesitueerd. Verder is in de keuken plaats gemaakt voor een ‘kantoorhoekje’. Door de grote raampartijen (schoolramen) valt veel licht in de keuken en door de mooie openslaande tuindeuren wordt de tuin als het ware naar binnen gehaald.

764_404252_medium

764_404250_medium

764_404251_medium

De woonkamer is voorzien van een houten planken vloer, dezelfde houten kraaldelen tegen het plafond en stucwerk wanden. In de woonkamer is een sfeervolle houtkachel gesitueerd. En ook hier treft u de grote raampartijen, die de woonkamer voorzien van veel lichtinval.
De gang geeft toegang tot de twee kleinere en de grote slaapkamer op de begane grond. Deze kamers zijn behalve als slaapkamer natuurlijk multifunctioneel te gebruiken. De badkamer op de begane grond heeft een ligbad, douchecabine, dubbele wastafel en een toilet.

764_404268_medium

764_404265_medium
De aanpandige garage heeft eveneens in spouw gemetselde muren en een plat dak met bitumineuze dekking. Er is plaats in de garage voor één auto.

764_404299_medium (1)
Boerderij
Buitenom kunt u naar de voormalige kloosterboerderij. Hierin is een start gemaakt met een tweede inpandige woning. Dit gedeelte is uitstekend te gebruiken als mantelzorg- of kangoeroewoning. Verder bestaat de boerderij uit een grotere ruimte die dienst doet als werkplaats en/of opslagruimte. De boerderij heeft een inhoud van circa 770 m³.De afwerking hier is in overeenstemming met het landelijke karakter ervan. Deze is luxe en degelijk, en aan alles is te zien dat het huis met liefde en vakmanschap is onderhouden.

764_404279_medium

764_404280_medium

Op de eerste verdieping, die toegankelijk is via de trap in de gang, zijn drie slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De slaapkamers zijn allen keurig afgewerkt met inbouwkasten en grote raampartijen. De slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking en zijn afgetimmerd. De badkamer (tweede badkamer) heeft twee wastafels, een toilet en een douche. De ruimte is volledig betegeld.
De zolder van de boerderij wordt bereikt met een vaste trap. Het is een open ruimte die nog volledig naar wens van de volgende eigenaar kan worden ingericht.

764_404285_medium

Bijzonderheden
Bijzonder aan dit object is dat het al bestaat uit twee gescheiden woondelen. Wonen met een mantelzorg- of kangoeroefunctie behoort derhalve tot de mogelijkheden. Verder biedt de grote hoeveelheid ruimte talloze mogelijkheden zoals gebruik als atelier of bedrijfsruimte, praktijk aan huis of kleinschalige ambachtelijke of dienstverlenende activiteiten. Omdat de staat van onderhoud uitstekend is weet, zijn er niet meteen twee rechterhanden nodig om een en ander bewoonbaar te maken.

764_404286_medium

Tuin
Rondom de woning bevinden zich een fraaie tuin, een erf met overige opstallen en weilanden. De vijver, de wandelpaden, het bos met volwassen bomen en de mooie terrassen mogen hierbij niet onbenoemd blijven.

764_404288_medium

764_404289_medium

764_404292_medium

764_404298_medium

764_404307_medium

Dit huis wordt aangeboden via Bernheze makelaars & adviseurs
Bitswijk 10, 5401 JB Uden
T 0413-243818
E [email protected]
W www.bernheze.nl

Meer informatie en nog veel meer foto’s vindt u hier: http://www.buitenstate.nl/landelijk-wonen/aanbod/noord-brabant/reek/heijtmorgen-7.html

Leave a Comment