Been there, done that. Wij woonden vele jaren middenin de natuur, bevoorrecht en rustig. Toch werd er vervolgens heel bewust gekozen een historisch stadscentrum. Volgende levensfase, dankbaar achteromkijken en van het nu genieten. Van meer reuring, winkels en horeca op een paar passen lopen. Heerlijk. En dus begrepen wij het goed toen Jeanette van Haaften van Bijzonder Wonen Makelaars onze aandacht (en die van u uiteraard) vroeg voor dit heerlijke stadshuis in Zaltbommel. Het is een van de mooiste huizen (zo vinden wij) die wij u tot dusver toonden. Zaltbommel is een prachtig stadje en met een ‘stief kwartierke’ zit je bovendien in Den Bosch. Ruim 300m2 hoogwaardig wooncomfort in de vestingstad mét heerlijke buitenruimte en achterom. Gelegen op een hoek in de luwte van het winkelhart en op loopafstand van de Waal. Hoe mooi wil je het hebben? Kijk snel! >>

Been there, done that. Wij woonden vele jaren middenin de natuur, bevoorrecht en rustig. Toch werd er vervolgens heel bewust gekozen een historisch stadscentrum. Volgende levensfase, dankbaar achteromkijken en van het nu genieten. Van meer reuring, winkels en horeca op een paar passen lopen. Heerlijk. En dus begrepen wij het goed toen Jeanette van Haaften van Bijzonder Wonen Makelaars onze aandacht (en die van u uiteraard) vroeg voor dit heerlijke stadshuis in Zaltbommel. Het is een van de mooiste huizen (zo vinden wij) die wij u  tot dusver toonden. Zaltbommel is een prachtig stadje en met een ‘stief kwartierke’ zit je bovendien in Den Bosch. Ruim 300m2 hoogwaardig wooncomfort in de vestingstad mét heerlijke buitenruimte en achterom. Gelegen op een hoek in de luwte van het winkelhart en op loopafstand van de Waal. Hoe mooi wil je het hebben?

Gasthuisstraat 31 ZALTBOMMEL Vraagprijs € 864.000 k.k.

Rijksmonument uit de 16e eeuw, met een bruto inhoud van 1.554 m3, een perceeloppervlak van 250 m2 en een gebruiksoppervlak wonen van 324 m2. Met een prachtige lange gang, woonkamer en suite met hoog stucplafond en rookkanaal, tuingerichte woonkeuken, achterhal met toilet en grote bijkeuken annex fietsenberging op de begane grond.  Overloop; drie grote slaapkamers, waarvan één met garderobewand en een compleet ingerichte badkamer op de eerste verdieping. Tweede verdieping; twee slaapkamers, tweede badkamer en een zolder met mogelijkheden op de tweede verdieping. Kijk, geniet en laat je verleiden!

Begane grond
Achter de paneelvoordeur met gietijzeren deurrooster en hoog bovenlicht ligt een prachtige gang. De vloer in de gang is belegd met Naamse steen en de wanden zijn voorzien van een betegelde zandsteen lambrisering. Vanuit de gang is zowel de voor- als de achterkamer bereikbaar. De woonkamer en suite heeft hoge stucplafonds, kamerhoge roederamen met binnenluiken en op de vloer ligt visgraatparket in dubbel gerookt eiken. In de voorkamer is een schouw met aansluiting voor een gashaard en in de achterkamer is een rookkanaal met houtkachel. In de achterkamer is eveneens een imposante boekenwand met authentieke bouwelementen. De wanden zijn voorzien van glad pleisterwerk en afgewerkt met kleuren uit de Dordtse kleurenwaaier. Via de gang is de achterhal bereikbaar van waaruit toegang is tot de woonkeuken, het toilet en de bijkeuken annex fietsenberging. De woonkeuken is ingericht met een groot werkeiland en hoogwaardige inbouwapparatuur. Het meubel is uitgevoerd in eigentijds eiken en voorzien van een natuurstenen werkblad. In de keuken zijn glasdeuren die toegang geven tot de tuin. Door het hoge bovenlicht en het hoge zijraam is de keuken heerlijk licht. In de achterhal is een luik naar een flinke authentieke gewelfkelder die weliswaar droog is maar niet gerestaureerd.

 

 

Eerste verdieping
Via een 19e eeuwse trappartij is de eerste verdieping te bereiken. Er is een centrale gang waaraan de slaapvertrekken grenzen. Aan de voorzijde bevindt zich de masterbedroom van maar liefst 34m2. In deze kamer zijn drie 9-ruits schuifvensters met roedeverdeling vanwaar uitzicht is op de Gasthuistoren en de Gasthuiskapel. In de kamer is een stucplafond, binnenluiken en een met brede gerookt eiken vloerdelen belegde vloer. Een grote garderobewand scheidt het slaapgedeelte van het kleedgedeelte. De andere twee slaapkamers op deze verdieping zijn eveneens voorzien van schuiframen met roedeverdeling, gestukadoorde plafonds en gerookt eiken vloerdelen. De badkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning. De comfortabele badkamer is ingericht in de stijl die zich het beste laat vergelijken met Art Deco. Wandtegels in verschillende wittinten, Duravit wastafels op chromen pootjes, een ligbad, een toilet, een grote inloop regendouche en strak vormgegeven Dornbracht wandkranen zorgen voor een nagenoeg tijdloze sfeer. Hier is de vloer belegd met tijdloze grote tegels. Een authentieke rechte trap leidt naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Aan de overloop grenst een slaapkamer met gevelraam en dakvenster. Net als op de andere slaapkamers is hier ruimte voor een tweepersoonsbed. Aan de voorzijde bevindt zich de vijfde slaapkamer. Deze kamer heeft een oppervlak van 34m2 en leent zich bij uitstek als atelier, hobbykamer of gastenruimte. De 2e badkamer met dakvenster ligt aan de overloop en is ingericht met een douchecabine, wastafelmeubel en toilet.  De slaapkamers liggen onder de hoge geïsoleerde kap waarbij de historische spanten volledig in het zicht zijn gelaten. Aan de achterzijde bevindt zich nog een grote bergzolder die iets lager ligt dan de slaapkamers. Mocht er een zesde slaapkamer wenselijk zijn, dan biedt deze zolder alle ruimte.

 

Bijzonderheden
Zelden komt er in Zaltbommel een pand te koop waarbij zoveel authentieke elementen bewaard zijn gebleven danwel zijn teruggebracht. De woning is onder toezicht van Monumentenzorg volledig gerestaureerd en verkeert in uitstekende conditie. Tweejaarlijks wordt er door de Monumentenwacht een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Het rapport hiervan is op verzoek in te zien. Het voorhuis dateert uit de 16e eeuw en het pand is in de 19e eeuw vergroot met een uitbouw. Bij de restauratie zijn nergens concessies gedaan ten aanzien van kwaliteit, materiaalkeuze en afwerking. De woning wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie met een Nefit HR ketel aangestuurd door een Nefit Easy thermostaat. Alle leidingen voor gas, water, elektra en riolering zijn vernieuwd en voor zover mogelijk onzichtbaar weggewerkt. Voor het pand ligt een hardstenen stoep met hardstenen stoeppaal. Achter de woning ligt een sfeervolle binnentuin met een poort naar de Korte Steigerstraat. Via deze poort zijn binnen enkele wandelminuten zowel de winkels als de uiterwaarden van de rivier de Waal bereikbaar.
In de tuin staan een prachtige moerbeiboom en een treurpeer. Tegen de achtergevel groeit een wilde wingerd en de gevel van de achterburen wordt opgesierd door enkele bloeiende klimplanten. Direct aan de tuin grenst de bijkeuken annex fietsenberging. Voor diegene die met een druk bestaan in een riant stadspand wil wonen met een fijne buitenruimte met middagzon is dit een ideale kans.

Meer informatie

Bijzonder Wonen Makelaardij
Peperstraat 29, 5314 AM Bruchem
t: (0418) 68 00 50
e: [email protected]

http://www.bijzonderwonen.com/Gasthuisstraat-31-ZALTBOMMEL-20171113184204306

Leave a Comment